Φροντίδα Σε ποια ηλικια μαθαινουν οι ζακο να μιλουν καθαρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kisto
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kisto

PB New Member
Εγγραφή
26 Φεβ 2008
Μηνύματα
12
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα εχω εναν αφρικανικο γκρι παπαγαλο ειναι περιπου 1 χρονου κ λεει
καθαρα κοκο, κ επειτα λεει κραυγαλεα "τι ειναι βρε" "τι ειναι κοκο" "γουακια γουακια.." (αντι για μακια μακια..) εντωμεταξυ του επαναλμβανω κ καποιες λεξεις της οποιες δεν της εχω ακουσει ποτε ενδεχετε να της καθαρισει αυτες της λεξεις που λεει τωρα κραυγαλεα (κραυγαλεα..= τα λεει με το κραξιμο των παπαγαλων) να της λεει καθαρα κ σε ποια ηλικια η ζακο μαθαινουν να μιλουν καθαρα... Εντωμεταξυ απ την μια λενε τα πετ σοπ αα τωρα που ειναι μικρο πρεπει να το μαθεις να μιλαει κνα τους μαθεις πολλες λεξεις... Κ απ την αλλη λενε ααα 1 χρονου δενμιλαει πρεπει να γινει πανω απο 1! ... Ποια ειναι η αληθεια; Ευχαριστω!
 
Γεια σου! Οι Αφρικανικού παπαγάλοι θεωρούνται από τα ευφυέστερα πουλιά. Η νοημοσύνη τους μπορεί να φτάσει την νοημοσύνη ενός 5χρονου παιδιού. Εχουν την ικανότητα να κατανοούν και να επαναλαμβάνουν συνειδητά περισσότερες από 250 λέξεις. Δεν παπαγαλίζουν απλά, λένε οτι λένε με νόημα. Μπορούν να τραγουδησουν μικρά τραγούδια, να σχηματισουν μικρές προτάσεις, να μετρούν, να εκτελούν εντολές, να παίζουν με τον ιδιοκτήτη τους διάφορα παιχνίδια. Ολα αυτά με την προυπόθεση οτι ο ιδιοκτήτης τους τους φέρεται με καλωσύνη, αγάπη και άπλετη υπομονή. Η ηλικία του ενός έτους είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει κανείς την εκπαίδευση του παπαγάλου αυτού του είδους. Μιας και ζουν αρκετά χρόνια, τώρα ειναι σε βρεφική φάση και αφομιώνει καλύτερα την γνώση αρκεί να του δείχνεις συνεχώς ενδιαφέρον και να μην τον μαλώνεις καθόλου. Η επιβράβευση με μια λιχουδιά, θα είναι ανάλογη της απόδοσής του!
 
καλησπερα τωρα εχω και εγω ενα ζακο 5 μηνων πριν 6 μηνες ειχα ενα αλλο παλι ζακο που απο απροσεξια μου μου εφυγε κριμα αυτος ηταν 7 μηνων και εκανε προτασεις ηταν απιστευτος βεβαια με πολυ εκπαιδευση δυστυχως για μενα τον εχασα αρα μπορει να μιλησει και νωριτερα. Πριν την ηλικια του ενος ετους. Ενας αλλος ζακο αναλογως πως ασχολεισαι με το πουλι.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top