Γενικά Σεντούκιασμα Φλώρου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Homus
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Homus

Banned
Έχω ένα φλώρο πιασμένο τέλος Ιούνη 2007, στο Νευροκόπι και θέλω να τον σεντουκιάσω. Πότε και πώς;

Τί άλλο θα σκεφτεί το ον "άνθρωπος";

Στα σκυλιά κόβει ουρές, αυτιά (για να ταιριάζουν στο στάνταρντ της ράτσας) -ποτέ δεν κατάλαβα πώς ένα στάνταρντ μπορεί να περιλαμβάνει κομμένα αυτιά),
Τα αγριοπούλια τα βάζει σε σεντούκια (να μάθουν να είναι άγρια! Εμ πώς).

Ωραίες πρακτικές...

Προσωπικά η όλη διαδικασία που διάβασα, μου θυμίζει κινέζικο μαρτύριο! Αν η όλη διαδικασία δείχνει αγάπη για τα πουλιά, φαντάζομαι τι θα σκαρφίζονται οι άνθρωποι που δεν τα αγαπάνε...☹

Να το κάνεις για ποιό λόγο το σεντούκιασμα;

Το συγκεκριμένο άρθρο άν το διαβάσεις με προσοχή! Μάλλον θα σου αποτρέψει να σεντουκιάσεις το πουλί! Άσε που είναι γεμάτο επικίνδυνες συμβουλές. Όπως για παράδειγμα: "Τα κλουβιά κατά τη διάρκεια του μούτου, απαγορεύεται να τα καθαρίζουμε. Τα περιτώματα των πουλιών βοηθούν στο να γίνει γρήγορα η πτερόρροια." Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία γραμμένη από αυτή. Πιθανόν ο συντάκτης να ήταν τεμπέλης και να έπρεπε να δικαιολογήσει τη βρωμιά στο κουμάσι του...

"Τα κλουβιά κατά τη διάρκεια του μούτου, απαγορεύεται να τα καθαρίζουμε. Τα περιτώματα των πουλιών βοηθούν στο να γίνει γρήγορα η πτερόρροια." Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία γραμμένη από αυτή. Πιθανόν ο συντάκτης να ήταν τεμπέλης και να έπρεπε να δικαιολογήσει τη βρωμιά στο κουμάσι του...

προφανως θα ειναι αυτο που λενε οτι "η καθαριοτητα ειναι μιση αρχοντια" γιατι εσκεμενα ξεχασαν οτι η αλλη μιση αρχοντια ειναι η βρωμια

καλησπερα καταρχην παιδια να βαλοθμε καποια πραγματα στην θεση τους,το πουλι δεν σεντουκιαζετε για να γινει ποιο ημερο το σεντουκι εχει την ιδιοτηνα να αλαζει την εποχη στο πουλι, τα φλωρια τα βαζουμε σεντουκι μετα του αγιαννιου οπως λενε οι παλεοτεροι αν θελεις φιλε στειλε μου μυνημα να σου πω ακριβως τη πρεπει να κανεις.

καλησπερα καταρχην παιδια να βαλοθμε καποια πραγματα στην θεση τους,το πουλι δεν σεντουκιαζετε για να γινει ποιο ημερο το σεντουκι εχει την ιδιοτηνα να αλαζει την εποχη στο πουλι, τα φλωρια τα βαζουμε σεντουκι μετα του αγιαννιου οπως λενε οι παλεοτεροι αν θελεις φιλε στειλε μου μυνημα να σου πω ακριβως τη πρεπει να κανεις.

Τι εννοείς να αλλάζει εποχή στο πουλί;

Να του αλλάζει τα φώτα μήπως;

• Like
Αντιδράσεις: krisp
κοιταξε φιλε! Εμεις ασχολουμαστε με το πουλι που λεγετε φλωρος για την φωνη του τα πουλια τα φλωρια κελαιδανε μια φορα τον χρονο ξεκινανε απο απριλιο και σταματανε τελη ιουνιου στο ξεπυρομα τους ξεκινανε και ριχνουν φτερα πριν ξεπυροσουν τελιως και πριν αρχισουν να ριχνουν τα βαζουμε στο σεντουκι οποτε τα αναγκαζουμε να ριξουν αποτομα σε μια εβδομαδα και να ντυθουνε κατευθιαν. μολις γυαλισουνε κατα μεσα σεπτεμβρη ξεκιναμε προπονισεις και τα πουλια ξαναπυρονουν οποτε τον οκτωμβριο που περνανε τα κοπαδια μπορεις να τα ευχαριστηθεις γιατι ο φλωρος ειναι ενα πουλι το οποιο για να κελαιδισει σωστα πρεπει να ειναι πυρομενο και κραζει της θυληκιες για να ζευγαρωσει και τα αρσενικα για να μαλωσει.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΥΝΗΔΙΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΠΕΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΤΟΡΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ ΧΟΜΠΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΦΤΑ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΙΤΕΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ Η ΣΥΓΚΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΧΕΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ.

Αν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι σε αυτό το φόρουμ είναι να περάσουμε τη νοοτροπία της φροντίδας σε όσους σκοπεύουν να ασχοληθούν ή έχουν 1-2 ή και περισσότερα πουλάκια, προκειμένου να τους προσφέρουν μια καλύτερη ζωή και όχι περισσότερα βάσανα.

Έχεις το δικαίωμα και εσύ και ο αδικημένος σύλλογός σου να μη συμφωνείτε με αυτή τη φιλοσοφία, αλλά εάν ξαναγράψεις σε αυτό το φόρουμ κάποιο παρόμοιο με το παραπάνω μήνυμα "οδηγό", θα είναι και το τελευταίο σου.

αν δεν κανω λαθος το φορουμ ειναι για να εκφραζουμε αποψεις και να περνουμε βοηθεια σε διαφορα θεματα και οχι να αντιμετοπιζετε καποιους ανθροπους που θελουν να μαθουν με δικτακτορικο τροπο,τωρα αν θεωρεις οτι πρεπει να με κλειδωσεις καντο τουλαχιστων εχω την συνειδηση μου καθαρη οτι δεν προσεβαλα κανεναν.

πριν αρχισουν να ριχνουν τα βαζουμε στο σεντουκι οποτε τα αναγκαζουμε να ριξουν αποτομα σε μια εβδομαδα και να ντυθουνε κατευθιαν. μολις γυαλισουνε κατα μεσα σεπτεμβρη ξεκιναμε προπονισεις και τα πουλια ξαναπυρονουν.

Δεν ξέρω αν γνωρίζεις ποιά είναι η διαδικασία της αλλαγής των φτερών στα πουλιά... αλλά απόσο γνωρίζω είναι μια επίπονη διαδικασία και οι απαιτήσεις σε πρωτείνες, αμινοξέα και ιχνοστοιχεία είναι τεράστιες. Εύχομαι εφόσον αγάπας, όπως λες τα πουλιά, να τα παρέχετε αυτά, μιας και αλλάζουν φτερά μέσα σε μια βδομάδα ενώ φυσιολογικά θα άλλαζαν σε 8-10 βδομάδες. Καταλαβένεις πιστεύω για τι πράγμα μιλάμε.

Εχω ακούσει, για κάποιον σύλλογο, σε χωριό της Θεσσαλονίκης, (ανατολικά προς Χαλκιδική) όπου γίνονται αγώνες (ποιός φλώρος θα "κατεβάσει" τα περισσότερα πουλιά) και μάλιστα τα έπαθλα είναι χρηματικά και φυσικά παίζονται και στοιχήματα.
Θα ήθελα να μου λύσεις κάποιες απορίες αν μπορείς φυσικά;
1. Πόσα πουλιά πάνε για εκπαίδευση και πόσα επιζούν;
2. Αν κάποιο πουλί κερδίσει, το αναπαράγεται, οπότε τα επόμενα χρόνια να έχετε απογόνους του ή αναζητάτε πάντα "φρέσκα πουλιά" από τη φύση...
3. Μιας και είστε οργανωμένη ομάδα, σύλλογος- ποιοί είναι οι στόχοι σας; Η διάδοση των φωνών των άγριων πουλίων μέσω της αιχμαλωσίας;

Σταύρε γιατί να κλείσεις το συγκεκριμένο πόστ. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει αλλά και οι υπόλοιποι να ενημερώνονται από όλες τις πλευρές. Δεν νομίζω ότι έχουμε να φοβηθούμε τέτοιες αντιλήψεις. Ισα ίσα πρέπει πλεον με επιχειρήματα να τις αντικρούουμε.

Σταύρε γιατί να κλείσεις το συγκεκριμένο πόστ. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει αλλά και οι υπόλοιποι να ενημερώνονται από όλες τις πλευρές. Δεν νομίζω ότι έχουμε να φοβηθούμε τέτοιες αντιλήψεις. Ισα ίσα πρέπει πλεον με επιχειρήματα να τις αντικρούουμε.
Σάκη δεν είπα ποτέ ότι θα κλειδώσω το θέμα. Είπα ότι αν δημοσιευτεί για δεύτερη φορά μήνυμα "εγχειρίδιο βασανισμού" πουλιών, τότε ο συντάκτης του θα ψάχνει για ποιο δημοκρατικό φόρουμ προκειμένου να δημοσιεύσει τις δημοκρατικές, σύννομες πληροφορίες του.

Φιλε Pasx79 νομιζω οτι αν κανεις αυτο στα πουλακια (σεντουκιασμα) πρεπει να το σταματησεις. Στην πραγματικοτητα επεμβαινεις ουσιαστικα στη φυση και προσπαθεις να την αλλαξεις. Εχω και εγω φλωρια τα περιποιουμαι ολη την χρονια για να τα ακουσω απο τον Μαρτιο μεχρι τον Ιουνιο.
Φιλε Σταυρο δεν συμφωνω να μην του επιτρεψεις να γραφει αυτα που νομιζει. Νομιζω οτι σε τετοια θεματα μπορει να γινει ουσιαστικη συζητηση. Το ερωτημα ειναι μπορουμε να αποτρεψουμε τον Pasx79 να σεντουκιαζει. Αν οχι, αποτυχαμε ολοι. Ετσι και αλλιως ολοι δεν ειμαστε σωστοι με το να κραταμε τα πουλια σε αιχμαλωσια και δεν με ενδιαφερει τι λεει ο νομος οτι δηλαδη απαγορευεται να εχεις στην αιχμαλωσια μονο αγρια, ολα τα πουλια ειτε καναρινια ειτε αγρια ειναι ακριβως το ιδιο. Cheers!

Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες σχετικά με το σεντούκιασμα του Φλώρου. Νόμιζα ότι γίνεται για να ημερέψει το πουλί και όχι για να μπερδέψει τις εποχές. Δεν θα το κάνω. Έχω μόνο ένα φλώρο. Συνήθως πιάνω δύο το χρόνο και κρατάω τον ένα ελευθερώνοντας τον άλλο και τον περσινό. Στα δέκα χρόνια που ασχολούμαι έχω πιάσει νομίζω το καλύτερο πουλί. Είναι πολύ κίτρινος, μικρόσωμος με άσπρη κοιλιά. Έχει στρογγυλό κεφάλι, χωρίς να ξεχωρίζει ο λαιμός και πολύ χαμηλά πόδια. Κελαηδάει ακόμα και μέσα στο πόρτ - μπαγκάζ του αυτοκινήτου όταν ταξεδεύω. Δεν άλλαξε καθόλου χρώμα και το μυστικό είναι ότι δεν του αλάζω τροφή εάν δεν φάει όλους τους σπόρους που του έχω βάλει. Στο κλουβί βάζω μόνο τροφή στην ταίστρα και ένα κουπάκι άμμο και φυσικά το νερό.

Η αντιμετώπιση του Σταύρου ήταν άριστη. Το κάθε φόρουμ είναι θεματικό, που σημαίνει ότι αν ενδιαφέρεσαι να μοιραστείς τις γνώσεις σου σχετικά με θέματα βασανισμού στην αιχμαλωσία, πρέπει να βρεις άλλο χώρο.
Οι υπόλοιποι εγγεγραμμένοι χρήστες του φόρουμ, οι οποίοι το διαλέξαμε ακριβώς για τη φροντίδα των πουλιών μας, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε σεμινάρια βασανισμού.
Κάποιος έχει το ρόλο της προστασίας λοιπόν των υπολοίπων χρηστών και για να μη δημιουργούνται καβγάδες -λόγω αυτοδικίας (καταχρηστική χρήση του εν λόγω όρου)- μεταξύ των χρηστών, προβλέπεται ένα θεσμοθετημένο όργανο επίλυσης τέτοιων διαφορών, που λέγεται administrator.

Αναφορικά τώρα με το αν μπορούμε να πείσουμε κάποιον να αλλάξει συνήθειες, θεωρώ ότι το φόρουμ κινείται "ιδεολογικά", εντός συγκεκριμένου πλαισίου.
Αν κάποιος έχει τις απόψεις του, φυσικά δεν μπορούμε να του επιβάλλουμε τις δικές μας. Μπορεί αν θέλει να τις ενστερνιστεί, ιδία βουλήσει, μιας και τις έχουμε αναλυτικά παραθέσει.
Ούτε είναι εποικοδομητικό να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα, σε περίπτωση που κάποιος έχει παγιωμένες αντιλήψεις.
Ουσιαστικά ο,τι γράφω σε αυτό το μήνυμα εμπεριέχεται συνοπτικά στην τελευταία απάντηση του Σταύρου, στο θέμα καρδερίνες άγριες ή εκτροφής, όπου και σας παραπέμπω.

Ευχαριστώ.

Φιλε Σταυρο δεν συμφωνω να μην του επιτρεψεις να γραφει αυτα που νομιζει.
Προσπαθήστε παρακαλώ να καταλάβετε τι είπα... :)

Ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του και του δίνεται η δυνατότητα μέσω του PetBirds να την υποστηρίξει. Με λίγα λόγια μπορεί κάποιος να συμφωνεί με το βασανισμό ζώων επειδή το αποτέλεσμα του προσφέρει ευχαρίστηση, όπως επίσης μπορεί να υποστηρίξει αυτή του την άποψη έναντι στις απόψεις άλλων μελών που διαφωνούν με αυτήν. Επαναλαμβάνω όμως ότι εάν δημοσιευθεί ξανά μήνυμα επί της διαδικασίας του βασανισμού, θα αποβληθεί οριστικά το μέλος που το δημοσίευσε.

Σε κάποιους αρέσουν τα ναρκωτικά για τους δικούς τους λόγους οι οποίοι είναι σεβαστοί και μπορούν να έχουν την άποψή τους θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα που προσφέρουν είναι υπέροχο. Τι θα κάνουμε δηλαδή, θα τους αφήσουμε να περιγράψουν τη διαδικασία δημόσια για το πώς το "τρίβουν το πιπέρι";
pasx79 είπε:
οχι να αντιμετοπιζετε καποιους ανθροπους που θελουν να μαθουν με δικτακτορικο τροπο,τωρα αν θεωρεις οτι πρεπει να με κλειδωσεις καντο τουλαχιστων εχω την συνειδηση μου καθαρη οτι δεν προσεβαλα κανεναν.
Αυτές η δικτατορικές πορδολογίες όχι σε εμένα. Οι τελευταίοι πριν από εσάς που εφάρμοζαν το μούτο ήταν οι χουντικοί σε ανθρώπους, οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν επίσης τη συνείδησή τους καθαρή.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Σταύρο.
Δεν πρόκειται να επιχειρηματολογήσω για τα αυτονόητα (το έχω κάνει σε άλλο αντίστοιχο θέμα), γιατί βαρέθηκα να αντικρούω επιχειρήματα της πλάκας που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε ελέφαντες.

Και θα παρακαλούσα όσους σκέφτονται να αναπτύξουν τέτοια θέματα να ρίχνουν πριν μια ματιά στα πιο παλιά θέματα για να αντιληφθούν και ότι έχουν ξανασυζητηθεί αλλά και ότι δεν πρόκειται να βρουν υποστηριχτές σε τέτοιες ιδέες εδώ μέσα.

Καλημέρα σε όλους,

εκείνο που μου έκανε εντύπωση και γιαυτό ήθελα πάρα πολλή να γίνει ένας διάλογος πάνω σ'αυτό το θέμα, ήταν το γεγονός ότι δεν πρόκειτε απλά για μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι "ασχολούνται" με αυτό το "χόμπυ", αλλά για σύλλογο. Μάλιστα υπάρχει ο Γραμματέας αυτού του συλλόγου σε αυτό το φόρουμ. Δεν μιλάμε απλά για λίγους ανθρώπους, αλλά για οργανωμένη ομάδα που έχει φαντάζομαι ως στόχο να διαδόσει αυτό το "υπέροχο" χόμπυ και σε άλλους, να μεγαλώσει κλπ. Προσωπικά θα ήθελα να μάθω μερικά πράγματα, γιατί αυτά που άκουσα δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι αλήθεια.
Ο Σταύρος σωστά το έθεσε το θέμα των περιορισμών, σχετικά με τις διαδικασίες κλπ.
Δεν πήρα απάντηση όμως στα ερωτήματα μου.

Θα τα ξαναθέσω και περιμένω απάντηση.

1. Παίζονται ή όχι στοιχήματα στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις;
2. Υπάρχουν χρηματικά έπαθλα;
3. Ισχυρίζεται ο σύλλογος ότι μπορεί να εξασφαλίσει "νόμιμη άδεια κατοχής άγριων πουλιών" για τα νέα μέλη του; Είναι αυτό μεγάλο δέλεαρ για κάποιον που κατέχει άγρια!
4. Έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τέτοια άδεια;
5. Τα πουλιά τα οποία κερδίζουν, χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή, ώστε να υπάρχει συνέχεια τον γονιδίων τους; ή χρησιμοποιούνται μόνο πουλιά από τη φύση;
και 6. μια ερώτηση η οποία είναι περισσότερο "ιδεολογική"! Ποιός τελικά βραβεύεται στον διαγωνισμό; Ο κάτοχος του πουλιού που έτυχε να το πιάσει από τη φύση. Δηλαδή ο ποιό τυχερός; ή το πουλί το οποίο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά; αλλά είναι και αυτό θέμα τύχης αν θα το βρούμε ποτέ! Και ποιός ξέρεις πόσα πρέπει να δοκιμάσουμε μέχρι να το βρούμε; (άρα πάλι η τύχη).

Περιμένω απάντήσεις! Εφόσον μιλάμε για Σύλλογο και έχουμε εδώ τον Γεν. Γραμματέα του.

Back