Αναπαραγωγή Σήμερα είδα βάτεμα. Πότε θα δω αυγό;

Antoninho30

PB Member
Εγγραφή
6 Δεκ 2017
Μηνύματα
401
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σας. Έχω 2 νέα ζεμπρακια... Παραδεισια... Τα έχω μια βδομάδα τα αγόρασα από έναν εκτροφέα στο Φιλοπάππου... Είναι υγιέστατα.. Και είναι ζευγάρι..σήμερα είδα βατεμα... Ξέρετε πότε θα δω και αυγό;
 
Γιατί δύο; Τι νήμα έβαλες; Εάν έβαλες τις πολύ λεπτές άσπρες τριχουλες, να προσέχεις πολύ. Από την πολλή προσπάθεια να στρωθεί καλά η φωλιά, η κλωστή έγινε σαν πετονιά και τυλίχθηκε γύρω από το πόδι του θηλυκού.
 
Έβαλα 2 γιατί τις είχα και είπα. Μηπως είμαι είμαι κα γιατί τα έχω σεια τεράστια ζευγαρωστρα... Νήμα έχω το άσπρο το απλο
 
Γιαυτό το άσπρο λέω κι εγώ.
Είδες μετά το ζευγάρωμα εάν έδειξαν ενδιαφέρον για τη φωλιά;
Εγώ θα σου έλεγα να αφήσεις μια φωλιά. Είναι πολύ εύκολα πουλιά στο ζευγάρωμα, μην τα μπερδεύεις με δύο φωλιές.
 
Να θέσω και το ερώτημα που με απασχολεί από την ώρα που είδα τον τίτλο του θέματος. Για το συγκεκριμένο είδος, η εποχή είναι ανεκτή (θερμοκρασία - υγρασία) για να έχουν γέννα; Στα καναρίνια ας πούμε δεν θεωρείται καθόλου κατάλληλη πλέον.
 
Να θέσω και το ερώτημα που με απασχολεί από την ώρα που είδα τον τίτλο του θέματος. Για το συγκεκριμένο είδος, η εποχή είναι ανεκτή (θερμοκρασία - υγρασία) για να έχουν γέννα; Στα καναρίνια ας πούμε δεν θεωρείται καθόλου κατάλληλη πλέον.
Η αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει και εδώ στο φόρουμ και γενικά σε πολλές σελίδες στο ίντερνετ ότι υπο τις κατάλληλες προϋποθέσεις τα αφήνουμε να γεννάνε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου θέλουν. Τα δικά μου μια φορά έτυχε να έχουν 5 νεοσσους τον Ιούνιο και μετά τον απογαλακτισμο τους (αρχές Ιουλίου) οι γονείς φαίνονταν πραγματικά πολύ καταπονημενοι και όσοι ζευγαρώνουν τέτοιου είδους πουλάκια ξέρουν ότι πρόκειται για "ακούραστες αναπαραγωγικες μηχανές". Έκτοτε φρόντιζα μέχρι τέλη Μαΐου να έχουν τελειώσει με όλα αυτά και απαραιτήτως αρχές Ιουνίου η φωλιά έβγαινε.
 
Όντως δεν υπάρχει κάποια σταθερή περίοδος αναπαραγωγής. Αρκεί η υγεία και η γενική κατάσταση των πουλιών να είναι πολύ καλή.

Και έδω μιλάμε όμως για πουλία που ο @Antoninho30 τα έχει μια εβδομάδα.
Πόσο σίγουρος μπορεί να είναι ότι είναι καλά στην υγεία τους;

Καλό είνα να βγάλει τις φωλίες. Ξεκινάει και η πτερόρροια, αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη!

Από μέσα ή τέλος Σεπτέμβρη βάλε πάλι φωλία!
Θα είναι πιο ευνοϊκες οι συνθήκες τότε.
 
Μόλις 1 εβδομάδα και μπήκε αμέσως φωλιά... Ούτε λόγος για χρόνο προσαρμογής, πόσο μάλλον για διατροφική προετοιμασία.
Ακόμα και τα αυτοκίνητα και οι μηχανές κάνουν σέρβις πριν κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι με πολλά χιλιόμετρα... Μια γέννα για τα πουλάκια μας είναι ένα ταξίδι πολύ κουραστικό και θέλουν αποθέματα για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν χωρίς να ταλαιπωρηθούν...
Γνώμη μου... Να μη προχωρήσεις σε γέννα τώρα αλλά πολύ αργότερα, αφού προετοιμάσεις τα πουλάκια σου ωστε να να έχουν επιτυχημένη γέννα χωρίς προβλήματα.
 
Back
Top