Ασθένειες Ρουθούνισμα το βράδυ σε παπαγάλο caique

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης melagio80
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα φόρουμ! Έχω πολλά χρόνια να γραψω κάποιο ποστ,νομίζω πως πρέπει τώρα να ρωτήσω.
Έχω ένα θηλυκό caique τον Πρίμο. Είναι δέκα χρόνων και μέχρι τα 6 νόμιζα πως ήταν αρσενικό μέχρι που μου έκανε ενα αυγό, γι'αυτό και έχει μείνει Ο Πρίμο 😂
Πριν λοιπόν 3 εβδομάδες,ένα βράδυ πριν φύγω από Αθήνα,τον άκουσα να ρουθουνιζει. Το είχα ακούσει κι άλλα βράδια αλλά δεν είχα δει κάτι. Εκείνο το βράδυ ήταν πιο έντονο, τον ξεσκέπασα και είδα πως τον ενοχλούσε το ένα ρουθούνι όπου μου φάνηκε πως το είδα και υγρό και έβαζε το νυχακι του μέσα ξύνοντας το . Την επόμενη έφυγα εκτός Αθήνας,ο πατέρας μου όμως δεν είδε κάτι άλλο όσο τον πρόσεχε. Χθες πάλι τον άκουσα αλλά όχι όπως εκείνο το βράδυ,τον ξεσκέπασα ξανά και τα ρουθούνια ήταν πεντακάθαρα. Αυτό γίνεται μόνο τα βράδια,τι μπορεί να είναι;
 
Ιωάννα, άλλαξε κάτι στο σκέπασμα όπως π.χ. πλύσιμο με κάποιο απορρυπαντικό που μπορεί να τον ενοχλει? Μπάνιο κάνει? Αν έχεις καιρό να τον κάνεις μπάνιο δοκίμασε να τον ψεκάσεις με χλιαρό νερό μήπως καθαρίσει αν έχει κολλήσει κάτι. Το κοκατού μου ρουθουνίζει κάποιες φορές αν έχεις μέρες να κάνει μπάνιο διότι παράγει αρκετή σκόνη φτερών και κολλάει μέσα στα ρουθούνια της. Με το μπάνιο καθαρίζουν αμέσως.
 
@Φοίβος η αλήθεια είναι πως έχει καιρό να κάνει μπάνιο,λες να φταίει αυτό; Θα τον βάλω αύριο το μεσημεράκι. Δεν το σκέφτηκα καθόλου!
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Επίσης πρέπει να σιγουρευτείς ότι είναι όντως ρουθούνισμα κι όχι κάποιος ήχος που κάνει με τη φωνή του. Το κάνει κι όταν τον ξεσκεπάζεις να δεις τι έχει? Αν ναι, βγάλε ένα βίντεο να το δούμε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Φοίβος ναι το έκανε και όταν τον ξεσκέπασα και είδα πως τον ενοχλούσε το ένα ρουθούνι
 
Και συμβαίνει ξανά ίδια χρονική περίοδο περίπου. Κάτι μου λέει ότι ίσως είναι ορμονικό ή ότι ίσως να συνδέεται τελοσπάντων με την επερχόμενη αναπαραγωγικλή περίοδο. Δεν έχω καθόλου ιδέα απο καΐκς δυστυχώς. Μπορούμε να το δούμε σε βίντεο αυτό που κάνει? Ίσως απο τη στάση του σώματος να μπορέσουμε να καταλάβουμε κάτι παραπάνω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
@Φοίβος τώρα μόλις τον άκουσα ξανά. Το έκανε όταν έφτιαχνε τα φτερά του και τεντώθηκε. Τον βάζω όμως κοντά στο αυτί μου και το δεξί ρουθούνι σφυρίζει ενώ δε φαίνεται βουλωμένο
 
@Φοίβος όχι,φοβήθηκα με το κρύο. Θα την κάνω αύριο και θα δω. Πάντως δε φαίνεται ρουθούνι φραγμένο
 
Πάντως δε φαίνεται ρουθούνι φραγμένο
Ιωάννα δεν εννόησα φραγμένο ρουθούνι. Καμιά φορά όμως μαζεύεται σκόνη και δεδομένου ότι τα κατοικίδια πουλιά μας δεν πετάνε όσο τα προόρισε η φύση και το αναπνευστικό τους δεν είναι σε 100% καλή φυσική κατάσταση, μήπως έχει ερεθιστεί απο σκόνη ή κάτι τέτοιο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Φοίβος τον έκανα χθες μπάνιο,δεν άκουσα κάτι παράξενο! Ναι έχεις δίκιο σε αυτό,δεν το είχα σκεφτεί
 
Back
Top