Διατροφή Σε ποια δοσολογία και συχνότητα να δίνω ριγανέλαιο στα καναρίνια μου;

Πόλη
Χαλκιδική
Καλησπέρα έχω προμηθευτεί ένα ριγανελαιο για ανθρώπινη χρήση...με τι δοσολογία και τι συχνότητα μπορώ να το δίνω στα καναρίνια μου;

Το σκεύασμα είναι κατάλληλο για πόση, ή για έξωτερική χρήση;
Αυτά που πίνονται, έχουν χαμηλότερο ποσοστό καρβακόλης, αλλιώς μπορεί να γίνει βλαβερό.
Σε τι τιμή το αγόρασες; Το πόσιμο είναι πιο ακριβό.
Εγώ εμπειρικά βάζω 1 σταγόνα στο μισό λίτρο, για 3 μέρες.
Μόνο όταν ο καιρός είναι κρύος, όπως κάνω και με το σκορδόνερο, για λόγους εξατμισης νερού, ποσότητα κατανάλωσης και έντονης μυρωδιάς.

Φίλε μου Λάκη διαλύεται τόσο ώστε να κρατάει. Οι περισσότεροι φίλοι που κάνουν παραγωγή για ανθρώπους μπορεί να έχουν εξαιρετικά δείγματα και να τους προτιμάμε όμως είναι διαλυμένα σε ελαιόλαδο (όποιας ποιότητας δεν είναι στο θέμα) και δεν διαλύεται καλά . Υπάρχουν εμπορικά σκευάσματα, διαφορετικά να ψαχτείς ώστε να το αναμειγνύεις με κάτι που θα κάνει επαρκή διάλυση.

@Stavros Το λάδι δε διαλύεται ποτέ σε νερό, το κουνάω καλά και γεμίζω τις ποτήστρες.
Κάποια ποσότητα απο το έλαιο κολλάει και στα τοιχώματα του σκεύους αλλά δε με νοιάζει, όταν εγώ το χρησιμοποιώ σε σχήμα 4 σταγόνες την ημέρα που είμαι 90+ κιλά.

@gianniskilkis Το αιθέριο έλαιο ρίγανης χωρίζεται σε πόσημο με κόστος αγοράς 10€ και αυτό για εξωτερική χρήση με κόστος 3-4€. Το 2ο ΔΕΝ πρέπει να πίνεται, ανεξαρτήτα απο την ποιότητα. Το οτι μπορείς να καταναλώσεις τη δόση που θέλεις (1 με 2 σταγόνες) σε ελαιόλαδο σίγουρα είναι καλύτερο απο το τρόπο με το νερό (αν και εγω αυτό κάνω εδω και 5 χρόνια).

@gianniskilkis Το 2ο ΔΕΝ πρέπει να πίνεται, ανεξαρτήτα απο την ποιότητα.
Γρηγόρη καλησπέρα, η πρόταση που σου παράθέτω από το μήνυμά σου θέλει πολύ συζήτηση και τότε μόνο θα σου πω εάν σκέφτεσαι και γνωρίζεις σωστά ή λάθος. Όμως δεν είναι της παρούσης επειδή εδώ είναι ένα φόρουμ που αφορά την ορνιθοκολτούρα και ειδικότερα τα καναρίνια . Επ αυτού τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις δουλειά με την διάλυση του προϊόντος που αναφέρεις στην ποτίστρα . Αυτό αναφέρεις στην ρήμη του λόγου σου στο ίδιο μήνυμα απαντώντας στον Σταύρο . Απλά δεν κολλάει μια απλή ποσότητα, κολλάει όλη η ποσότητα ή έστω όση δεν αιωρείται στο πάνω μέρος του νερού . Αυτά έχω να σου πω , δεν διεκδικώ το αλάθητο και εάν σκέφτομαι σωστά ελπίζω να σε βοηθήσω.

Γρηγόρη διαλύεται στο νερό;
Το λάδι δε διαλύεται ποτέ σε νερό, το κουνάω καλά και γεμίζω τις ποτήστρες.
Η ερώτησή μου έγινε κυρίως για χάρη της συζήτησης. Ναι, το λάδι δεν διαλύεται στο νερό αλλά όταν πρόκειται για ανθρώπινη χρήση, μερικές σταγόνες μέσα σε ένα ποτήρι νερό όπως είπε και ο Γρηγόρης, θα καταποθούν σε μεγάλο ποσοστό ούτως ή άλλως, αν και εφόσον πιούμε ολόκληρο το περιεχόμενο του ποτηριού.

Στα πουλιά όμως, όσες σταγόνες ριγανΕΛΑΙΟΥ κι αν μπουν μέσα σε μια ποτίστρα με νερό, δεν πρόκειται να καταναλωθούν από τη στιγμή που το πουλί που δεν πρόκειται να πιει όλο το νερό της ποτίστρας.

Αυτά όσον αφορά το εκχύλισμα σε έλαια (ελαιόλαδο, σπορέλαιο κλπ). Για τα εμπορικά προϊόντα εκχυλίσματος ρίγανης που πωλούνται ως συμπληρώματα για χρήση στα πουλιά, φαντάζομαι ότι υπάρχει σχετική πρόβλεψη.

Το διαλυτο ,σε νερο, σκευασμα για την χρηση που αναφερομαστε προϋποθέτει στην συσταση του βρωσιμη γλυκερινη, απιονισμενο νερο και αιθέριο ελαιο ριγανης.

Γιάννη όταν λέμε αιθέριο έλαιο εννοούμε το προϊόν που παραγεται απο απόσταξη ανθέων, φύλλων ή ολόκληρων κλαδιών, δεν γίνεται καμία ανάμειξη με ελαιόλαδο, το προϊόν πωλείται αυτούσιο.
Επειδη το θέμε θα ξεφύγει απο το αρχικό πόστ δε μπαίνω σε λεπτομεριες.
Τα σκευάσματα που προορίζονται για πουλιά δε τα γνωρίζω.
Το σίγουρο είναι οτι κάθε προϊόν αναφέρει και τη δοσολογία στην ετικέτα, καθώς και τον τρόπο χρήσης.
[automerge]1610672559[/automerge]
@Tony Forpus δε το γνωρίζω καθολου Αντώνη, μπορείς να βάλεις φωτογραφία ή ονομασία;

@M.G
Σε σπιτικη συνταγη αναφερομουν,το εχω δοκιμασει προσωπικα.

Τα ριγανελαια του εμπορίου που αναφερονται για χρηση σε ζωα, πετυχαίνουν υδροδιαλυτοτητα με τους γαλακτωματοποιητες που περιεχουν στην συσταση τους.

Αντώνη καλημέρα ή τουλάχιστον άσπρη μέρα εδώ στην βόρεια Ελλάδα . Θα πω δυο λόγια για μένα και βγάλε όποιο συμπέρασμα μόνος σου. Αυτή την διάλυση έκανα εγώ και την έδινα στα πουλιά μου (βρόσιμη γλυκερίνη -απιον. νερό και αιθέριο έλαιο) . Θα γράψω και εγώ αυτό που αναφέρουμε όλοι αδιάκριτα (δική μου άποψη τιθέμενη υπό κρίση) , "δεν είχα κανένα πρόβλημα" . Ότι γνωρίζα ήταν από βιβλιογραφία και διάφορους κτηνιάτρους - ερευνητές. Αυτό όμως είναι από αστείο έως ψέμα . Ξέρουμε τι αποτέλεσμα είχε ώστε να πούμε κάτι με βεβαιότητα ; Εκείνοι ήταν επιστήμονες και είχαν τον τρόπο για παρατήρηση κλπ. Ας πω λοιπόν το σωστό , δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα και δεν μπορώ να πω ότι επήλθε από την χρήση κάποια αδιαμφισβήτητη ωφέλεια . Μετά χρησιμοποίησα ένα σκέυασμα του εμπορίου, που είναι όπως αναφέρθηκε για το νερό . Αργότερα βαρέθηκα ή μάλλον δεν κατάφερα να φτιάξω και πλέον βάζω στα καναρίνια ρηγανό-τσάι που κάνω, μια φορά την εβδομάδα αντί νερού . Στα περιστέρια είναι πιο εύκολο επειδή διαλύω το αιθέριο έλαιο επί τόπου με ένα ουδέτερο λάδι (σογιέλαιο) και το βάζω στο σιτηρέσιο . Αυτά για μένα, νομίζω πως πάω καλά . Με ξύπνησε , για να ξεκαθαρίσω το εμπορικό κομμάτι, πως μια μεγάλη εταιρεία χρησιμοποιούσε ματζουράνα αντί για ρίγανη. Ίδιας ομάδας φυτά , μεγάλη εταιρεία, ποιος καταλάβαινε ... Είμαι καλά ,στην υγεία τους . Εδώ θα ζητήσω συγνώμη που σε κούρασα και θα κλείσω με ένα κλισέ : τα προσέχω, τα αγαπάω και δεν τα φορτώνω με πραγματάκια πολλά - πολλά , προτιμώ να τους αλλάζω καθημερινά τροφή - νερό και να τους μιλάω να νοιώθουν πως δεν σταμάτησα να τα αγαπάω .

@gianniskilkis

Γεια σου Γιαννη!

Δεν διαφωνω καθολου μαζι σου,σε οτι αναφορα τα αποτελεσματα και την ασφαλεια σκευασματων σπιτικής ή και εμπορικών σκευασμάτων ειναι ολα σχετικα.

Back