Ασθένειες Σήμερα έστειλα δείγμα κοπράνων του παπαγάλου μου για εξέταση

PanosBruno

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2022
Μηνύματα
141
Πόλη
Πάτρα
Τι κάνετε; ελπίζω να είστε καλά. Σήμερα έστειλα στο εργαστήριο στην κομοτινη δείγματα κοπράνων του παπαγάλου μου .
Να εξομολογηθώ πως το ζωντανό δεν έχει κάτι το έκενα προερετηκά . Απλά έχω το άνγχος της πρώτης φοράς , πως το αντιμετοπήσατε εσείς ;
 
Καλά αποτελέσματα. Σε 1-2 ημέρες θα επικοινωνήσουν μαζί σου και θα σου στείλουν τα αποτελέσματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σου. Προσωπικά έχω σχηματίσει πολύ καλή εικόνα για τα άτομα που εργάζονται εκεί. Όσες φορές χρειάστηκε να ρωτήσω κάτι σχετικά με το Ρίκο, ήταν πολύ εξυπηρετικοί.
 
Μου βγήκαν τα αποτέλεσματα από της εξέτασης του παπαγάλου μου , και βρέθηκε ότι πάσχει από :
Αυγά Ascaridia galli Coccidia spp μου είπαν ότι το έχουν είδη στο οργανισμό τους τα πτηνά αλλά σε μειωμένη τιμή, και πως όταν αυξάνεται υπάρχει κάτι στο χώρο το οποίο τα ενοχλεί . Σημαντικό να σημειωθεί ο παπαγάλος δεν εμφάνισε κάποια συμπτώματα όπως στα κόπρανα ή την συμπεριφορά κτλπ .
Σήμερα ξεκίνησα την αγωγή του με φάρμακα τα οποία διαλύονται σε νερό , ήπιε λίγο νερό όταν τον έβγαλα έξω και μέτα δεν ξανά ήπιε προσπάθησα να τον κουράσω τον ταϊσα με την αυγοτροφη που μετά κάνει σαν τρελό για νερό και όταν πήγα να του δώσω το έβλεπε και έτρεχε προσπάθησα μια δυο αλλά δεν τον ξανά είδα να πίνει , λέτε να μην του αρέσει , και ότι το φάρμακο έχει γεύση ?
 
@PanosBruno
Ποιά φάρμακα σου δώσανε;
Baycox, για τα κοκκίδια, και Teniazine για τις ασκαρίδες ;
Αυτά είναι τα αποτελέσματα που πήρες;

Είναι η γνωστή διάγνωση από τις εξετάσεις κοπράνων της Κομοτηνής.
Σε όλους τα ίδια βρίσκουνε, περίεργα πράγματα.
 
@Vada ναι αυτά στην θεραπεία έχω αλλά δύο φάρμακα ( το τελευταίο φάρμακο μου είπαν πως καλό είναι να του το παρέχω ή να του το δίνω για 7 μέρες μετά από δύο μήνες ) συν αλλά δύο , η αλήθεια είναι ότι μετοπου αρχησε την αγωγή ευγαζε περίεργα κόπρανα , μάλλον το φάρμακο βοηθά στο να καθαρίσει το εντερακη του . Δεν έχει θέμα με την αγωγή απλά εγώ με έπιασε ανχως, πίνει νερό μόνο αφότου έχει φάει. Η συμπεριφορά του δεν έχει αλλάξει , κατά την διάρκεια της θεραπείας η μόνη παρενέργειες μου έχει βγει στο baycox το οποίο έκανε λίγο ποιο έντονη την προδιάθεση του μπλου για αναπαραγωγή αυτά .
[automerge]1680952390[/automerge]
@Vadaεσεις άλλου κάνετε της εξέτασης?
 
@PanosBruno
Αυτό που θέλω να σου πω είναι το πουλάκι εφόσον δεν έχει κάποια συμπτώματα, δεν πάσχει από κάποια ασθένεια, δεν νοσεί δηλαδή, και η συγκεκριμένη αγωγή που δώσανε έχει περισσότερο προληπτική δράση.
Κοκκιδια υπάρχουν σε όλα τα πτηνά απλά δεν είναι τόσο μεγάλος ο πληθυσμός τους, ο αριθμός των ωοκυστών δηλαδή για να στοιχειοθετήσουν κοκκιδίωση.
Άλλωστε υπάρχουν αρκετοί που και τα δύο φάρμακα τα δίνουν προληπτικά στα πουλάκια τους, ειδικά το Teniazine.
Φρόντισε να γίνεται σχολαστική καθαριότητα στο κλουβί και τα αξεσουάρ, καθημερινή αλλαγή νερού, ποιοτικό μείγμα σπόρων και όχι επαφές με άγρια πτηνά (δεκαοχτούρες, σπουργίτια) και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.
 
@Vada κάνω σχολαστική καθαριότητα , δυστυχώς η διάγνωση είναι σωστη όπως προαναφερα τα κόπρανα βγενουν σε πιο έντονη ποσότητα και μερικά από αυτά έχουν πορτοκάλι χρωρμα (δεν δίνω τροφές που αδηγουν σε αυτό το χρώμα) μίλησα με τον πτυνιατρο πριν ακι μου είπε πως αυτό είναι καλό διότι όντως πιάνει η θεραπεία,τέλος μου τόνισε πως αν αύριο ή κατά την διάρκεια της ημέρας βγάζει μόνο πορτοκάλι κουτσουλιές να πάρω βιταμίνη Κ και να την προστεσω στο νερό , την Δευτέρα μου είπαν να τους ξανά πάρω για τους πω , συμπεριφορά κτλπ είναι μια χαρά , τρώει, πίνει παίζει τα κάνει όλα όπως και πριν , ο μπλου δεν έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα , δεν τον αφήνω εγώ , εκτός αν εξαιρέσουμε στην αρχή που είχα και αλλά δύο παπαγαλάκια αλλά δεν μπορούσα να τα κρατήσω.
[automerge]1680960887[/automerge]
@Vada επίσης από τροφή του δινω μόνο της Deli natural(φυσικά συσκευασμένη)
 
Κοκκιδια υπάρχουν σε όλα τα πτηνά απλά δεν είναι τόσο μεγάλος ο πληθυσμός τους, ο αριθμός των ωοκυστών δηλαδή για να στοιχειοθετήσουν κοκκιδίωση.
Βάιε, όντως; Υπάρχουν δλδ και στα καναρίνια, και όταν διαταραχθεί ο πληθυσμός τους έχουμε την ασθένεια;
 
@ianos ναι , έτσι είναι η ανατομία του ζώου όπως και εμείς οι άνθρωποι έχουμε έτσι και αυτά , βέβαια πρέπει να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα όταν τα ξεπερνούν πάει σε ασθένεια.
 
@ianos ναι , έτσι είναι η ανατομία του ζώου όπως και εμείς οι άνθρωποι έχουμε έτσι και αυτά , βέβαια πρέπει να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα όταν τα ξεπερνούν πάει σε ασθένεια.
Δηλαδή @PanosBruno , γνωρίζεις ότι π.χ. στα ανθρώπινα δείγματα κοπράνων προς καλλιέργεια, το συμπέρασμα βγαίνει, δλδ ότι η καλλιέργεια είναι θετική και επομένως πάμε σε αντιβιόγραμμα, από τον πληθυσμό των παθογόνων; δλδ αν ένα παθογόνο είναι κάτω ενός ορισμένου ορίου πληθυσμού, η καλλιέργεια χαρακτηρίζεται ως αρνητική σε παθογόνα;
Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω....
 
@ianos πολύ σωστά με τα πρώτα δείγματα που μας δείχνουν ότι τα ξεπερνούν τα όρια τοτε οδηγούμαστε στον παράγοντα που είναι υπεύθυνος και στην αντιμετώπιση του .
 
Back
Top