Διατροφή Ρίγανη πλυμένη με ξύδι πριν την κατανάλωση

giannisvlg

PB Member
Εγγραφή
22 Ιουλ 2019
Μηνύματα
1.588
Πόλη
Αθήνα
Παιδιά εγώ στη διατροφή των παπαγάλων μου τους έχω και φρέσκια ρίγανη , ήθελα να ρωτήσω εγώ τους τη βάζω φρέσκια που έχω σε μία γλάστρα η διαδικασια που κανω ειναι η εξης:αφού πρώτα την μουλιασω σε ζεστό νερό με ξύδι μόλις δω ότι το νερό αρχίζει να παγώνει την βγαζω απο το μπωλ την στραγγίζω και την προσφέρω.Είναι σωστός ο τρόπος αυτός;
 
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι προσπαθείς να επιτύχεις με το ξύδι και ιδιαίτερα με το ζεστό νερό. Πολύ φοβάμαι ότι με αυτά τα μέσα η ρίγανη θα απενεργοποιείται σε κάποιο βαθμό, υπό την έννοια ότι ενδεχομένως κάποια δραστικά της συστατικά, π.χ. οι ουσίες που της δίνουν το χαρακτηριστικό της άρωμα, θα απενεργοποιούνται σε κάποιον βαθμό.
Όπως βλέπεις, όλα τα παραπάνω στα θέτω με μια σχετικότητα διότι στην πραγματικότητα δεν γνωρίζω να σου απαντήσω όπως πρέπει.
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δίνω (σπάνια) φρέσκια ρίγανη από τις γλάστρες μου, αφού την ξεπλύνω με νερό βρύσης.
 
Το ξυδι και το ζεστο νερο το κανω με την προϋποθεση οτι θα σκοτωσει τυχον μικροβια η κατι τετοιο.Μαλλον το παω με λαθος σκεπτικο.Την δινω γιατι τους αρεσει και δινω 2 φορες την βδομαδα
 
Το ξυδι και το ζεστο νερο το κανω με την προϋποθεση οτι θα σκοτωσει τυχον μικροβια η κατι τετοιο
Το θέμα είναι ότι έτσι εξασθενείς τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων της. Από τη στιγμή που είναι δική σου η ρίγανη, ένα απαλό ξέπλυμα (χωρίς πίεση) με κρύο νερό είναι αρκετό.
 
Back
Top