Φροντίδα Σας παρουσιαζω 2 εργαλεια που χρισιμοποιω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης muthos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

muthos

PB Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2006
Μηνύματα
821
Πόλη
Περιστέρι
σας βαζω 2 εργαλεια που χρισιμοποιω για να καθαριζω τα κλουβια:το πρωτο ειναι η γνωστη ξιστρα για μπογες και με αυτην καθαριζω τα ταψια και το δευτερο ειναι η σηρματηνη βουρτσα που δεν αφινει τηποτα πανω στα καγκελα του κλουβιου
 

Συνημμένα

  • DSC00087.webp
    DSC00087.webp
    17,9 KB · Προβολές: 281
  • DSC00086.webp
    DSC00086.webp
    39 KB · Προβολές: 272
Δεν χαράζουν - θαμπώνουν οι ανοξείδωτες επιφάνειες με αυτά τα εργαλεία Γιάννη; Έχω την εντύπωση ότι αργά ή γρήγορα θα το κάνουν πάντως.
 
Εγω προτιμώ ζεστό νερό και σφουγγαράκι για το καθάρισμα!( Βέβαια εχω μόνο 2 κλουβιά να καθαρίσω).
Αυτά που χρησιμοποιεί ο Γιάννης πρέπει να είναι πολύ καλά για μεγάλες κλούβες.
 
γιαννη εισαι σε καλο δρομο αλλα το καλυτερο εργαλειο για καθαρισμα ειναι μια σπατουλα ΓΙΑΤΙ 1 δεν κραταει βρωμιες απο το ενα κλουβι στο αλλο οταν καθαριζεις το συρματινο πατο και δευτερον δεν χαλαει την μπογια απο τα κλουβια
 
Γιαννη και εγω χρησιμοποιω ακριβως την ιδια συρματοβουρτσα για το κουνελοσυρμα που εχουν οι κλουβες στον πατο, μονο που σε καθε δευτερο καθαρισμα το πλενω κιολας. Η λαβη της δεν ειναι και τοσο εργονομικη μετα απο λιγη ωρα πιανεται το χερι σου...Φυσικα με τον καιρο θα φυγη το γαλβανι απο το σειρμα αλλα ειναι μηδαμινο κοστος.
Οσο για τα ταψια εχω βρει εναν πιο απλο τροπο, στρωνω πρωτα εφημεριδα και απο πανω για να μην πετανε οι εφημεριδες με τα φτερουγισματα, λιγη αμμο για πουλια. Οταν τα καθαριζω τα πεταω ολα μαζι και το ταψι ειναι πεντακαθαρο απο κουτσουλιες, λιγο τιναγμα και ειναι οκ.
 
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους.
έτσι πιστεύω τουλάχιστον.
Τώρα, εγώ χρησιμοποιώ σπάτουλα και για τα επικίνδυνα σημεία, (εσοχές, γωνίες κλπ) και την ξύστρα. Την συρματόβουρτσα όπως και ο green για το κουνελόσυρμα, και βάζω και εγώ χαρτιά Α3, με ελαφρόπετρα στα ταψάκια των κλουβιών μου.
Και πάντοτε βέβαια μετά το ξύσιμο, πλύσιμο με σαπουνάδα και σφουγγαράκι, σκούπισμα, στέγνωμα και απαραίτητα ψέκασμα με διάλυμα απολυμαντικό, αντισηπτικό, αντιμικροβιακό, αντιπαρασιτικό, αντι-, αντι-.


Μόνο σαπουνάδα με σφουγγαράκι, σκούπισμα, στέγνωμα, ψέκασμα!
Κι αν έχουν περισσότερη "βρώμα" σε κάποια σημεία, μούλιασμα σε απορρυπαντικό πιάτων για 10 - 15 λεπτά και μετά τρίψιμο με σφουγγαράκι κλπ.

Είναι κρίμα τις ανοξείδωτες προσόψεις ή κλουβιά που έχουν κάγκελα, είτε ανοξείδωτα, είτε βαμμένα με ειδική μπογιά, να τα καταστρέφουμε μόνοι μας και να δημιουργούμε κινδύνους για τα πουλιά μας, από σκουριά ή ότι άλλο.
(Και τα έχουμε και πληρωμένα ή και χρύσοπληρωμένα, πολλές φορές).
Φιλικά,
 
Θα ήθελα να σε ρωτήσω Γιάννη, τι ειδους κλουβιά έχεις; Ατομικά ή κλούβες; Ο σιδερένιος- συρματινος πάτος είναι ενσωματομένος με το κλουβί ή αποσπώμενος; ΄Τα πουλιά που φανταζομαι οτι είναι μέσα στο κλουβί την ώρα της καθαριότητας, δεν αναστατώνονται την ώρα της χρήσης με το όχι και τόσο μικρό σε όγκο εργαλείο;

Επίσης να ρωτήσω και τον Γιώργο( μιας και είναι ένα θέμα που μας απασχολέι όλους), δεν ειναι επικίνδυνη η σαπουνάδα για την υγεία των πουλιών; Και πως θα διασφαλίσουμε ενα σωστό ξέπλυμα με τα πουλιά μέσα στο κλουβί; Η όλη διαδικασία αν γίνεται μάλιστα αρκετά συχνά, δεν στρεσσάρει τά πουλιά; Τωρα θα μου πειτε, μπροστά στην υγειινή λίγο στρες δεν πειράζει...🙄
 
Georgina Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά και πάλι.
Τα δικά μου κλουβιά είναι από μελαμίνη και έχω χωρίσματα μεταξύ τους, συρταρωτά. Μεταφέρω για όσο χρόνο μου παίρνει η εργασία, 10 - 15 λεπτά, τα γειτονικά πουλιά σε ένα κλουβί τραβώντας λίγο το χώρισμα και ξανακλείνοντάς το. Βγάζω από κάτω το ταψάκι, και μετά το κουνελόσυρμα, ή ξεβιδώνω την πρόσοψη του κλουβιού που δεν έχει μέσα πουλί, κάνω ότι είναι να κάνω από καθαρισμό και τα επανατοποθετώ. Όλες οι εργασίες γίνονται μακρυά από τα πουλιά.
Έχω πάντα δίπλα μου πλαστικές λεκάνες με απορρυπαντικό, σφουγγάρι, καθαρό νερό, vetex, χαρτί κουζίνας και έτοιμο το διάλυμα σε ψεκαστήρι με το απολυμαντικό το οποίο ειδικά στα τοιχώματα μετά την εφαρμογή το αφήνω 2-3 λεπτά και μετά σκουπίζω πολύ καλά και έχει κάνει ήδη την δουλειά του.
Μετά μεταφέρω τα πουλιά στο καθαρό κλουβί και συνεχίζω στο επόμενο.
Μόλις τελειώσω και με αυτό ανοίγω λίγο το χώρισμα, και περνάει ο κάτοικός του στο δικό του χώρο.
Νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις την σειρά που ακολουθώ πλέον.
Επειδή δε όλα είναι διαστάσεων (ατομικά) 40Χ45Χ30, έχω χώρο ακόμα και για αυτά που χρησιμοποιώ ώς κλούβες για τα θηλυκά, δηλαδή 80Χ45Χ30, μεταφέροντάς τα όλα σε ένα διαμέρισμα.
Ποτέ δεν έχω παραπάνω από 6 πουλιά θηλυκά σε κάθε τέτοια κλούβα.
Στρεσάρονται το λιγότερο δυνατόν. Αν δείς και πώς είναι η κατασκευή μου θα γίνει περισσότερο κατανοητό. (Κατασκευή συστοιχίας κλουβιών) στο αντίστοιχο post.
Εύχομαι να σου έλυσα τις περισσότερες απορίες σου,
Φιλικά πάντα,
 
Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.

Εκείνο που εγώ χρησιμοποιώ προσφατα για να καθαρίσω τους συρμάτινους πάτους που ειναι ενσωματομένοι στο κλουβί και δεν αποσπώνται αλλά και τα κάγκελα που λερώνονται απο τους χυμούς των φρούτων, είναι βρεφικά υγρά μωρομάντηλα. Τα καθαρίζω κάθε 3-4 μέρες και λάμπουν από καθαριότητα. Για τα αποσπώμενα ταψάκια ακολουθώ την ιδια διαδικασία καθαρισμού που περιγράφεις, αλλά τα μωρομάντηλα για τα κάγκελα της πρόσοψης και το εσωτερικό μεταλικό πλέγμα του πάτου, με έχει σώσει.:)
 
Γιάννη απο την νέα χρονιά πρέπει να βρείς έναν τρόπο, μια πατέντα να
τους κάνεις συρόμενους. Θα δείς ειναι πολύ μεγάλη ευκολία. Τους είδα
σε λειτουργία (ώρα καθαρισμού) και ζήλεψα, γιατί κι' εγώ σταθερούς έχω.☹
 
Θα το σκεφτούμε μαζί και για φωτογραφία θα δώ πώς θα γίνει (δεν έχω)
 
Καλησπέρα σας.
Φωτογραφίες θέλετε;
Ορίστε οι δικές μου.
P1040490_edited.jpg

P1040489_edited.jpg

Ανασηκώνοντας το πλέγμα λίγο λοξά, βγαίνει από κάτω στο ταψάκι του κλουβιού.
Τι άλλο θέλετε; Ρωτήστε με. (Κατά το γνωστό..σταυρώστε με, ..., στα χέρια σας...υψώστε με.)

Σημείωση 1 : Ετοιμάζω καινούργιες κλούβες πτήσης - ζευγαρώστρες για τις οποίες θα σας ενημερώσω συντόμως.
Σημείωση 2 : off topic!
Φιλικά,
 
Οταν φτάσεις σ'αυτό το σημείο(σχάρα) πάρε τηλέφωνο να κατέβουμε στην Κόρινθο να το δούμε απο κοντά το έργο σου.
Βέβαια μη ξεχάσεις να βάλεις το κοκορετσάκι να γίνεται
Αυτό κι' αν είναι off-topic !
 
Γιωργο περιμενουμε τηλεφωνο σου να ερθουμε να της δουμε
Μακη θα ειμαστε σε επηκινονια και να ανταλαζουμε ιδεες
 
τα ατομικα κλουβια που εχω τα καθαρίζω με καυτο νερο και ΣΟΔΑ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ με πλαστικη βουρτσα 2-3 φορες το χρονο, αφου μεταφερω τα πουλια σε ενα ιδιο που εχω ρεζερβα και πλυμμενο. ετσι δε μενει τιποτε, ουτε βρωμες ουτε ακαρεα
ενδιαμεσα σπατουλα και βουρτσα οπως ολοι
 
Back
Top