Γενικά Σας παρουσιάζω τα ζεμπράκια μου, μάλλον είναι ζευγάρι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Argarg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Argarg

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιουν 2020
Μηνύματα
55
Καλησπέρα. Μετά από μια εβδομάδα σας παρουσιάζω τα ζεμπρακια μου. Θεωρώ πως είναι ζευγάρι. Έχω κάποιες αμφιβολίες όμως για το λευκό, οπότε η γνώμη σας θα με βοηθήσει.
 

Συνημμένα

  • IMG_20200702_191535.webp
    IMG_20200702_191535.webp
    64,7 KB · Προβολές: 22
  • IMG_20200702_191459.webp
    IMG_20200702_191459.webp
    84,7 KB · Προβολές: 24
  • IMG_20200702_191355.webp
    IMG_20200702_191355.webp
    47 KB · Προβολές: 22
  • IMG_20200702_191323.webp
    IMG_20200702_191323.webp
    46,5 KB · Προβολές: 22
  • IMG_20200702_191206.webp
    IMG_20200702_191206.webp
    81,1 KB · Προβολές: 22
Όμορφα είναι, να τα χαίρεσαι. Ζευγάρι είναι και για την ακρίβεια το θηλυκό σου είναι regular chestnut franklin white (rCFW) και το αρσενικό είναι black breasted (BB). Φαίνεται να έχει κι άλλη μετάλλαξη γιατί τα μάγουλα δεν είναι καθαρά. Ίσως eumo αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος. Γενικά είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς ξύλινες πατήθρες για τα πόδια τους, οι πλαστικές δεν είναι ιδανικές. Τι τα ταΐζεις γενικότερα;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πολυ ομορφα και τα δυο! Αυτη η μαυρη γραμμη στην ευθεια με το ματι, στο ασπρο πουλακι... Ειναι κανονικο χρωμα του πουλιου ή κατι αλλο;
Είναι κανονικό χρώμα
 
@Γιαννης17 σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη για τις διευκρινίσεις, αν κ δεν τα πολυκατάλαβα. Μείγμα σπόρων αλλά τρώνε μόνο το κεχρί. Έχω μόνιμα σιυπιοκοκαλο. Θα κάνω αυγιτροφη κ μέχρι τώρα έδωσα μαρούλι αλλά δεν το δοκίμασαν καν. Ξυλινες πατηθρες δεν είχα ποτέ που μπορώ να βρω; Στο μεταξύ την φωλια τους την έφτιαξα μόνος αν κ δεν φενετσι στις φωτογραφίες
[automerge]1593717249[/automerge]
@Γιαννης17 τι εννοείς δεν είναι πολύ καθαρά τα μάγουλα;
 
Αυτά που ανέφερα είναι οι χρωματισμοί τους. Δηλαδή τα χρώματα που βλέπεις ονομάζονται έτσι. Άρα το θηλυκό έχει χρωματική μετάλλαξη το rCFW και το θηλυκό το ΒΒ.
Τα λαχανικά ειναι πολύ καλή διατροφή για τα ζεμπρακια. Θα πρέπει να δείχνεις επιμονή και υπομονή μέχρι να δοκιμάσουν κάτι. Μπορείς να βάζεις κάθε μέρα καλά πλυμένο μαρούλι μέχρι να δοκιμάσουν. Μετά θα ξετρελένονται και έτσι θα δίνεις κι άλλα λαχανικά όπως σπανάκι, αντίδια, σέσκουλα και γενικά φυλλωδη λαχανικά. Τρώνε και το αγγούρι πολύ καλά. Η μόνιμη τροφή θα πρέπει να είναι συσκευασμένη και ποτέ χύμα γιατί έχει πολλούς κινδύνους.
Ξύλινες μπορείς να παραγγείλεις είτε από το ίντερνετ είτε να ζητήσεις από κάποιο pet shop. Αρκεί να έχουν σωστή διάμετρο και πάχος και να μην είναι μεγάλες για τα πόδια τους.
Τώρα αν έχεις φωλιά στο κλουβί καλύτερα να την αφαιρέσεις. Μπορεί να προχωρήσουν σε γέννα και λόγω της εποχής θα πάνε πολύ χάλια τα πράγματα για όλη την οικογένεια. Μόνο αν θες να τα ζευγαρωσεις θα βάλεις φωλιά, οχι νωρίτερα. Αν θες κάτι άλλο μπορείς να με ρωτήσεις.
 
@Γιαννης17 πολλά θέλω να ρωτήσω χάχα κ σε συχαριστώ προκαταβολικά. Την φωλια την έχω γιατί μέχρι τώρα που είχα μόνο τον αρσενικό κοιμόταν εκεί. Επίσης διάβασα ότι τη χρησιμοποιούν κ για ύπνο. Επίσης ότι δεν έχουν στάνταρ εποχή για ζευγάρωμα. Θεωρώ ότι είναι καινούρια η γνωριμία τους κ μεχρί τον Σεπτέμβρη δεν θα έχω γέννα. Γιατί θα πάνε χαλια τα πράγματα εάν έρθει κθα γέννα τώρα; Το κεχρί που τους δίνω είναι χύμα τι κίνδυνο μπορεί να έχει; Για συσκευασμένο δεν έχω ψάξει καν
 
Την φωλια την έχω γιατί μέχρι τώρα που είχα μόνο τον αρσενικό κοιμόταν εκεί. Επίσης διάβασα ότι τη χρησιμοποιούν κ για ύπνο.
Αυτό εν μέρη είναι σωστό, σε όλα τα εξωτικά αρέσουν οι φωλιές για ύπνο. Δυστυχώς όμως η φωλιές δεν είναι για ύπνο αλλά για αναπαραγωγή. Και τα ζεμπρακια είναι γνωστό πως είναι τα κουνέλια των πτηνών! Κάνουν συνεχώς γέννες χωρίς μέτρο αν τα αφήσει κανείς. Αυτό σαφώς και είναι και επικίνδυνο για τα πουλιά γιατί αργότερα θα υποφέρουν από εξάντληση.
Η εποχή είναι τελείως ακατάλληλη για αναπαραγωγή. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ένα σωστό βασανιστήριο για όσα πουλιά έχουν φωλιές τότε. Σκέψου να προσπαθούν να ανεβάσουν θερμοκρασία για να ζεστάνουν τα αυγά και έξω να έχει καύσωνα. Σαφώς και μετά αναπτύσσονται κι άλλα ζητήματα όπως εγκατάλειψη φωλιάς, αυγών ή και νεοσσών. Έπειτα, τωρα τα πτηνά θα περάσουν την εποχική τους πτερόρροια(θα αλλάξουν όλο τους το πτέρωμα με καινούργιο). Είναι μια στρεσογονα διαδικασία για τα πτηνά και μόνο καταστροφικά αποτελέσματα θα φέρει σε μια αναπαραγωγή. Έπειτα, τίθεται και το θέμα της ηλικίας. Ναι μεν μπορούν να ζευγαρώσουν όλες τις εποχές (εκτός καλοκαιριού) αλλά αν τα πουλιά είναι μικρά (κάτω του ενός έτους) τότε θα έχεις σίγουρα προβλήματα. Είναι επικίνδυνο κυρίως για το θηλυκό μιας και μπορεί να πεθάνει από δυστοκία (να αδυνατεί να γεννήσει το αυγό λόγο νεαρού ηλικίας) καλά για θέματα απειρίας προς την φωλιά και τα μικρά δεν το συζητώ καθόλου. Μεγάλα τα ποσοστά ανεπιτυχίας.
Το κεχρί που τους δίνω είναι χύμα τι κίνδυνο μπορεί να έχει; Για συσκευασμένο δεν έχω ψάξει καν

Ρίξε μια ματιά εδώ για να καταλάβεις : https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/
 
Να 5
[automerge]1593765957[/automerge]
Να σου ζήσουν, σου ζητώ ειλικρινά συγγνώμη πατηθηκε καταλάθος
[automerge]1593765957[/automerge]
Να σου ζήσουν, σου ζητώ ειλικρινά συγγνώμη πατηθηκε καταλάθος
[automerge]1593765987[/automerge]
Είναι η σύνδεση τωρα
 
να ρωτήσω κάτι τελευταίο. Πως τοποθετούμε τα λαχανικά μέσα στο κλουβί, σε ποιο σημείο εννοώ ώστε να είναι πιο εύκολη η κατανάλωση τους
Δεν έχει σημασία. Τα βάζουμε οπουδήποτε μπορούν να τα φτάσουν. Συνήθως βάζουμε σε περιοχές που βρίσκονται οι πάνω πατήθρες, λίγο ψηλότερα από εκεί που βρίσκεται η πατήθρα, στερεώνοντάς τα στα κάγκελα του κλουβιού με ένα μανταλάκι.

Να αποφεύγεις τα σημεία που βρίσκονται χαμηλά στο κλουβί για να μη λερώνονται με περιττώματα.
 
Back
Top