Αναπαραγωγή Σεχτικά με το ζευγάρωμα των budgies

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης LADY_P
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LADY_P

PB Member
Πόλη
Κρήτη
Παιδια θελω την βοήθειά σας. Ελπιζω να μην σας ζαλίζω με τις ερωτησεις μου.

Εκτος απο το εξημερωμενο παπαγαλακι, (ιστορια με αδερφο που σας ελεγα,) μενουμε σε ξεχωριστα σπιτια, εχει και ενα κλουβι με ενα ζευγάρι κοινα παπαγαλάκια. Τα εχει ενα χρονο τωρα, με φωλια, αλλα αυτα, ενω φιλιούνται, αυγουλάκια δεν λενε να κάνουνε. Ουτε καν μεσα στην φωλιά δεν μπαινουν. Ξερω οτι τωρα ειναι η εποχή τους, και ελπιζουμε και οι δύο να συμβει αυτο το γεγονός. Αλλά δεν τα βλεπω... μονο φιλια ξερουν να δίνουν το ένα στο άλλο.

Ξέρω θα μου πείτε ειναι σίγουρα ζευγάρι;
Ναι. Το ένα εχει μπλε στη μύτη, και το άλλο καφέ.
Ηλικία; Τα εχει τωρα ένα χρόνο. Εχουν χρονιάση.

Τοτε τι φταιει; Γιατί;
Διατροφή; Τρώνε παπαγαλίνη, και λίγο μαρουλάκι. Τους έβαλα αγγούρι, αλλα δεν το αγκίζουν. Αυγό δεν θελει να τα ταίσει, γιατι μετά θρασεύουν, και τρώνε τα δικά τους.

Καμια πρόταση κανείς σας παρακαλώ.. Τωρα που ειναι η εποχή τους, μηπως γινει κάτι;

Και κατι αλλο, παιζει ρόλο η φωλιά, αν ειναι ξαναχρησιμοποιειμένη, απο άλλο ζευγάρι στο παρελθόν;

Αυγό δεν θελει να τα ταίσει, γιατι μετά θρασεύουν, και τρώνε τα δικά τους.

Αυτό δεν το έχω ξανακούσει🙄

Και κατι αλλο, παιζει ρόλο η φωλιά, αν ειναι ξαναχρησιμοποιειμένη, απο άλλο ζευγάρι στο παρελθόν;

Τα Budgerigars προτιμούν την φωλιά κλειστού τύπου. Εσύ τι φωλιά τους έχεις; 🙄

Αν πλυθεί η φωλιά καλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.:)

Τα πουλάκια θα ζευγαρώσουν όταν θα είναι έτοιμα. Μπορεί να μην είναι έτοιμα ακόμα.
Εσύ να τους δίνεις φρέσκα φρούτα, λαχανικά και χορταρικά, τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνες, όπως είναι το αυγό. Επίσης απαραίτητο είναι και το ασβέστιο! Μπορείς να τους βάλεις σουπιοκόκαλο, <Link Removed>ή κάποια <Link Removed>. Αν θες μπορείς να τους χορηγείς και κάποιες <Link Removed>!
Όταν θα είναι έτοιμα θα γίνει η δουλειά, μην ανησυχείς!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σχετικα με το αυγο αυτο που λες δε νομιζω να στεκει. Δεν το εχει πει κανεις απο εδω μεσα που ασχολειται με πουλια.

Παρολα αυτα υπαρχει και ετοιμη αυγοτροφη του εμποριου ως εναλλακτικη. (συσκευασμενη απο εταιρεια) 😉

Θα σου πω κτ μου μου χε τυχει με κτ παπαγαλακια. Ολα καλα κ ωραια, οπως τα λες κ εσυ. Μολις τους εβαλα φωλια''μετακομισαν''στην αλλη μερια του κλουβιου. Στεκονταν κ ετρωγαν μονο στο αλλο,το χωρις φωλια, μισο του κλουβιου, σαν να τα τρομαζε. Θα σου πω τι θα κανα εγω με την περιπτωση σου.Αν το θηλυκο εχει καφε μυτη, αυτο σημαινει οτι ειναι στα ντουζενια της, ετοιμη για ζευγαρωμα. Γνωμη μου:αν τη φωλια την εχει στο κλουβι εδω κ καιρο, βγαλ την.Αν οταν την εβαλεε αυτα ηταν μικρα, εως τωρα θα συνηθισαν την παρουσια της(απλα δε μπαινουν). Επειτα η φωλια να ναι κλειστη(ειναι στην ουσια ενα ξυλινο κουτι με τρυπα μπροστα).Αν η φωλια που ηδη ειχε ειναι τετοια κ χρησιμοποιημενη απο αλλο ζευγαρι, πιστευω οτι πιο σωστο ειναι να παρει αλλη, για τι ειναι δυσκολο να καθαρισεις εντελως τη φωλια(μικρη προσβασιμοτητα στο εσωτερικο κ αν πεσει νερο θα μουλιασει το ξυλο. Μετα απο 4 μερες να βαλει την καινουρια φωλια. Να ξερεις οτι τα παπαγαλακια ειναι πολυ περιεργα. Εγω, εβαλα δυο φορες την ιδια φωλια στο ιδιο ζευγαρι κ η θηλυκια την περιεργαζοταν σαν να ταν η πρωτη φορα. Επομενως, πιστευω οτι η νεα φωλια, κ μετα απο το χρονικο διαστημα, θα τους κινησει το ενδιαφερον.
Τωρα, οσον αφορα στο αυγο, εγω προσωπικα τους εβαζα αφου βγηκαν τα μικρα. Ειχα ανοιξει το πορτακι κ ειδα μεσα κ το θηλυκο κ το αρσενικο με τσοφλια στα ραμφη τους κ δεν ειχαν περασει ουτε 18 ημερες απο τη γεννα των αυγων.
Αυτη ειναι η αποψη μου. Ελπιζω να πανε ολα ΟΚ

• Like
Αντιδράσεις: LADY_P
Παιδιά, Πόπη τα πουλιά είναι ακόμα στην πτερόροια δεν έχουν ντυθεί πλήρως
και δεν έχουν όρεξη για ζευγάρωμα.
Πόπη προσεξέτα γύρω από το λαιμό δεν πρέπει να είναι πλήρως καλυμένα με πούπουλα.

Παιδιά, Πόπη τα πουλιά είναι ακόμα στην πτερόροια δεν έχουν ντυθεί πλήρως
και δεν έχουν όρεξη για ζευγάρωμα.
Πόπη προσεξέτα γύρω από το λαιμό δεν πρέπει να είναι πλήρως καλυμένα με πούπουλα.

Ax Παναγίτσα μου, τρώμαξα πολυ σημερα, το αρσενικο στο λαιμο απο πισω, ελειπαν καποια πουπουλα και νομιζα οτι αρρώστησε. Μάλλον αυτο που λες πρεπει να ειναι, ανακουφίστηκα τώρα. Στο θυληκο δεν παρατήρησα κατι τετοιο όμως.
Και δηλ. μολις περάσει η πτερόροια θα ειναι ετοιμα για ζευγάρωμα;

Εγω πάντως ακολούθησα την συμβουλη που μου είπε ενα φίλος εδω, και εβγαλα την φωλιά. Θα τα αφήσω για τρεις μερες, και θα την ξαναβάλω.

αν όλα πάνε καλά την άνοιξη θα έχεις αυγουλάκια!

αν και πάλι δεν γεννήσει παίζει να είναι πολύ μεγάλη η θηλύκια και να μπορεί να γεννήσει.

Back