Αναπαραγωγή Σε ποια ηλικία ζευγαρώνουν τα ορτύκια;

ZAXOS1967

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουλ 2019
Μηνύματα
57
καλησπερα στην παρεα. Ηρθς λοιπον η στιγμη που θα πρεπει να βαλω το θηλυκο ορτικι παρεα με το αρσενικο. Σημερα εναι 60 ημερων το κοριτσι μας. Περιμενω τη βοηθεια σας στο θεμα αυτο. Ευχαριστω και στελνω την αγαπη μου απο κρητη. Κοκκινο πυργο
 
Καλή αρχή και απο εμένα. Αλλά Πρέπει να προσέχεις την αναλογία στα ορτυκια. Ενα αρσενικό με τέσσερα θηλυκά. Γιατί αν αφήσεις ενα ασενικο και ενα θηλυκό θα έχεις μάχες.
 
καλησπερα φιλε Γιαννη. Μια χαρα τα πανε τα ζευγαρια.Φυσικα αυγα δεν παιρνω εδω και 1 μηνα, εχθες δυστηχως ειχα μια γερη μαχη με ορτυκια που τα ειχα μαζι 6 κοματιακαι αργησα να τα διαχωρησωκαι βρηκα το ενα με αιματα στο κεφαλι και το προλαβα στο τσικ. Οξυζενε πεντατιν στο κεφαλι και το εβαλα παρεα με 3 θηλυκα. Μια χαρα ειναι τωρα.
 
Παιδιά, οι μάχεσαι γίνονται κυρίως μεταξύ αρσενικών; Ή παίρνουν μέρος και θηλυκά;
 
Αρσενικό ήταν αυτό που χτύπησαν Ζάχο;
Τα ορτύκια σταματάνε να γεννάνε αυτή την περίοδο, αυγά θα δεις από Απρίλιο και μετά.
Παιδιά, οι μάχεσαι γίνονται κυρίως μεταξύ αρσενικών; Ή παίρνουν μέρος και θηλυκά;
Αυτό είναι κάτι πολύ ουσιαστικό και μία ολοκληρωμένη απάντηση δεν καλύπτεται από ένα ναι ή ένα όχι. Τα αρσενικά ορτύκια, παραδείγματος χάρη, τσακώνονται λόγο του αυξημένου ένστικτου κυριαρχίας και εδαφοκάληψης. Όσο μεγάλη κλουβα και να έχει κανείς αν ο απαιτούμενος αριθμός θηλυκών δεν καλύπτει τις ανάγκες των αρσενικών τότε οι μάχες είναι προκαθορισμένες. Τα θηλυκά δεν είναι τόσο κτητικά και συνήθως συμβιώνουν αρμονικά. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που τα ψηλά στην ιεραρχία θηλυκά δεν δέχονται να μοιράζονται των ίδιο χώρο με τα κατώτερα ή νεότερα θηλυκά. Αρκετά σπάνια περίπτωση όμως. Να μην ξεχάσω να παραβλέψω πως υπάρχουν και αρσενικά που λόγο της αυξημένης τεστοστερόνης είναι επιθετικά προς τα πάντα και καλό είναι να βρίσκονται απομονωμένα. Θηλυκά άτομα μπορούν εξίσου εύκολα να επιβληθούν σε αρσενικά. Για να αποφεύγονται οι καυγάδες πολύ βάζουν κρυψώνες και φωλιές στο χώρο προκειμένου να κυριαρχεί κάποια ηρεμία.
 
Back
Top