Γενικά Σήμερα ενώ καθαρίζαμε το κλουβί το καναρίνι μας έφυγε

Σταμάτης

Ex Smokie
Πόλη
Κορυδαλλός
Σήμερα το πρωί και ενώ καθαρίζαμε το κλουβί το καναρίνι μας έφυγε..
Δυστυχώς δεν καταφέραμε να το πιάσουμε παρόλο που είχε πετάξει στην απέναντι ταράτσα. Δεν το είχαμε πάρα πολύ καιρό αλλά μας είχε μάθει και τραγούδαγε και ωραία. Τέλος πάντων εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν σας γιατί εμείς στεναχωρηθήκαμε πολύ. ☹. Η ειρωνεία είναι ότι ψάχναμε θηλυκό να το ζευγαρώσουμε και τελικά μείναμε χωρίς καναρίνι..

Αχ Σταμάτη και Νάντια...☹ Πολυ κρίμα... Επειδή είσαστε λυπημένοι λόγω του δυσάρεστου γεγονότος, δεν θα σας μαλώσω πολύ! Εξάλλου έχει συμβεί σε όλους μας...

Την επόμενη φορά όμως η καθαριότητα του κλουβιού και η τοποθέτηση τροφής έιναι καλύτερα να γίνεται σε κλειστό χώρο. 😉

Να έχετε όμως και την ελπίδα οτι μπορεί να επιστρέψει. Αφήστε το κλουβάκι στη συνηθισμένη του θέση με την πόρτα ανοιχτή και ποιός ξέρει; Ισως αν δεν βρει τροφή να ξαναγυρίσει...

:sorry
το εχουμε παθει ολοι καπως αυτο...
Παντως φιλος που του ετυχε, προλαβε και το καταβρεξε με το λαστιχο, τη μανικα της βεραντας. Οποτε αυτο δεν μπορουσε να πεταξει και ετσι το επιασε!

εμενα μου εφυγε ενα αλλα ηταν το καλοκαιρι φετος με τις ζεστες και μολις το βαρεσε ο ηλιος ζαβλακωθηκε και το επιασα με την αποχη του ψαρεματος{ δεν θελω σχολια για αυτο παρακαλω ηταν το μονο πραγμα προχειρο} οποτε αν σε παρηγορει κανεις δεν υπαρχει που να ασχολειται με πουλια και να μην του εχει φυγει

παιδια γιασας μη στεναχωριεστε και πολυ θα παρεται αλλο εν σχεσει με αλλες περιπτωσεις πχ. εμενα που μου ψωφησαν τοσα πουλια καλιτερα να φευγουν με εκτιμηση Ανδρεας

Ευχαριστούμε παιδιά για την συμπαράσταση, το πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι η Νάντια που δεν θέλει να ξαναπάρουμε πουλάκια.

Σταμάτη βρίσκω απόλυτα λογική την αντίδρασή της. Δώσε της λίγο χρόνο να συνέλθει από το σόκ και σίγουρα επειδή ο χρόνος είναι γιατρός, σύμμαχος και φίλος, θα σας δείξει τι θέλετε να κάνετε. Και σίγουρα δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε! Μην ξεχνάς οτι υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι που είναι διατεθιμένοι να χαρίσουν ενα πουλάκι, ειδικά οταν βλέπουν οτι θα έχουν αγάπη φροντίδα και προσοχή!

Έχω και εγώ μια ιστορία να μοιραστώ μαζί σας.
Στις αρχές του Νοέμβρη και λόγο του δυνατού αέρα, έπεσε το κλουβί με το καρδερινοκάναρό μου, που είχα αγοράσει πριν είκοσι μέρες στην Χαλκίδα, (το άκουσα να κελαηδά και δεν άντεξα να μην το αγοράσω).
Το κλουβί ήταν απ αυτά που το πάνω μέρος τους αποσπάται (ακόμη δεν ξέρω γιατί) και με το πέσιμο έφυγε τρομαγμένο και πήγε και κάθισε σε ένα κλαδάκι ενός δέντρου εκατό μέτρα μακριά.
Το είχα χάσει από τα μάτια μου φοβήθηκα ότι ακολούθησε κάποιο κοπάδι από καρδερίνες που έρχονται κατά εκατοντάδες στο κτήμα μου, όταν ξαφνικά το άκουσα να κελαηδά σαν να είχε χαθεί και καλούσε για βοήθεια.
Το πλησίασα για να το πιάσω με το χέρι αλλά στα τριάντα εκατοστά από το χέρι μου ξαναπέταξε, αυτή τη φορά προς το μέρος του σπιτιού μου και συγκεκριμένα προς την πόρτα της αποθήκης μου στο πίσω μέρος του σπιτιού. Τελικά έφτασε στην πίσω αυλή και κάθισε στο έδαφος κελαηδώντας με το ίδιο κάλεσμα όπως πριν, κατάλαβα ότι είχε φοβηθεί και έψαχνε το σπίτι του.
Έφυγα για να φέρω το κλουβάκι του και όταν γύρισα αυτό περίμενε υπομονετικά, σαν να είχε καταλάβει τι ήθελα να κάνω.
Έβαλα το κλουβί μπροστά του και σε λίγο ήταν και πάλι στο σπιτάκι του!

Back