Γενικά Σαλπάροντας με τα κλουβιά μας

maria_athens

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.
Φέτος για δεύτερη χρονιά λέμε να πάρουμε μαζί μας τα μικρά μας για ένα θαλασσινό ταξίδι 4 ωρών.
Η περσινή μας εμπειρία (1 ώρα διαδρομή με πλοίο) ήταν θετική. Κανένα απολύτως πρόβλημα αν και κατεβαίνοντας στο γκαράζ για αποβίβαση τα παπαγαλάκια έριχναν τον καβγά της ζωής τους!
Επίσης θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής: για εξοικονόμηση χώρου (κλουβιά ζευγαρώστρες οριζόντια) σκέφτομαι να βάλω μαζί (με το χώρισμα στην μέση μάλλον) τα καναρινάκια με τα γαρδελάκια και τα ζεμπράκια. Τι λέτε;

Μαρία, ωραίο το θεμα που θίγεις.
Θα ηθελα να σε ρωτήσω τα ακόλουθα:
Τα πουλιά σε ποιο σημείο του καραβιού, παρέμειναν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού; Φαντάζομαι, όχι εκεί που βρίσκονται αυτοκίνητα.
Όταν λες καναρινακια, γαρδελακια, ζεμπρακια χωρισμένα σε ζευγαρωστρες, εννοείς το καθε είδος μόνο του;

Τα πουλάκια ήταν μέσα στο αυτοκίνητο με μισάνοιχτα παράθυρα και σε επάνω πάρκινγκ όπου είχε αέρα. Αυτό το πετυχαίνει κανείς σε συνεννόηση με την εταιρία κατά την έκδοση του εισιτηρίου, τουλάχιστον σύμφωνα με την περσινή μου εμπειρία. Θα προσπαθήσω το ίδιο και τώρα όμως η διάρκεια του ταξιδιού είναι μεγαλύτερη και αυτό με προβληματίζει...
Τα καναρινάκια μας (4 συνολικά) έχουν δικό τους κλουβί (μεγέθους ζευγαρώστρας) οπότε σκέφτηκα βάζοντας το χώρισμα να βάλω γαρδελάκια (3 συνολικά) και 3 ζεμπράκια στο άλλο μισό... Τα παπαγαλάκια παραμένουν στο δικό τους κλουβί. Στην ανάγκη 2 κλουβιά μεταφέρονται στο κατάστρωμα χωρίς πρόβλημα...
Αναμένω απόψεις.

Έχεις κοιτάξει καθόλου για κλουβιά μεταφοράς;
Νομίζω θα σε βολέψουν πολύ παραπάνω, αλλά είναι σχετικά ακριβά. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν κάπου τα πουλιά; Τέτοιο ταξίδι πιστεύω θα είναι πολύ στρεσογόνο για αυτά.

Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα να μείνουν κάπου αλλού διότι μια φίλη θα φιλοξενήσει τα θηρία μου (κοκατιλάκια) κ δεν μπορώ να την επιβαρύνω περισσότερο...
Στρεσογόνο γιατί; Αν υπάρχει αερισμός σωστός;

Στρεσογόνο γιατί; Αν υπάρχει αερισμός σωστός;
Τα πουλάκια μπορούν πολύ εύκολα, με την αλλαγή περιβάλλοντος να στρεσσαριστούν.
Και αυτό δεν κάνει καθόλου καλό στην υγεία τους.
Γι αυτό προτού φύγεις, βρες αποξηραμένο μελισσόχορτο και όταν φτάσεις στον προορισμό σου η απο πιο πριν, βάλε απο μια κουταλιά του γλυκού σε ένα μπολάκι στο καθένα για να φάνε για κανα δυο μέρες γιατί βοηθάει πολύ στο στρες!

Αν τα παπαγαλάκια είναι ημέρα θα έλεγα να πάρετε μόνο αυτά μαζί σας και τα υπόλοιπα να τα αφήσετε κάπου αν είναι εφικτο.
Αν είναι όλα "αγρια" τότε πιστεύω θα στρεσαριστουν με αυτό το ταξίδι.
Αν βέβαια δεν γίνεται τίποτα τότε να τα πάρετε με τον τρόπο που είπες και να τα σκεπάσετε με ένα ελαφρύ πανάκι στις 3 πλευρές του κλουβιού και να τα έχετε πάνω μαζί σας γιατί θα έχει πολύ ζέστη κάτω στο πάρκινγκ για να μείνουν εκεί 4 ώρες.. συν τον θόρυβο από τις μηχανές.
Καλό καλοκαίρι :)

Αν τα παπαγαλάκια είναι ημέρα θα έλεγα να πάρετε μόνο αυτά μαζί σας και τα υπόλοιπα να τα αφήσετε κάπου αν είναι εφικτο.
Αν είναι όλα "αγρια" τότε πιστεύω θα στρεσαριστουν με αυτό το ταξίδι.
Αν βέβαια δεν γίνεται τίποτα τότε να τα πάρετε με τον τρόπο που είπες και να τα σκεπάσετε με ένα ελαφρύ πανάκι στις 3 πλευρές του κλουβιού και να τα έχετε πάνω μαζί σας γιατί θα έχει πολύ ζέστη κάτω στο πάρκινγκ για να μείνουν εκεί 4 ώρες.. συν τον θόρυβο από τις μηχανές.
Καλό καλοκαίρι :)

Επειδή τα πουλάκια τα έχουμε χρόνια, είναι πολύ ήμερα και πάντα τα παίρνουμε μαζί τουλάχιστον στο αυτοκίνητο όπου το χαίρονται πολύ και δεν βάζουν γλώσσα μέσα:D
Με το πλοίο έχω τις αμφιβολίες μου και άνοιξα αυτό το θέμα...
Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σου!

Σήμερα σας έχω καλά νέα! Πριν λίγο μίλησα με την ναυτιλιακή εταιρία και όπως με ενημέρωσαν μπορούμε να πάρουμε ελεύθερα τα κλουβιά επάνω (είτε στο σαλόνι είτε στο κατάστρωμα) ή εναλλακτικά να τα αφήσουμε στον ειδικό χώρο φύλαξης που διαθέτουν τα πλοία της! 🙂
Ένα μεγάλο μπράβο και εφόσον έχω την άδεια των διαχειριστών θα μπορούσα να αναφέρω και το όνομα της εταιρίας!

Ένα μεγάλο μπράβο και εφόσον έχω την άδεια των διαχειριστών θα μπορούσα να αναφέρω και το όνομα της εταιρίας!
Όχι ως διαχειριστής αλλά εκ πείρας, σου λέω, ναι, μπορείς να την αναφέρεις, και πρέπει για να ξέρουμε και όλοι σε ανάλογη περίπτωση.

Πάντως ο ίδιος θα τα έπαιρνα στο σαλόνι, αλλά θα τα κάλυπτα με πανί αν η θερμοκρασία ήταν χαμηλή. Στον ειδικό χώρο φύλαξης αν έχουν αλλά ζώα θα το απέφευγα, το ίδιο και στο κατάστρωμα λόγω αντηλιας και αέρα

Επιστρέψαμε λοιπόν στη βάση μας μαζί με τα μικρά μας που συνταξίδεψαν μαζί μας με την golden star ferries!
Τετράωρο το ταξίδι κι έτσι ειδικά τα παπαγαλάκια μας βρήκαν την ευκαιρία να τσακωθούν με την άνεση τους:D ενώ τα καναρίνια δεν έβαλαν γλώσσα μέσα!
Καθίσαμε τελικά στο στεγασμένο κατάστρωμα διότι στα σαλόνια υπήρχε αρκετό κρύο απο τον κλιματισμό.
Σημειώνω ότι τα μικρά μας "κεράστηκαν" απο το μπαρ του καταστρώματος με μαρουλόφυλλα κ δροσερό αγγουράκι τα οποία κατασπάραξαν!

Back