Γενικά Σε ποια ηλικια ζευγαρωνουν τα lovebirds;

frantzeska.k

PB New Member
Εγγραφή
2 Απρ 2009
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
πρεπει πρωτα απ'ολα να πω πως δυστυχως αυτοι που πουλουν παπαγαλους ειναι λιγο πολυ ασχετοι. Πηρα πολλα τηλεφωνα για να μαθω 2 απλα πραγματα 1. Αν μπορουν να ταιριαξουν peach face με αυτα που ειναι κιτρινα με κοκκινη μουρη 'η μπλε με ασπρη μουρη.2 πωσ λεγονται τα παραπανω. Μετα απο πολλες προσπαθειες καταληξαμε οτι το παπαγαλακι μας ειναι θηλυκο και μετα απο 3 προσπαθειες βρηκαμε ενα αρσενικο που να μη το δαγκωνει το πρωτο μας παπαγαλακι. Τα προηγουμενα 2 ηταν τελικα θηλυκα. αν μπορειτε να μου πειτε πωσ θα καταλαβω οτι ειναι ζευγαρι και μετα απο ποσο καιρο ζευγαρωνουν; Σε ποια ηλικια΄ξερω οτι εχω πολλες αποριες αλλα θελω να τα φροντισω σωστα για να μη μου παθουν τιποτα
 
1. Πρεπει πρωτα απ'ολα να πω πως δυστυχως αυτοι που πουλουν παπαγαλους ειναι λιγο πολυ ασχετοι. Πηρα πολλα τηλεφωνα για να μαθω 2 απλα πραγματα
2 αν μπορουν να ταιριαξουν peach face με αυτα που ειναι κιτρινα με κοκκινη μουρη 'η μπλε με ασπρη μουρη πωσ λεγονται τα παραπανω.
3. μετα απο πολλες προσπαθειες καταληξαμε οτι το παπαγαλακι μας ειναι θηλυκο και μετα απο 3 προσπαθειες βρηκαμε ενα αρσενικο που να μη το δαγκωνει το πρωτο μας παπαγαλακι. Τα προηγουμενα 2 ηταν τελικα θηλυκα.
4. αν μπορειτε να μου πειτε πωσ θα καταλαβω οτι ειναι ζευγαρι και μετα απο ποσο καιρο ζευγαρωνουν;
5. σε ποια ηλικια
6. Ξερω οτι εχω πολλες αποριες αλλα θελω να τα φροντισω σωστα για να μη μου παθουν τιποτα
1. Συμφωνούμε πάνω κάτω. Πολλοί είναι άσχετοι, υπάρχουν βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις (ευτυχώς)

2. Μπορεί και όλα όσα αναφέρεις να είναι peachfaced. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα είδη των Lovebirds οι οποίες αναφέρονται εδώ : https://community.petbirds.gr/threads/lovebirds-Πώς-καθορίζονται-οι-ράτσες-τα-είδη-τα-υβρίδια.10553/ https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-lovebirds-agapornis.1348/

3. Το φύλο των Lovebirds δεν φαίνεται, χρειάζεται τεστ DNA για 100% σιγουριά.

4. Καταρχήν ζευγάρι τα Lovebirds μπορεί να είναι ακόμη και αν είναι του ίδιου φύλου. Αυτό σημαίνει ότι θα συμβιώνουν αρμονικά στον ίδιο χώρο. Τα σημάδια είναι ότι θα κοιμούνται μαζί, θα ξύνουν το ένα το άλλο κλπ. Αυτή η συμπεριφορά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι αντίθετου φύλου όμως.

5. Στο χρόνο για σιγουριά.

6. Κανένα πρόβλημα με τις απορείες. Για να τα φροντίσεις σωστά ψάξε πληροφορίες για διατροφή, διαμονή κλπ. Μην ξεκινάς από το ζευγάρωμα. Πρέπει πρώτα να ξέρεις τα πουλιά και τι χρειάζονται και μετά να σκεφτείς το ζευγάρωμα και τους απογόνους. Μην μπεις από την αρχή στα βαθιά γιατί θα δυσκολευτείς και θα δυσκολέψεις και τα πουλιά.
 
- Για να είσαι σίγουρη για το αν όντως είναι ζευγάρι ή όχι θα πρέπει να τους κάνεις ένα test DNA!

https://community.petbirds.gr/threads/dna-test-για-πουλιά.2464/
https://community.petbirds.gr/threads/Πως-γίνεται-το-dna-test-στα-πουλιά.5418/

Τα Lovebirds είναι εύκολο να τα περάσεις για ζευγάρι γιατί και να είναι θηλυκό με θηλυκό ή το αντίστροφο μπορεί να συμπεριφέρονται ακριβώς σαν ζευγάρι (να ταϊζονται, να είναι δίπλα δίπλα κ. Ο. Κ.)

- Αν όντως είναι θηλυκό και αρσενικό τότε μπορείς να τα βάλεις για ζευγάρωμα, αν έχουν χρονίσει.

- Γενικά καλό είναι να μην μπερδεύουμε τις ράτσες για να μην "χάνονται" τα χαρακτηριστικά της κάθε ράτσας. Αν όμως δεν σε ενδιαφέρει και τόσο αυτό κατά την γνώμη μου μπορείς να τα ζευγαρώσεις, αν μιλάμε για ζευγάρι φυσικά.

edit: Sorry Βασίλη δεν είδα ότι απάντησες.
 
ευχαριστω για τισ πληροφοριεσ δεν εχω σκοπο να τα ζευγαρωσω ακομα απλα ηθελα να τα εχω ζευγαρι. Μου εκαναν δωρο το ενα γιατι το ειχα δει μονο του σε ενα κλουβι πολυ μικρο και το λυπηθηκα. Μου ειπε καποιος να το δωσω πισω για να παρω ζευγαρι αλλα δεν μπορουσα. Παντως αυτα εινα στο ιδιο κλουβι και τα πανε ερκετα καλα απο την αρχη. Τα αλλα δεν τα ηθελε διπλα του τα πεταγε απο τα κλαρια και τα δαγκωνε.λετε να εχω ελπιδες
 
Από τη στιγμή που συμβιώνουν είναι μια χαρά. Τώρα για το θέμα του ζευγαριού και της αναπαραγωγής αν σε καίει και το θεωρρείς απαραίτητο πρέπει να κάνεις τεστ DNA αλλιώς δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα. Αν δεν σε καίει τόσο η αναπαραγωγή μπορείς να τα αφήσεις μαζί και αν τύχει και είναι αρσενικό - θηλυκό κάποια στιγμή θα χαρείς και απογόνους. Πάντως καλό είναι πριν σκεφτείς οτιδήποτε άλλο να ξέρεις τι θα κάνεις τα μικρά που θα βγάλεις. Πολλές φορές είναι πρόβλημα η διάθεσή τους.
 
λετε να εχω ελπιδες

Δεν μπορούμε να σου πούμε αν έχεις ελπίδες, αφού δεν ξέρουμε αν είναι θηλυκό κι αρσενικό.
Αν θες μπορείς να κάνεις το test για να σιγουρευτείς ή να περιμένεις να δεις αν θα ζευγαρώσουν (όποτε γίνει αυτό κι αν). 🙄
 
ευχαριστω πολυ. Αν ποτε χαρω απογονουσ το αγχοσ μου θα ηταν να πανε σε καλα χερια. Παντωσ απο τωρα εχω προτασεισ. Βλεπετε οσοι τα ειδα ξετρελαθηκαν με τα κολπα τους.
 
Back
Top