Γενικά Σήμερα απέκτησα ένα κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mrg13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mrg13

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιαν 2010
Μηνύματα
76
Γεια χαρά, απέκτησα ένα κοκατίλ δεν το αγόρασα βασικά από κάπου petshop κλπ. και το πήρα ως έχει με το κλουβί του γιατί θα μενε αδέσποτο και είμαι στη φάση να αλλάξω κάποια πράγματα ή και το κλουβί (έχω ένα άλλο στην άκρη απο παλιά).

Θέλω να επιβεβαιώσω αν είναι θηλυκό, είναι 9 μήνων μάλλον και δεν έχει δαχτυλίδι. Έχει τα χαρακτηριστικά του θηλυκού, πέρλες, κίτρινο στην ουρά, δεν το ακούω να σφυράει. Θα βάλω αργότερα μια φώτο. Γενικά κάποιο σφυριγματάκι θα έπρεπε να το κάνει αν ειναι 9 μηνών; Δεν έχω άλλες λεπτομέρειες για το ιστορικό του, φτερά θα μπορούσε να έχει αλλάξει ως τους 9 μήνες;
 
Τυχεροί και οι δυό σας... καλότυχο.
Γεια χαρά, απέκτησα ένα κοκατίλ δεν το αγόρασα βασικά από κάπου petshop κλπ. και το πήρα ως έχει με το κλουβί του γιατί θα μενε αδέσποτο
Πως ακριβώς θα έμενε αδέσποτο;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Ευχαριστούμε.

Δεν μπορούσε να το έχει ο προηγούμενος μεταφορικά το λέω περισσότερο. :)
 
Έχει τα χαρακτηριστικά του θηλυκού, πέρλες, κίτρινο στην ουρά, δεν το ακούω να σφυράει.
Ένα νεαρό αρσενικό μπορεί να έχει αυτά τα χαρακτηρίστηκα.
Με τον χρόνο θα δείξει... Εσύ να ασχοληθείς με την εκπαίδευσή του τώρα. Ξέρεις τώρα, παιχνίδια και ιστορίες...
Πως θα το ονομάσεις;
 
Αυτό ειναι υπο σκέψη γιατί δεν ξέρω το φύλο 😀. Ίσως κάποιο όνομα που θα ταίριαζε και στις δύο περιπτώσεις. Υπάρχει περίπτωση να ξεγελάει η εμφάνισή του ας είναι 9 μήνων; Τροφή έχω Versele laga prestige και έχει προτίμηση στα μεγάλα σποράκια περισσότερο. Αν κρατήσω σποράκι πλησιάζει αμέσως στην άκρη του κλουβιού και το βουτάει όταν το πλησιάσω

Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε αν φανεί χρήσιμη μια βιταμίνη vitamix plus tafarm μου την δώσανε.

Έχω ψώνια να του πάρω πραγματάκια για το σπίτι του.
 
Αυτό ειναι υπο σκέψη γιατί δεν ξέρω το φύλο 😀. Ίσως κάποιο όνομα που θα ταίριαζε και στις δύο περιπτώσεις.
Ας το πούμε Ζαζού😛
Τροφή έχω Versele laga prestige και έχει προτίμηση στα μεγάλα σποράκια περισσότερο. Αν κρατήσω σποράκι πλησιάζει αμέσως στην άκρη του κλουβιού και το βουτάει.
Η τροφή μια χαρά είναι και το ότι παίρνει το σποράκι από το χέρι σου δείχνει ότι σε εμπιστεύεται. Συνέχισε έτσι και θα τα πάτε καλά εσείς οι δύο...
Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε αν φανεί χρήσιμη μια βιταμίνη vitamix plus tafarm μου την δώσανε.
Ψιλό περιττό αλλά κακό δεν κάνει.
Έχω ψώνια να του πάρω πραγματάκια για το σπίτι του.
Εργατικό σε βλέπω...👍
 
Να το χαίρεσαι, περιμένουμε να το δούμε! 😉

... Και το Joye είναι ένα όνομα που σε φέρνει στην έννοια της χαράς.
Μάλλον δεν έχεις γνωρίσει τον σωστό Joey. 🙄
 
Ευχαριστώ! Απο τις φώτο που δεν είναι και αρκετά καλές, υπάρχει κάποια ένδειξη για το φύλο;
 
Αν δεν είναι λάθος η πληροφορία είναι 9 μηνών. Δεν κάνει μελωδικούς ήχους. Βγάζει 3-4 κραυγές δυνατές όταν με δει και φύγω μετά από το οπτικό του πεδίο σαν να μου λέει μη φεύγεις. Σφύριγμα μελωδικό που κάνουν τα αρσενικά καθόλου. Στην αρχή που ήταν λίγο φοβισμένο και δεν είχε συνηθίσει σήκωνε επιθετικά τα φτερά αλλά δεν το ξαναέκανε. Ηρεμούσε όσο του μίλαγα.

Οταν με βλέπει είναι πολύ ζωηρό και πάντα έρχεται προς το μέρος μου. Μόνο του κάθεται αρκετά πιο ήσυχα (το βλέπω απο μια κάμερα). Επίσης δεν κατάλαβα στην αρχή γιατί έσκυβε το κεφάλι όταν πλησίαζα το δάχτυλο, το ακούμπησα λίγο στο κεφαλάκι δεν φοβόταν και άρχισα να το χαιδεύω. Όσο το χάιδευα τόσο έσκυβε και καθόταν σαν να το απολαμβάνει.
 
..Βγάζει 3-4 κραυγές δυνατές όταν με δει και φύγω μετά από το οπτικό του πεδίο σαν να μου λέει μη φεύγεις. Σφύριγμα μελωδικό που κάνουν τα αρσενικά καθόλου.

Έτσι φωνάζουν τα θηλυκά. Θα μας πει κι η Μαριλένα και θα μάθουμε. 😉
 
αν ειναι πανω απο 8 μηνων ειναι θηλυκο μεταλλαξης cinnamon pearl (τα αρσενικα χανουν σχεδον τελειως τις περλες τους και μοιαζουν με normal, στη δικη σου περιπτωση cinnamon) οι φωτο δεν βοηθανε καθολου ειναι πολυ κοντινες.
Ειναι ιδεα μου ή το κλουβι του ειναι πολυ μικρο; και αν βλεπω καλα και οι πατηθρες ειναι λαθος τοποθετημενες.
Γενικα τα αρσενικα εχουν πλουσιο σφυριγμα και συγκεκριμενο κινησεις στο σωμα τους.
Μια αλλη διαφορα που μπορεις να δεις αν ειναι μωρο ή ενηλικο ειναι η κορη του ματιου, οσο μεγαλωνει ενα μωρο τοσο μικραινει η κορη του ματιου μεχρι να ενηλικιωθει.
Μπορεις να ρωτησεις τον προηγουμενο ιδιοκτητη (εφοσον δεν το πηρες απο πετσοπ) απο που το πηρε, ποτε περιπου και αν εχει περασει πτερρορια.
 
9 μηνών και σταμάτησε την πτερρορια πριν 15 ημέρες.

Το κλουβί είναι ίδιο με αυτό που είχε (το πήρα μαζί με το κλουβί του) και σκέφτομαι να δω τι θα κάνω προς το παρόν να προσαρμοστεί με το σπίτι του στο νέο του περιβάλλον. Είναι ίδιο με ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ (50 x 40 x 70). Έχω ένα άλλο θα μετρήσω σε λίγο τις διαστάσεις δεν το έχω πρόχειρο. Ειμαι στην διαδικασία για ψώνια να δω πως θα του φτιάξω το σπίτι.
 
τοτε εχεις ενα γλυκο κοριτσακι!

βαλε μας και αλλες φωτο με το πουλι και το κλουβι του να το καμαρωσουμε και να σε βοηθησουμε και με τη διακοσμηση του κλουβιου! 👍
 
Θα βάλω σύντομα, το άλλο κλουβί είναι 79 x 50 x 39 ορθογώνιο χωρίς καμπύλες. Σχεδόν 30 πόντους πιο ψηλό από το 50 x 40 x 70 που στην ουσία έχει κάτι σαν θόλο στη μέση που το κάνει ψηλό.
 
Back
Top