Διατροφή Πώς συντηρούμε τους σπόρους των καναρινιών;

Νικόλας 76

PB New Member
Εγγραφή
30 Απρ 2020
Μηνύματα
107
Πόλη
Ηράκλειο
Χαιρετώ την ομάδα. Θα ήθελα να μου πείτε πως συντηρούμε σωστά μεγάλες ποσότητες τροφής (σπόρους) χωρίς να βγάζουν σκουλίκια και μετά κάτι σαν σκόρος. Αυτό έπαθα σε τροφή Μανιτόμπα την οποία αγόρασα συσκευασμένη και την έβαλα για καλύτερα σε πλαστικό κουτί που κλείνει με κλιπς και τώρα βλέπω τα σπόρια να κουνιούνται. 😅 Ξέχασα να σας πω ότι το φυλαζω σε δροσερό μέρος εντός σπιτιού.
 
@Tony Forpus Δηλαδή με αυτόν τον τρόπο σκοτώνεται ότι πιθανόν υπάρχει μέσα και τα αυγά;
[automerge]1596516470[/automerge]
Αυτήν την τροφή που έχω τώρα να την πετάξω ή και τώρα να την βάλω κατάψυξη μήπως κάνω κάτι?
 
Δηλαδή με αυτόν τον τρόπο σκοτώνεται ότι πιθανόν υπάρχει μέσα και τα αυγά;
Αυτό δεν είναι απαραίτητο, γιατί κάποιοι μικροοργανισμοί ή τα σπόριά τους, αναλόγως του είδους, μπορεί να αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Σαφέστατα απενεργοποιούνται αρκετά έως πολλά παράσιτα τοποθετώντας το υλικό στην κατάψυξη.
Ο ίδιος φυλάω τις τροφές μου μέσα στην συσκευασία τους ή σε υάλινο σκεύος ή σε σακούλες τροφίμων και πάντοτε εντός ψυγείου. Δεν έχω παρατηρήσει να παίρνουν υγρασία, δεν βλέπω να μην καταναλώνονται ως τον τελευταίο σπόρο (με άλλα λόγια δεν φαίνεται να μαλακώνουν ο σπόροι ώστε το καναρίνι να μην μπορεί να τους ανοίξει με το ράμφος του) και δεν έχω αντιληφθεί ποτέ κάτι να κινείται μέσα ή κάποιο παράσιτο να υπάρχει. Αυτό το κάνω για χρόνια (>6). Το μόνο πρόβλημα είναι ότι σαφέστατα καταλαμβάνω ένα ράφι του ψυγείου.
 
@Tony Forpus Δηλαδή με αυτόν τον τρόπο σκοτώνεται ότι πιθανόν υπάρχει μέσα και τα αυγά;
[automerge]1596516470[/automerge]
Αυτήν την τροφή που έχω τώρα να την πετάξω ή και τώρα να την βάλω κατάψυξη μήπως κάνω κάτι?

Τα αυγα των πεταλουδων δεν επιζούν μετα την εκθεση τους σε θερμοκρασιες -18.
Οσο αναφορα τους μικροοργανισμούς που αναφερθηκε παραπανω,δεν το εξεταζουμε.Ουτως η αλλως δεν ειναι αποστειρωμένα τα μειγματα.

Στο μειγμα που ηδη παρουσιασε προβλημα,η χαμηλη θερμοκρασια θα σκοτώσει τα εντομα αλλα δεν σου προτεινω να δωσεις σπορια που περιεχουν εντομα σε σηψη.
 
Δοκιμάστε γυάλινο σκεύος κ βάλε ένα δύο φύλλα αποξηραμένης δάφνης.κραταει τα έντομα μακριά
Αυτό Κατερίνα, λέγεται ότι ισχύει κατά τη συντήρηση, αλλά όσον αφορά στην απώθηση των εντόμων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς φαίνεται κάποιο παράσιτο εκκολάφθηκε ήδη στο μείγμα, οπότε καλύτερη και πιο ασφαλής φαίνεται η απόρριψη της τροφής
 
Συμφωνώ απόλυτα μιλάω για τη μελλοντική συντήρηση γενικά ο χι να δώσει αυτό το μείγμα στα πουλάκια.η δάφνη αποτρέπει τα έντομα να εισέλθουν στο μείγμα.η δουλειά δυστυχώς έχει ήδη γίνει.
 
@Katerina Και να φανταστείτε ότι είχα μέσα στο μίγμα και φύλλα δάφνης αλλά πάλι τίποτα δεν κατάφερα. Έχω ακούσει από ηλικιωμένους ανθρώπους ότι παλιότερα συντηρούσαν τα σιτηρά τους βάζοντας μέσα φασκομηλιά ή μικρές πολύ καυτερές πιπεριτσες.
 
Και εγώ έχω συσκευασίες του κιλού και τις βάζω σε γυάλινα βάζα που κλείνουν πολύ καλά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Elli
Back
Top