Διατροφή Ρυζάλευρο στη διατροφή των πουλιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης PRO
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

PRO

PB Member
Εγγραφή
7 Ιουν 2007
Μηνύματα
248
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Θα μπορουσε το ριζαλευρο να ενταχθει στην διατροφη των πουλιων; Κοιτωντας ενα σκευασμα ριζαλευρου (γιωτης) ειδα πως περιεχει 12 βιταμινες, σιδηρο και πρεβιοτικες ινες που πιστευω πως ειναι αφομοιωσιμες απο τα πουλια. Μπορει να προσφερθει στεγνο, βρεγμενο(κρεμα) ή και αναμεμειγμενο με αυγοτροφη. Εγω το εδωσα βρεγμενο με αυγοτροφη και τα πουλια ξετρελαθηκαν!
 
Λογικά δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα από πλευράς αφομείωσης. Από θέμα θερμιδών όμως; Δεν ξέρω κατά πόσο παχυντικό είναι το ριζάλευρο.
 
το ρυζαλευρο το χρησιμοποιω για δευτερο χρονο στην αυγοτροφη μου
Παρασκευή αυγοτροφής για καναρίνια σαν προσθετο μετα την αναπαραγωγη για τους νεοσσους. Το σκευασμα που εγω εχω(απλα αλλη μαρκα)γραφει για 8.7%πρωτεινες,0.7%λιπαρα,86%υδατανθρακες. Βαζω ενα κουταλακι στο ενα αυγο.η χαμηλη του συσταση σε λιπαρα αντισταθμιζει την υψηλη περιεκτικοτητα των λιπαρων σπορων που καταναλωνουν τα πτηνα και σε συνδιασμο με την σογια που βαζω (εκεινη υπερτερει σε πρωτεινες και εχει ελαχιστα λιπαρα, εχει βγει το σογιελαιο, εναι απολιπασμενη αν την αγορασουμε σε μορφη κιμα) εχω ενα εξισορροπημενο μενου αφου η προσθηκη νερου ειτε αυτουσιο ειτε μεσω των χορταρικων μειωνει την ποσοτικη αναλογια % και των τριων αλλων μεγεθων (πρωτ., λιπ,υδατανθ.)

παντως "ουκ εν τω πολλω το ευ" και αν χρησιμοποιεις σπιρουλινα ή μαγια το ριζαλευρο χρησιμοποιησε το εκ περιτροπης
 
Φέτος, προσπάθησα να ταίσω νεοσσούς με μείγμα που το βασικό
συστατικό ήταν το άνθος ορύζης. Είδα οτι είναι ευκολόχρηστο
στην ανάμειξή του και την αραίωσή του. Το τρώνε οι νεοσσοί
με κάποια επιφύλαξη στην αρχή, πιο καλά αργότερα. Εκείνο
όμως που με έκανε να το σταματήσω ήταν το γενικότερο
"φούσκωμα" της κοιλιάς καθώς και η μεγάλη δυσκολία κενόσεων,
που άρχισαν να παρουσιάζουν οι νεοσσοί.
Είχαν εξαφανιστεί σχεδόν τελείως τα ούρα! 😕
 
Στο εμποριο κυκλοφορουν πληθωρα απο επωνυμες αυγοτροφες που συμπληρωνουν τη σιττιση των καναρινιων και των υπολοιπων ωδικων πτηνων. Για ποιο λογω να γινονται τετοιου ειδους πειραματα; Κατανοω οτι το ριζαλευρο ειναι τροφη για μωρα πλουσια σε βιταμινες και αμινοξεα. Ομως ειναι για τον ανθρωπο. Δε γνωριζουμε αν οι βιταμινες αυτες αλλιωνονται με την αναμειξη τους με αλλα σκευασματα για παρασκευη αυγοτροφης και πολυ περισσοτερο αν αφωμιονται απο τον οργανισμο του πουλιου και αν αποβαλονται ομαλα. Στον ανθρωπο για παραδειγμα οταν εχει διαρροια συνισταται κοκα κολα χτυπημενη να φυγει το ανθρακικο γιατι να μη το δωσουμε και στα πουλια οταν εχουν διαροια;
 
Back
Top