Ασθένειες Ράμφος ξεφλουδισμένο σε cockatiel

Bluewinter

PB New Member
Εγγραφή
3 Απρ 2009
Μηνύματα
71
Πόλη
Άλιμος
Καλησπέρα παιδια
μόλις παρατήρισα ότι το cockatiel μου έχει ξεφλουδισμένο ράμφος (στο λεπτοτερο σημειο) δεν εχει σπάσει αλλα ανησυχώ!
Προφανός το έπαθε απο τις μετακινήσεις του στα κάγκελα πανω κάτω. Ειναι φυσιολογικο αυτο; Μήπως του λείπει καποια συγκεκριμένη βιταμίνη (γιατι βιταμινες του βαζω).
Υπαρχει κινδυνος να σπάσει; Τι να κάνω;
 
Είναι εύκολο να ανεβάσεις μια φωτο, κοντινή, να καταλάβουν οι πιό έμπειροι και να σου πουν τη γνώμη τους;
 
Δυστυχώς όχι.. Εχω προβλημα με την καμερα. Θα το προσπαθησω αυριο, αλλα τρωει κανονικα. Απλα ανησυχώ μην σπάσει αν και φαινεται επιφανιακο ξαφλουδισμα.
Θα κοιταξω αυριο να την ανεβασω!
 
Και το ραμφος ακομη ανανεωνεται, ειναι μια φυσικη διαδικασια οπως η πτερορροια. Επισης η χρηση του (και ειδικα πανω σε σκληρα υλικα οπως τα καγκελα) το φθειρει, αλλα ως ενα βαθμο ειναι λογικο κ ανεκτο.
Προβλημα υπαρχει οταν συμβαινει σε υπερβολικο βαθμο.
Μπορεις να το βοηθησεις με ασβεστιο (υγρο στο νερο του ή με σουπιοκοκκαλο)
 
Σουπιοκόκαλο εχω, και πέτρα με ασβεστιο αλλα ουτε που τα αγγιζει αυτα!
Εχω δοκιμασει να βρεξω το σουπιοκοκαλο να το ξυσω κλπ δεν το πλησιαζει καν!
Αυτη την στιγμη που σας γραφω..χτυπάει τα κάγκελα του κλουβιου! σαν τρυποκάριδος! Γιατι το κάνει; Φοβαμαι μην κανει κακο στο ραμφος του!
Αποκλειεται να το κανει για να του δωσω σημασια γιατι ειμαι συνεχεια διπλα του πολλές ωρες και του μιλαω κλπ.
 
Ελεύθερο, έξω από το κλουβί, στο χέρι σου κ.ά. το έχεις; Μήπως διαμαρτύρεται για κάτι, μένει ώρες μόνο του, είναι σε ευρύχωρο κλουβί, έχει παιχνίδια, κάνει το μπανάκι του, η τροφή του ποικίλλει, το βράδυ κοιμάται ήσυχο ~10 ώρες; Ή μήπως θέλει να προσελκύσει την προσοχή σου;
 
Τον εχω σε κλουβάκι κ πιστευω ειναι ευρυχωρο (εχω φωτο στο αλμπουμ) Επειδη ειμαι πολλες ωρες στον υπολογιστη τον σκεπαζω απο της 6-7 αλλα αυτος παραπονιεται οταν δεν βλεπει, αρχιζει να σφυραει απαλα και μολις τον ξεσκεπάζω κανει 3-4 μεγαλης διαρκειας σφυριγμοτράγουδα και μετα κοιματε ξυπναει ξανα τραγουδαει, δεν εχει ωρες!
Τον εχω ενα μηνα μονο και στην αρχη δαγκωνε δεν με αφηνε καν να βαλω το χερι μεσα να αλλαξω νερο, τωρα ειναι στο σταδιο που τρωει (αν θυμαστε το κοκατιλ με την πληγωμενη φτερουγα) με την ταιστρα στο χερι μου.. και ερχετε κοντα μου, που κ που του χαιδευω το ποδαρακι, και οταν του μιλαω κατεβαζει το λοφιο. Σημερα ειχα τα δαχτυλα μου μεσα στην ταιστρα και τα κουναγα μπροστα του και ηταν μια χαρα ετρωγε και δεν με τσιμπισε καθολου! Εχουμε κανει προοδο και το χαιρομαι πολυ!
Αλλα οχι.. Δεν τον εχω βγαλει ακομα εξω απο το κλουβακι. Παιζει ρολο αυτο για το ραμφος του; Απο παρεα εχει μπολικη.🙄
 
Σο...
Αυτη την στιγμη που σας γραφω..χτυπάει τα κάγκελα του κλουβιου! σαν τρυποκάριδος! Γιατι το κάνει; Φοβαμαι μην κανει κακο στο ραμφος του! ... ειμαι συνεχεια διπλα του πολλές ωρες και του μιλαω κλπ.
Γιατί το κάνει...: Mήπως, με τη γλώσσα του σώματος- παραπονείται, θέλει να μας δείξει κάτι, (όταν χτυπάει τα κάγκελα...).
Φοβάμαι...: Επειδή στο ράμφος υπάρχουν αιμοφόρα αγγεία, πόσο εύκολο είναι να συμβουλευθείς γιατρό? ... fotos..
 
Καταρχην ειστε σε πολυ καλο σταδιο, μπραβο! Μηπως ειναι η ωρα να βγει εξω και το ζηταει; 😉

Εξετασε και το ενδεχομενο οτι μπορει απλα να παιζει... Το κοκατιλ των θειων μου το εκανε, και μετα το επαναλαμβανε οποτε του ελεγαν "κανε τακ-τακ" :)
 
Τον ειδε κτηνιατρος και ειπε ειναι οκ το ραμφος του! Ειναι απλα ενα επιφανιακο ξεφλουδισμα.
Ρωτησα γιατι το επαθε και μου ειπε οτι οι παπαγαλοι ειναι φυσικο να τραυματιζονται μερικες φορες γιατι χρησιμοποιουν συνεχεια το ραμφος τους για να ανεβοκατεβαινουν στα καγκελα αλλα συνηθως το χτυπιμα του κλουβιου το κανουν για παιχνιδι. (εχει παιχνιδια μεσα αυτο βρηκε 😉
Βασικα απο χτες δεν ξαναχτυπισε τα καγκελα, ειναι πολυ ηρεμος και χαλαρός!
Σας ευχαριστώ ολους που μου απαντησατε! Φιλιααα
 
τον σκεπαζω απο της 6-7

Ειναι νωρις για υπνο, γι αυτο σφυραει... Πρεπει να κοιμουνται 10 ωρες..Αναλογα την ωρα που τον ξεσκεπαζεις το πρωι υπολογισε την αναλογη ωρα υπνου για το βραδυ 😉

Σουπιοκόκαλο εχω, και πέτρα με ασβεστιο αλλα ουτε που τα αγγιζει αυτα!

Θα τα αγγιξει 100%Ειναι τοσο περιεργα τα κοκατιλακια! 😛
 
Back
Top