Φροντίδα Ροζελα και εμπιστοσύνη

Alora_Mal

PB New Member
Εγγραφή
23 Σεπ 2017
Μηνύματα
36
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα σας. Είμαι καινούργια στο "άθλημα". Που λέτε μια ωραία μέρα ήρθε σε μένα μια ροζελα. Βασικα μ ηρθε στο κεφάλι. Φοβισμένη αρκετά κ χτυπημένη. Έψαξα από δω, ρώτησα από κει. Κανείς δεν την αναζήτησε. Εδώ κ 3 βδομάδες προσπαθούμε να συνηθίσουμε ο ένας τον άλλων. Στην αρχή τς γνωριμίας μας φώναζε και έκανε σαν τρελή στο κλουβί της. Τώρα με παρακολουθεί κ μερικές φορές ακούγετε η φωνούλα της. Αυτό συμβαίνει εδω κ 4 μέρες... Βάζω το χέρι στο κλουβί και εκείνη πάει στην άλλη άκρη κ απλά βλέπει χωρίς να με δαγκώνει οπως την πρώτη μέρα... Θέλω την βοήθεια σας γιατί δεν έχω ιδέα από παπαγάλους κ κάθε βοήθεια θα μου φανεί χρήσιμη!
 
Καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Είναι ένας όμορφος αρσενικός παπαγάλος.
Μην περιμένεις από μια ροζελλα να γίνεται κολλητοί.
Σπάνια αποζητούν την ανθρώπινη επαφή.
Μου κάνει εντύπωση που λες ότι στην αρχή δεν ήθελε καθόλου το κλουβί.
Πλέον στην Ελλάδα έχουμε σμήνοι παπαγάλων αλλά αυτοί είναι Ringneck και Monk.
Δεν έχω ακούσει να έχουμε και ροζελλες οπότε δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι άγριο πτηνό της φύσης..
Εκτός αν τι αιχμάλωτησαν αλλού και το φέρανε εισαγωγή στην Ελλάδα και το έσκασε.
Ποιος ξέρει...
Οι παπαγάλοι θέλουν πολύ υπομονή για να συνηθίσουν το νέο τους περιβάλλον και τον άνθρωπο που τα φροντίζει.
Εσύ να του μιλάς γλυκα πριν φτάσεις στο κλουβί να κάνεις πολύ ήρεμες κινήσεις όταν του βάζεις φαγάκι κλπ.
Θα έλεγα να κάθεσαι κάποια ώρα την ημέρα δίπλα του και να του μιλάς, να του διαβάζεις κλπ για να δει ότι δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο από εσένα.
Το τραύμα τώρα έχει κλείσει;
Μήπως έπρεπε να την πας σε κάποιο πτηνιατρο να δεις αν είναι καλά η χρειάζεται κάποια βοήθεια;
Εδώ θα βρεις κάποιον που να μένει κοντά σου γιατί ούτως ή άλλως μπορεί κάποτε να σου χρειαστεί.
Επίσης καλό είναι να ενημερωθείς για την σωστή διατροφή του, γιατί εκτός από σπόρους χρειάζεται και λαχανικά, φρούτα, βότανα κλπ ώστε να εξασφαλίσεις μια καλή υγεία.
Θα σου έλεγα να του φτιάξεις και προολιπτικα ένα τσάι βοτάνων.
Μόνο καλό θα του κάνει :)
Μην ξεχνάς οι σπόροι να είναι πάντα συσκευασμένοι και πότε χύμα.
Αυτά για αρχή νομίζω. Ελπίζω να μην σε ζάλισα.
Απλά καλό είναι σιγά σιγά να ενημερωθείς για την σωστή φροντίδα του μιας και γι αυτό ήρθες στο φόρουμ μας :D
 
Σε ευχαριστώ πολύ για τς πληροφορίες σου! Οταν λεω ότι έκανε σαν τρελή στο κλουβί εννοούσα όταν πήγαινα κοντά η έβαζα το χέρι μου μέσα! Όταν την βρήκα ήταν αδύνατη κ το ένα μάτι κλειστό. Το καθάρισα κ σιγά σιγά το άνοιξε κ είναι μια χαρά τώρα! Έχει παχύνει κ λίγο! Θέλω να μάθω για την διατροφή παρόλα αυτά τς ειχα βάλει φρούτο να φάει αλλά δεν το άγγιξε καν... Θα πειραματιστω όμως για να δω τι του αρέσει! Απλά θέλω να μπορώ να το βγάζω έξω από το κλουβί κ να μπορώ να τον χαϊδεύω...
 
Αν δεν έχει μάθει να τρώει διάφορες γεύσεις τότε είναι δύσκολο να μάθει.
Ξεκινά σιγά σιγά με ένα κλαδάκι φρέσκας ρίγανης που τους τραβάει το ενδιαφέρον και με τον καιρό θα μάθει να δοκιμάζει νέα πράγματα.
Βέβαια αυτό εξαρτάται από το καιε πτηνό γιατί κάποια είναι πιο δυστροπα και περίεργα.
Το να τον μάθεις να βγαίνει εκτός κλουβιού και να τον χαϊδεύεις κλπ είναι λίγο δύσκολο για μια ροζελλα μιας που δεν φημίζονται για αυτό.
Είναι λίγο πιο ανεξάρτητα πουλιά, ας πούμε.
Παρόλα αυτά δεν χάνεις κάτι να προσπαθήσεις.
Όμως θα χρειαστεί πολύ υπομονή και να μην τα παρατας στην πρώτη δυσκολία.
Δηλαδή μην περιμένεις σε ένα μήνα να τρέχει για χάδια.
Πρέπει να κάνεις υπομονή.
 
Ναι το έχω καταλάβει αυτό ότι θέλει υπομονή. Απλά μερικές φορές σκύβει, βάζει το κεφάλι ανάμεσα στα κάγκελα κ σαν να σπρώχνει βγάζοντας ένα σφυρικτο ήχο. Και τον λυπάμαι συνέχεια μεσα σε ενα κλουβί.
 
Λογικό να τον λυπάσαι αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγει από το κλουβί.
Πρώτα πρέπει να σε εμπιστευτεί και μετά να τον βγάλεις γιατί αλλιώς δεν θα μπορείς να τον βάλεις πάλι μέσα και θα πρέπει να τον πιάσεις με το ζόρι και όλο αυτό θα στρεσσαρει το πουλί και θα πάει πίσω την σχέση σας.
 
Να τον χαίρεσαι, είναι ένα αρσενικό eastern rosella.
Ακολούθησε τις συμβουλές της Ηλέκτρας και όλα θα πάνε καλά. Επειδή το βρήκες στο δρόμο και κάνει και αυτή την κίνηση πόνου, θα έλεγα να μην αμελήσεις την επίσκεψη σε κάποιο γιατρό.
Επίσης καλό θα ήταν να παρατηρήσεις τις κουτσουλιές, αν είναι υδαρές ή πως είναι και να τις βγάλεις κάποια φωτογραφία ή να μας τις περιγράψεις.
 
Ευχαριστώ πολύ! Όταν λες κίνηση πόνου που αναφέρεσαι; Οι κουτσουλιες μου φενονται κομπλέ οπως είναι κ από τα καναρινια αν αυτό σε βοηθάει (Έχουμε καναρινια γι αυτό τς συγκρίνω με αυτές) τς πρωινές ώρες είναι αρκετά ζωηρή με σύγκριση με το βράδυ... Στο γιατρό θα τον πάω γιατί θέλω αν γίνεται εκτός το να μάθω για την υγεία του να μ πει κ την ηλικία... Πάντως σήμερα τον βλέπω με πολύ όρεξη κ δραστήριο. Θα αρχίσω να του βάζω παιχνίδια σιγα σιγά να δω αν θα παίξει...
 
μερικές φορές σκύβει, βάζει το κεφάλι ανάμεσα στα κάγκελα κ σαν να σπρώχνει βγάζοντας ένα σφυρικτο ήχο.
Όταν λες κίνηση πόνου που αναφέρεσαι;
Αυτό είναι κίνηση πόνου ή φόβου. Μην σε τρομοκρατήσω αλλά πρέπει να το αξιολογήσει ειδικός, να κοιτάξει συκώτι, κοιλιά γενικώς κτλ.
Κάνε το τσάϊ που σου πρότεινε η Ηλέκτρα, βοηθάει σε όλα.
Γενικά οι ροζέλες είναι πολύ φοβικές και εξημερώνονται δύσκολα, όχι πως δεν είναι εφικτό φυσικά.
 
Ναι το παρατήρησα πριν που ξαφνικά άρχισε να χτυπιέται σαν να την τρόμαξε κάτι... Πήγα κοντά του κ ηρέμησε αλλά έτρεμε... Του μιλούσα και σταμάτησε να τρέμει κ τώρα είναι πάλι μια χαρά... Θα την πάω από βδομάδα να τον δει ένας γιατρός...
 
Καλησπέρα, και να χαίρεσαι το νέο σου φιλαράκι. Ελπίζω σύντομα να είστε κάθε μέρα και πιο κοντά.
Απαραίτητο όπως είπαν τα παιδιά, να το δει γιατρός. Για καλό και για κακό, και για να δώσει και κάποιες (αν χρειάζονται) συμβουλές για τη συνέχεια.
Υπομονή και αγάπη τα επόμενα. Τεράστια υπομονή και αγάπη χωρίς όρια όπως αυτή που θα σου ανταποδώσει όταν θα σε εμπιστευτεί. Και την εμπιστοσύνη τους την κερδίζουμε εξαιρετικά δύσκολα.
Καλή συνέχεια σας εύχομαι και να μαθαίνουμε συχνά τα (ευχάριστα πάντα θέλω να πιστεύω) νέα σας. :)
 
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Φυσικά κ θα μαθαίνετε νέα! Είδη βλέπω διάφορες σε τόσες λίγες μέρες που είμαστε μαζί... απλά θέλει το χρόνο του κ να μάθουμε ο ένας τον άλλον! Σας Ευχαριστώ πολύ όλους για τς πολύτιμες συμβουλές Σας!
 
Back
Top