Αναπαραγωγή Σήμερα βρήκα ένα νεοσσό ενός πουλιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alexpra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

alexpra

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαϊ 2024
Μηνύματα
3
Σήμερα βρήκα στο έναν νεοσσό ενός πουλιού (μαλλον σπουργίτι) και του έδωσα με μια σύριγγα κρόκο αυγού και νερό. Του έφτιαξα μια φωλιά να είναι ζεστά. Τώρα το βράδυ τεντώνει τα πόδια του καποιες φορές (γυρνώντας τον εαυτό του ανάποδα σπανίως ή χώνοντας το ράμφος του κατω) και ανοιγοκλείνει το ράμφος του δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή αν κάτι πρέπει να κάνω;
 

Συνημμένα

  • IMG_20240507_200441.webp
    IMG_20240507_200441.webp
    272 KB · Προβολές: 18
Καλημέρα.
Καλό θα είναι να επικοινωνήσεις άμεσα με την ΑΝΙΜΑ και αφού μιλήσεις μαζί τους στο τηλέφωνο, να τους στείλεις τη φωτογραφία για να σου πουν περί ποιου είδους πρόκειται και πως πρέπει να ταΐζεται και με τι τροφή ώστε να επιβιώσει. Επίσης αν μένεις Αθήνα, δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να τους τον πας να τον φροντίσουν οι ίδιοι, καθώς έτσι έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης αλλά και επανένταξης στη φύση.
1715141272962.webp

ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΠΟΡΟΦΑΓΑ​

Και γι αυτά ισχύει ότι, για να έχουν πιθανότητες επανένταξης, πρέπει να στέλνονται σε Κέντρο Περίθαλψης. Μέχρι να μπορέσουμε να τα στείλουμε, πρέπει να ταϊστούν

Στο εμπόριο κυκλοφορούν, στα μεγάλα pet shop, σκευάσματα σε μορφή σκόνης για ανατροφή σποροφάγων πουλιών, που με νερό γίνονται κρέμα και με αυτά μπορεί κανείς να ταΐσει το πουλάκι χρησιμοποιώντας σύριγγα. Εναλλακτική τροφή το ασπράδι βραστού σφιχτού αυγού. Όταν το μέγεθος και το σχήμα τους φτάσει να είναι παρόμοιο με των ενηλίκων, τα απελευθερώνουμε σε μέρος που μαζεύονται πολλά σπουργίτια, κατά προτίμηση μακριά από γάτες.
 
@alexpra Καλημέρα. Μάλλον για σπουργιτάκι πρόκειται. Κ ψάχνοντας να βρω το είδος του στο Google βρήκα αυτό.
https://www.zoosos.gr/koropi-150-sp...axan-ta-keramidia-enos-ktiriou/#axzz8ZbxT5pPp
Άρα πήγαινε το στο Άνιμα κ θα το φροντίσουν . Ελπίζω να συνεχίσει η καλοτυχία του που βρέθηκε στα χέρια σου κ να τα καταφέρει (κ να επέζησαν κ τα τότε ορφανά του 2015).
 
@ianos Σ' ευχαριστώ παρα πολυ
[automerge]1715146433[/automerge]
@MARY58 Σ' Ευχαριστω
[automerge]1715147167[/automerge]
Τελικά το σπουργιτακι δεν τα κατάφερε. Πριν από λίγη ώρα το είδα να αναπνέει αλλά έφυγα για λίγο και όταν ήρθα το βρήκα χωρίς να παίρνει ανάσα και ούτε κουνιέται καθόλου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@alexpra μήπως να έκανες άλλη μια προσπάθεια, ειδικά αν μένεις Αθήνα, να το πας στην Άνιμα?
Μπορεί να ακούγεται αστείο αυτό που λέω, αλλά έχω βρει κάποιες φορές πεσμένα στο δρόμο σπουργίτια σε λιποθυμη κατάσταση. Την πρώτη φορά κατά τύχη δεν εγκατέλειψα. Το πήγα στην Άνιμα να μου πουν τι μπορεί να συνέβη κ έφυγε το πουλάκι κ τελικά ήταν ζωντανό!!! Του έβαλαν ορό κ συνήλθε!!!
Δεν ξέρω αν στον νεοσσό τα πράγματα είναι πιο μόνιμα λόγω μεγαλύτερης ανάγκης για φροντίδα... απλά το αναφέρω σαν γεγονός, αν έχεις την δυνατότητα να προσπαθήσεις ξανά
 
Δυστυχώς τα σπουργιτάκια έχουν ελάχιστες πιθανότητες να επιζήσουν από τη στιγμή που πέφτουν από τις φωλιές. Οι λόγοι είναι πολλοί, μεταξύ των οποίων και το ότι ενδεχομένως οι γονείς να το έχουν ρίξει από τη φωλιά γιατί είναι αδύναμο, άρρωστο κλπ.
 
Back
Top