Γενικά Σας μαθαίνει κάτι η εκτροφή καναρινιών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaxo4
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xaxo4

PB Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.318
Πόλη
Ραφήνα
Ήθελα την αποψή σας για το αν σας μαθαίνει κάτι η εκτροφή των καναρινιών.. Προσωπικά μου μαθαίνει την υπομονή και μου παρουσιάζει το θαύμα της ζωής κάτα την αναπαραγωγή..
 
Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να μαθαίνουμε..
 
... Υπομονή, ψυχραιμία, σεβασμό, φροντίδα, ενίοτε κι αυταπάρνηση αν γίνει καμιά στραβή και πρεπει να ταΐζεις, να πάρεις άδεια απο τη δουλειά, να μην αφήσεις το παιδι σου να ακούσει δυνατά μουσική, να μην βγεις στο μπαλκόνι τις ώρες που γεννά το αυγό, να καθαρίζεις τις άπειρες ακαθαρσίες, να ξοδέυεις χρήματα για το γιατρό...
 
Για μένα η εκτροφή καναρινιών, και η οποιαδήποτε ενασχόληση μου με τα ζώα ή τα παιδιά, μου μαθαίνει τι σημαίνει ανιδιοτελής αγαπή.
Να κάθεσαι με τις ώρες να τα καθαρίζεις, να τους βάζεις μπάνιο, να τους μαγειρεύεις... χωρίς να περιμένεις να πάρεις κάτι πίσω. Το κάνεις απλά γιατί όταν τα βλέπεις να τρώνε το μπρόκολο με τόση λαχτάρα ή να κλωσάνε τα αυγουλάκια τους με τόση ευλαβικότητα ή να ταίζονται και να προσέχουν τόσο πολύ το ταίρι τους ή τα μικρά τους, γεμίζεις όμορφα συναισθήματα και κάθεσαι και τα χαζεύεις με τις ώρες.
 
Εμενα η αγαπη και η ενασχολησει με κατοικηδια συντροφιας ειναι κατι που αποκτησα απο μικρος. ΟΙ δικοι μου ειχαν σκυλια, πολλα σκυλια. Πριν χρονια και εναν παπαγαλο Ζακο. μεγαλωσα με κατοικηδια. Αργοτερα ασχοληθηκα με το χομπυ του ενυδρειου, εκει με πηγαν πιο πολυ η χημεια και βιολογια παρα η σχεση που μπορει κανεις να αποκτησει με κατι που δεν μπορει να του δειξει οτι ειναι καλα παρα μονο με το να ειναι υγειες. Το αγαπησα και το αγαπω ακομα το ενυδρειο, ωρες ατελειωτες σε διαβασμα και ψαξιμο, να καταλαβω ορους, να δω τεχνικες, να ξεχωρισω τον μυθο απ την πραγματικοτητα. Εξοδα, πολλα εξοδα, αλλα αμα κανεις κατι που αγαπας δεν τα υπολογιζεις και πολυ. Στην πορεια ηρθε στην ζωη μου και το αγαπημενο μου πανω απ ολα κατηκοιδιο. Η Γατα, Ανεξαρτητη, δυναμηκη και φυσικη χαδιαρα, με αυτο το απαλο "γρρρρρρ" που σε νανουριζει και σε "γιατρευει". Ο Ραμσης μπηκε στην ζωη μου απο σποντα, οπως και ολα και την εκανε ενα "τσικ" καλητερη με τον τροπο το. Μου εμαθε να ξυπναω οταν χτυπαει το ξυπνητηρι, ακομα και απο λαθος, να εχω καποιον να με περιμενη οταν γυρναω απ την δουλεια. Ειχαμε και τις "κοντρες"μας στην αρχη αλλα τις "στραβες" μας, αλλα τα ξεπερασαμε ολα αυτα. Πλεον ασχολουμε και με τα καναρηνια, μου αρεσουν βεβαια και τα υπολοιπα πτηνα, αλλα να πω την αληθεια δεν εχω γιατι ειναι ακριβα και ισως ειναι και καλο αυτο, δεν νομιζω να κολαγε ενας μακαο στην παρεα μας, λατρεμενο πτηνο και ποιος ξερει μια μερα ισως τον αποκτησω. Τα καναρηνια ομως για την ωρα μου δειχνουν μεσα απ το μιιικρο κλουβακι τους τι σημαινει αρχαιγονο ενστηκτο, πως μεσα σε ενα τοσο δα πλασματακι κρυβεται η διμημιουργεια της ζωης και της συντροφικοτητας. μου δειχνουν οτι ειναι καλα τραγουδοντας μου ακομα και αν καμια φορα παω πολυ κοντα στο κλουβι και ερχωνται και αυτα πιο κοντα, ισως λενε στην "γλωσσα" του: τι κοιταει ο μακακας. ειναι μια καινουργεια εμπειρια που μου αρεσει πολυ και την "ψαχνω" οσο μπορω...
 
Επιπλέον καταλαβαίνω πως όταν δείχνεις αγάπη και ενδιαφέρον σε κάτι αυτό σε ανταμοιβει με τον τρόπο του.
 
Εμενα τα πουλια με ηρεμούν. Οταν θελω να ηρεμησω, να σκεφτω, να ξεφύγω καθομαι στην κλουβα με τις ωρες. Παρατηρώ το καθενα ξεχωριστά και καθε φορα μαθαίνω, γελω μαζι τους (π.χ. Οταν το ενα κρατάει μαρουλακι και ερθει το αλλο και του το κλέβει). Καθε μερα εχεις και διαφορετικό συναίσθημα, απογοήτευση (οταν πεθαίνει καποιο), χαρά όταν γεννηθεί, ανακούφιση οταν δεις πως τελικα η μανα ταιζει τα μικρα, ανυπομονησία μεχρι να γεννήσει το αυγο-να βγει απο αυτο- να μεγαλώσει. Πολλα σου προσφέρει η εκτροφή οταν πρωτα απο ολα τους προσφερεις εσυ μια αξιοπρεπής ζωης (φαγητο, καθαρο κλουβί, λιχουδιές κ. Α)
 
Back
Top