Ασθένειες Σήμερα το καναρινάκι μου δεν είναι καλά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MaryPoo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MaryPoo

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουλ 2020
Μηνύματα
233
Πόλη
Λάρισα
Καλημέρα... σήμερα το καναρινάκι μου δεν είναι καλά... δεν τρώει ενώ έχει προσπαθήσει, κάνει πως πνίγεται και τώρα έχει κουλουριστει στον πάτο...τι να κάνω; Έχω φρικαρει... μέχρι χθες δεν είχε δείξει κάτι.. αρχικά σκέφτηκα μήπως την πειραξε κάτι που έφαγε αλλά πρώτη φορά την βλέπω να κάθεται κάτω κ να μην τρώει...τι να κάνω;
[automerge]1631853587[/automerge]
Μόλις της έβαλα λίγο μπρόκολο και άρχισε να τρώει...να έχει όντως κάτι στο λαιμό; Αν είναι ακάρεα θα της ρίξω πουλμοσαν (αν και εξωτερικά δεν έχει τίποτα) αλλά μπορεί να είναι κάτι άλλο;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Συγγνώμη για την καθυστέρηση...το πουλί από κάποια στιγμή και μετά ήταν πάλι μέσα στην ενέργεια, μάτι γαρίδα, τσάκισε το μπρόκολο, κατάφερε να φάει σπορακια, ήπιε και νερό και τώρα έχει ανέβει στο κλαρί της και κοιμάται... δεν ξέρω τι ακριβώς έπαθε, αλλά μετά ήταν σα να μην είχε συμβεί τίποτα...θα την παρακολουθήσω και αύριο και αν δω τα ίδια θα πάρω τον κτηνίατρο (έχουμε ξαναπάει, έχουμε πρόσβαση, πάλι καλά! 😊 Αν και αυτή την περίοδο δεν βρισκόμαστε Λάρισα, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!)
Για ο,τι νεώτερο θα ενημερώσω...
 
Αν θέλεις, έλεγξε:
  • κλουβί για σκουριές, ξεφτίσματα.
  • τροφή για ορατές επιμολύνσεις
Αν του βάζεις φρούτα ή λαχανικά, σταμάτησέ τα για λίγες ημέρες. Π.χ. θα μπορούσε να είναι η επίδραση κάποιου φυτοφαρμάκου, που οδήγησε σε τέτοια συμπτώματα.
Έχε πάντα μαζί σου καρβουνάκι για την περίπτωση δηλητηρίασης / τοξίκωσης.
Υποθέτω ότι έχεις συσκευασμένη, καλά συντηρημένη τροφή, έτσι δεν είναι; Και ότι όταν (αν) βάζεις μπανιέρα στο πουλάκι, φροντίζεις ώστε η τροφή του να μην νοτίζεται.
Καλή ανάρρωση!
 
@ianos ναι εδώ και καιρό έχω αλλάξει την τροφή σε συσκευασμένη και είναι μακριά από την μπανιέρα...το κλουβί η αλήθεια είναι ότι έχει κπ ξεφτισματα και σκοπό έχω να το αλλάξω ή να το βάψω αλλά λόγω οικονομικής κατάστασης ακόμα ψάχνομαι, θα το επισπευσω όμως!
Το κάρβουνο γιατί; Δλδ πως χρησιμοποιείται;
Ευχαριστούμε πολύ! Η μαντάμ σήμερα είναι μια χαρά! Ενεργητική και παιχνιδιαρα όπως πριν (με λίγη πτερροροια μόνο λόγω εποχής!☺️)
 
Το κάρβουνο γιατί; Δλδ πως χρησιμοποιείται;
Είναι το καρβουνάκι που πωλείται σε φαρμακεία για δηλητηριάσεις, το οποίο η αλήθεια, δύσκολα διαλύεται σε νερό, αλλά καλό είναι να υπάρχει στο σπίτι σου, ώστε αν θεωρήσεις ότι το πουλάκι έχει πάθει δηλητηρίαση από κάποιον τοξικό παράγοντα (π.χ. μέταλλα), να του το δώσεις. Έχει την ιδιότητα ότι λόγω υψηλού πορώδους, μπορεί να απορροφήσει κάποιες τοξικές ουσίες, οι οποίες στη συνέχεια (μέσα από το καρβουνάκι) θα αποβληθούν από τον οργανισμό με τα κόπρανα, οπότε και παύει η τοξική επίδραση (ή μειώνεται, αναλόγως του χρόνου στον οποίο καταναλώνεται το καρβουνάκι, σχετικά με τον χρόνο πρόσληψης της τοξικής ουσίας από τον οργανισμό).
Κάποιοι παπαγάλοι στη φύση, τρώνε για αυτόν τον λόγο ένα είδος πηλού που βρίσκουν στα περιβάλλοντά τους, που κάνει παραπλήσια δουλειά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εμείς μπορούμε να δώσουμε πηλό στα πτηνά μας.
Εναλλακτικά, κυκλοφορεί ένα άλλο σκεύασμα στα πετσοπς, το JR FARM (Vogelkohle) που κάνει μάλλον την ίδια δουλειά.
Το κλουβί πάντως θα πρέπει να το αλλάξεις πιστεύω όσο το δυνατό πιο άμεσα.
 
@ianos και απλά το διαλύω στην ποτίστρα ή το δίνω κατευθείαν στο στόμα με πχ. σύριγγα;
Δεν ήξερα ότι μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση για να πω την αλήθεια, είναι ένας λόγος παραπάνω!
Ευχαριστούμε πολύ! για τις πληροφορίες και για το ενδιαφέρον!☺️
 
Εξαρτάται από το επείγον και την κατάσταση του πουλιού. Το διαλύεις σε νερό και δίνεις με σύριγγα (διαλύεται όμως πολύ δύσκολα) ή δοκιμάζεις να βάλεις κάποιον μικρό κόκκο (ή αν το θρυμματίσεις σκόνη καλύτερα) στο στόμα του πουλιού. Πάντως, αν το βάλεις όπως είναι σε πουλάκι που είναι υγιές, πιθανό θα καταναλωθεί. Επειδή το καρβουνάκι προσροφά διάφορες ουσίες, δεν το δίνουμε αν τα πουλιά παίρνουν βιταμίνες, φάρμακα κλπ. Και φυσικά δεν είναι πανάκεια.
 
Η περιγραφή, μου κάνει περισσότερο για τριχομονάδα. Θέλει ψάξιμο. Οσο για την πιθανότητα κάποιων "μικρο δηλητηριάσεων" θα πρότεινα μόνιμα στο κλουβί ΓΚΡΙΤ με ΚΑΡΒΟΥΝΟ (2-4%) . Αν δεν βρίσκετε, μπορείται να κάνεται εσείς μια ανάμειξη των σκευασμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο (είναι αρκετά). Μην απορείσετε με την ποσότητα και την ταχύτητα που καταναλώνονται και τα δύο και ιδιαίτερα το κάρβουνο.
 

Συνημμένα

  • 280260.webp
    280260.webp
    15,2 KB · Προβολές: 6
  • GRIT 2kg.webp
    GRIT 2kg.webp
    10,8 KB · Προβολές: 6
Back
Top