Αναπαραγωγή Σαν να αργήσαμε λιγάκι

Akanthillis

PB Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2021
Μηνύματα
496
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Χαιρετώ την παρέα, τα καναρίνια μου είναι μαζί από τον Μάρτιο με τη σχετική διατροφική προετοιμασία και όλα όσα χρειάζονται, είναι σε εξωτερικό χώρο έχουν στρώσει φωλιά την οποία την καταστρέφει ο αρσενικός και την ξαναχτίζει η θηλυκιά (το ίδιο πρόβλημα είχα και με τις καρδερίνες) φιλιούνται και υπάρχει ζευγάρωμα,την έχω πετύχει να κάθεται μέσα στη φωλιά αλλά από αυγά τίποτα (οι καρδερίνες έκαναν 3 αλλά αυτές είναι άλλη ιστορία)
Θα έπρεπε να κάνω κάτι διαφορετικό για να καταφέρω να βγάλω πουλάκια ;
Τα έχω χωρίς χώρισμα μιας που έκαναν φωλιά και συνεχίζω τα δίνω αυγό και mealworms όπως ασβέστιο και βιταμίνες στο νερό , κάθε άποψη καλοδεχούμενη
Παραθετω και μια πιο παλιά φωτογραφία του ζεύγους
 

Συνημμένα

  • IMG_20230525_132206_(1080_x_1080_πίξελ).webp
    IMG_20230525_132206_(1080_x_1080_πίξελ).webp
    87,6 KB · Προβολές: 21
Βασίλη, πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένεις ακόμη λίγες ημέρες κι αν δεν γίνει η δουλειά θα πρέπει να επιλέξεις μεταξύ να τα χωρίσεις και να αφήσεις το θηλυκό με ή χωρίς τη φωλιά μόνο του. Το χωρίς φωλιά έχει το πλεονέκτημα ότι η μη ύπαρξή της δεν θα επάγει τη διάθεσή της για αναπαραγωγή, το με φωλιά έχει το πλεονέκτημα ότι αν κάνει αυγό (ένσπορο) τότε δεν θα χαθεί η ευκαιρία.
Κατά τη γνώμη μου το να δίνεις ασβέστιο στο νερό δεν είναι απαραίτητο, εκτός από την ενίσχυσή της στη φάση που θα κάνει αυγά.
Αν θέλεις, βάζε τους κεαληδήσματα καναρινιών, που ίσως ωθήσουν τον αρσενικό τουλάχιστον σε εντονότερη αναπαραγωγική διάθεση, λόγω "ύποπτου" ανταγωνισμού.
Τέλος ήθελα να σου πω ότι καταλαβαίνεις ότι η εποχή είναι κάπως προχωρημένη για αναπαραγωγή, υπό την έννοια ότι οι νεοσσοί που θα γεννηθούν από αυγά που γεννήθηκαν σήμερα, προφανώς θα απογαλακτιστούν Ιούλιο, θα μεγαλώνουν με ζέστες και οι γονείς ίσως και να μπουν κάπως εξαντλημένοι στη φάση της πτερόρροιας.
 
έχουν στρώσει φωλιά την οποία την καταστρέφει ο αρσενικός και την ξαναχτίζει η θηλυκιά
Μπορείς να βάζεις για λίγες ώρες της μέρας τον αρσενικό μαζί με τη θυληκια. Οι ώρες που είναι πιο δραστήριος τις ξερεις εσυ και μόνο εσυ. Από λίγο κάθε μέρα και μετά χωρισμα με το διαχωριστικό. Θα ελαχιστοποιήσεις τις πιθανοτητες να έχεις ασπορα αυγά έτσι. Εννοείται σε αυτή την περίπτωση κανεις αντικατάσταση αυγών γτ θα τα βρεις πεταμενα κάτω.
 
@PantelisTs σε ευχαριστώ για την συμβουλή, ακόμα είμαι στο 50-50 αν θα τα αφήσω να συνεχίσουν λόγο εποχής επειδή έχουν αργησει και ίσως τα πιάσουν οι ζέστες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Akanthillis

Επειδή ήδη έχουν αρχίσει οι ζέστες ίσως θα ήταν καλύτερα να τα χωρίσεις και να κάνεις νέα προσπάθεια του χρόνου.
Ήδη έχουν αρχίσει τα 30αρια στις θερμοκρασίες όταν δεν βρέχει οπότε σκέψου τι θα γίνει μέχρι να δέσει το ζευγάρι και να απογαλακτιστουν τα μικρά που θα έχεις φτάσει στα μέσα του Ιούλη.
 
Back
Top