Γενικά Σας παρουσιάζω το νέο μας φιλαράκι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Giannhs7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Giannhs7

PB New Member
Εγγραφή
15 Σεπ 2018
Μηνύματα
23
Πόλη
Αθήνα
20180917_164505-1.webp Καλημέρα σε όλους την Δευτέρα παρέλαβα αυτό το κουκλί. Βέβαια λόγο δουλειάς έχει μείνει πολλές φορές μόνος του/ μόνη της. Δεν ξέρω αν είναι αρσενικό η θηλυκό. Πάντως είμαι πολύ χαρούμενος και ελπίζω να τα πάμε καλά.
 
Να σου ζήσει. Πολύ όμορφο. Ξέρεις την ηλικία του; Εγώ για κοριτσάκι το βλέπω.
Εάν λείπεις πολλές ώρες να του βάλεις πολλά παιχνίδια για να ασχολείται. Σίγουρα όμως έχει ανάγκη και τη δική σου παρέα.
Τι το ταΐζεις;
 
Μου το έδωσε ένας γνωστός. Μου είπε ότι είναι 1 μήνα και κάτι. Του δίνω βρώμη, ηλιόσπορους, και μου είπε να του βάζω 1/2 αυγό την ημέρα.
 
Αν είναι τόσο μικρό, δεν ξεχωρίζει ακόμη το φύλο του.
Δεν χρειάζεται κάθε μέρα αυγό. Μια με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.
Σε φρούτα, λαχανικά και βότανα πρέπει να εστιάσεις. Οι σπόροι που δίνεις δεν είναι αρκετοί. Οι ηλιόσποροι παχαίνουν και δεν πρέπει να είναι η βασική τροφή του. Θα πρέπει να πάρεις ένα επώνυμο συσκευασμένο μείγμα σπόρων για κοκατιλ.
 
Μου το έδωσε ένας γνωστός. Μου είπε ότι είναι 1 μήνα και κάτι. Του δίνω βρώμη, ηλιόσπορους, και μου είπε να του βάζω 1/2 αυγό την ημέρα.
αν ειναι τοσο μικρο δεν επρεπε να στο δωσει ακομα! το ταιζε στο χερι με κρεμα;
 
Ναι συγνώμη και μείγμα σπόρων και κεχρί σε κλωνάρι. Μου είπε πως λαχανικά να του δώσω μετά από 1 μήνα. Να πω την αλήθεια δεν ξέρω από παπαγάλους. Στα καναρίνια πάντως έδινα λαχανικά μόλις άρχιζαν να τρώνε μόνα τους.

Ναι το τάιζε στο χέρι. Βέβαια όταν βλέπει χέρια τρομάζει. Δεν έχω βγάλει συμπέρασμα.

Να πω την αλήθεια μου το έδωσε γιατί του είχα δώσει πέρσι ένα ζευγάρι καναρίνια και επειδή τα δικά μου τα έχασα πριν 2 μήνες μου έδωσε τον παπαγάλο.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τα κοκατιλ απογαλακτιζοντα στους 2 μηνες περιπου! Βεβαιωσου οτι τρωει σπορακια και κεχρι που του βαζεις! Λαχανικα και φρουτα μπορεις να ξεκινησεις κανονικα! Συσκευασμενη τροφη οπωσδηποτε γαι κοκατιλ να παιρνεις!
 
Απ'ότι βλέπω τρώει. Περισσότερο βέβαια ηλιόσπορους και βρώμη το κεχρί μερικές φορές το πετάει κάτω και δεν ασχολείται. Το θέμα είναι ότι σήμερα πού είμαι μαζί του σφυρίζει συνέχεια μονότονα. Δεν ξέρω αν το έκανε και της προηγούμενες ημέρες μου έχει πάρει τα αυτιά. Σαν να ζητάει κάτι.
 
Καλησπέρα Γιάννη! Όμορφο και γλυκό το cockatiel σας! Να σας ζήσει για να σας συντροφεύει πολλά πολλά χρόνια και να το χαίρεστε! 🙂
 
Back
Top