Αναπαραγωγή Ράτσες για καλύτερα αποτελέσματα

vaggelis53

PB Member
Εγγραφή
9 Μαρ 2008
Μηνύματα
154
Γειά σας. Θέλω να ζευγαρώσω ένα θυληκό Γκλόστερ κόνσορτ, είναι καφέ-πράσινο με λιγο κίτρινο. Με τί ράτσας καναρίνι θα ήταν προτιμότερο να το ζευγαρώσω για καλύτερα αποτελέσματα χρωματικα-φωνητικα;
 
Οταν έχεις ένα "μανεκέν" δεν σε ενδιαφέρει
η φωνή του ή το χρώμα του.Ασχολείσε αποκλειστικά
με το στύλ του, με την εμφάνησή του.
Για να έχεις απογόνους με την ίδια ή και καλύτερη
εμφάνιση,θα σου πρότεινα να βρείς ένα -γκλόστερ- αρσενικό κορώνα
με τα ίδια περίπου χρώματα.
 
Βαγγέλη καταρχήν καλώς ήρθες. Το Gloster είναι καναρίνι τύπου (δηλ. ράτσα καναρινιού) και το σωστό είναι να ζευγαρώσει με όμοιό του Gloster. Οτιδήποτε άλλο θα είχε σαν αποτέλεσμα ημίαιμους απογόνους. Κάτι σαν να ζευγαρώνεις λυκόσκυλο με ντόπερμαν ας πούμε. Από τη στιγμή που το θυληκό σου είναι κόνσορτ χωρίς σκουφί δηλαδή πρέπει να ψάξεις για αρσενικο κορόνα δηλ. με σκουφί. Στα σκουφάτα καναρίνια δύο πουλιά με σκουφί δεν πρέπει να ζευγαρώνουν μαζί γιατί όταν είναι ομοζυγωτό το γονίδιο προκαλεί θάνατο στους νεοσσούς. Οπότε πάντα ζευγαρώνουμε ένα σκουφάτο με ένα απλό. Όταν βρεις το ταίρι για τη θυληκιά σου φρόντισε να τα κουρέψεις στην περιοχή της αμάρας τους γιατί η συγκεκριμένη ράτσα (λόγω του πλούσιου φτερώματος) δεν μπορεί να γονιμοποιηθεί αν δεν κουρευτούν πρώτα. Πάντως αν ασχοληθείς με gloster πιστεύω ότι θα κολλήσεις με αυτά τα πουλιά. Εγώ ξεκίνησα πριν 4-5 χρόνια με ένα αρσενικό και από τότε τα λατρεύω. Αν κοιτάξεις στο Site μου έχω αναφορά στα Gloster με λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά τους αλλά και των συνδυασμών των ζευγαριών για τα καλύτερα αποτελέσματα.
 
ενας νομος στα καναρινια ειναι να μην χαλαμε τις ρατσες των καναρινων γιατι αμα ο οποιοσδηποτε εχει μια ρατσα και την ζευγαρωνει με αλλη ρατσα τοτε με την παροδο των χρονων θα ψαχνουμε με τα κυαλια να βρουμε καθαροαιμο καναρινι αρα το concort που εχεις θα το ζευγαρωσεις με corona για να εχεις τα σωστα αποτελεσματα ως προς το σωμα αλλα και ως προς την φωνη.
 
Πρεπει να το ζευγαρωσεις με gloster corona αν θελεις να βγαλεις καθαροαιμα gloster . Προσπαθησε το αρσενικο να εχει ιδια(περιπου) χρωματα με το θυληκο. Καλη επιτυχια σε οτι κι αν ζευγαρωσεις!
 
Back
Top