Γενικά Σας παρουσιάζω τον Sparky, Green Cheek Conure

netgirl

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιουν 2020
Μηνύματα
15
Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος στο forum και σας παρουσιάζω τον Sparky ο οποίος ανήκει στην κατηγορία των Green Cheek Conure ή για συντομία GCC.
Είναι περίπου 6 μηνών αξιαγάπητος, λιχούδης και ευτυχώς όχι φωνακλάς. Γενικά τα Conure είναι φασαριόζικα αλλά η συγκεκριμένη κατηγορία είχα διαβάσει ότι είναι από τα πιο ήσυχα κάτι που το επιβεβαιώνω... με ελάχιστε εξαιρέσεις βέβαια!
Μαθαίνει διάφορα κολπάκια όχι με τρομερή ευκολία θα έλεγα. Κατάφερα μάλιστα κατάφερα μετά από υπερπροσπάθεια 2 μηνών να του φορέσω και λουράκια για να τον βγάλουμε βόλτα. Σηκώνει ακόμα πολύ βελτίωση η όλη κατάσταση.
Έχει μάθει πλέον ότι όταν καθόμαστε στο τραπέζι για φαγητό υπάρχει ποικιλία για να διευρύνει τους γευστικούς του ορίζοντες και πλησιάζει με γρήγορες και "μουλωχτές κινήσεις", διεκδικώντας θέση στο τραπέζι 😆.
Γενικά είναι μια πολύ καλή συντροφιά!
 

Συνημμένα

  • p1.webp
    p1.webp
    42,9 KB · Προβολές: 20
  • p2.webp
    p2.webp
    71,3 KB · Προβολές: 20
@Φοίβος Το κλουβάκι του θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο αλλά καθώς τον πήραμε με την προοπτική να τον έχουμε ελεύθερο αρκεστήκαμε σε κάτι πιο συμμαζεμένο. Δεν του έχω βάλει παιχνίδια μέσα, καθώς όσα βρήκα ήταν τεράστια για αυτό το μέγεθος κλουβιού, άλλωστε όπως είπα δεν περνάει τον χρόνο του εκεί. Πηγαίνει κυρίως για να φάει και για να κοιμηθεί. Παιχνίδια ψάχνω να βρω από το internet που έχει μεγαλύτερη ποικιλία. Γενικά εσείς που έχετε περισσότερη πείρα, τι θα προτείνατε για παιχνίδια κλουβιού. Επίσης ψάχνω και ένα stand αλλά επίσης δεν βρίσκω ποικιλία στη Θεσσαλονίκη.
 

Συνημμένα

  • Untitled-1.webp
    Untitled-1.webp
    70,9 KB · Προβολές: 26
@Tony Forpus δυστυχώς δεν έχει σχάρα. Παρ' ότι μένω Θεσσαλονικη που υποτίθεται ότι έχει μια σχετικά μεγάλη αγορά, στο τομέα των μεγάλων ετοιμοπαραδοτων κλουβιων η ποικιλία είναι μηδενική. Όποτε αρκέστηκα σε ότι βρήκα.
 
@netgirl Προσωπικά παιχνίδια φτιάχνω μόνη μου πλέον (εμπνέομαι από το φόρουμ από ομάδες του φβ και Ίντερνετ) Όπως και το σταντ το φτιάξαμε μόνοι μας από φυσικά ξύλα (φυσικά πρώτα τα απολύμανα)
 
@netgirl Περισσότερο απ'ολα να προσέχεις το ότι στερεώνεις τη σκεπή ανοιχτή με πατήθρα και γενιικά ότι γνωρίζει ότι η σκεπή ανοίγει. Δεν είναι λίγα τα πουλιά που έχουν εγκλβιστεί με άσχημη κατάληξη στην προσπάθειά τους να ανοίξουν τη σκεπή για να ξετρυπώσουν. Σε όσα κλουβιά είχα που άνοιξαν απο πάνω δεν το χρησιμοποίησα ποτέ, ίσα ίσα το ασφάλιζα για σιγουριά. Μόνο απο την πόρτα.
 
Να χαίρεσαι γερό και υγιή, τον όμορφο παπαγάλο σου! 🧿
Το κλουβί του είναι καλής ποιότητος αλλά η εταιρεία (σε όλα της τα κλουβιά) έχει αυτό το ''χαρακτηριστικό'' (δεν έχουν σχάρα).
Φιλικές συμβουλές:
Δεν θεωρώ καλή ιδέα το πουλάκι να ζει ελεύθερο... Κανείς μας δεν γνωρίζει πως έρχονται τα πράγματα και τι ανάγκες μπορούν να δημιουργηθούν (σε όλους μας) έτσι ώστε να μην είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν κάποτε αυτές του οι (δημιουργημένες) ανάγκες. Οι κίνδυνοι όντας ελεύθερο είναι πολλοί και όχι απλά πρέπει να βρίσκεται κάποιος μαζί του αλλά να έχει συνεχώς στραμμένη πάνω του την προσοχή του ώστε να ξέρει ανά πάσα στιγμή τι κάνει και που βρίσκεται...
Η κορούλα σου σήμερα είναι δεκατρία, σε δυο τρία χρόνια θα έχει άλλες υποχρεώσεις δεν θα μπορεί να περνά τόσο χρόνο μαζί του.
Αυτές τις υποχρεωτικές αλλαγές της ζωής μας τα ζώα-πουλιά δεν μπορούν να τις αντιληφθούν...
Αισθάνονται εγκατάλειψη, απογοήτευση και έχουν κακά ξεσπάσματα.
Θεωρώ πως όλα στη ζωή τους θα πρέπει να έχουν μέτρο έτσι ώστε οι όποιες αλλαγές προκύψουν, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, να μην είναι τεράστιες και να γίνονται ανεκτές χωρίς επιπτώσεις (όσο αυτό είναι εφικτό αναλόγως και του χαρακτήρα του κάθε πλάσματος).
Πάρτε του ένα μεγάλο κλουβί, βάλτε παιχνίδια που θα φτιάξετε εσείς. Ιδέες θα βρείτε αρκετές στο φόρουμ.
Καλώς ήρθατε στην παρέα μας! 🙂
 
@netgirl υπάρχει δυνατότητα κατασκευής σιτας πατου(το έχω κάνει) από την Κλουβοτεχνικη αλλά μέσω συνεργαζομενου καταστήματος! Στην περίπτωση μου με το birdmarket.gr. Ήδη περιμένω την δεύτερη σκαρα!
Στην περίπτωση αυτη μετράς τις διαστάσεις της πατουρας, που κάνει η πλαστική σκάφη και τις δίνεις τηλεφωνικά!
 
Back
Top