Φροντίδα Σε ποια θεση να βαλω το κλουβι του καναρινιου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Q-Ariel
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Q-Ariel

PB New Member
Εγγραφή
4 Φεβ 2014
Μηνύματα
359
καλησπερα σας!
εχω ενα καναρινακι και του εχω 2 8εσεις... Μια για εξω σε ενα σταντ που κρεμεται το κλουβι και μια μεσα πανω απο ενα επιπλακι που δεν ειναι και πολυ ψηλα. Πρεπει να το βαλω πιο ψηλα οπωσδηποτε;
 
Γεια σου αν είναι χαμηλά δεν θα φωτίζεται επαρκώς και αυτό θα χαλάει την διάθεσή του.
Το μια μέσα μια έξω δεν είναι καλή τακτική τώρα τον χειμώνα, κινδυνεύει η υγεία του από τις αλλαγές θερμοκρασίας.
Επίσης τα κρεμαστά σταντς δεν είναι καλή λύση γιατί έχουν ανάγκη η μία τουλάχιστον πλευρά τους να είναι σε τοίχο για να νιώθουν ασφάλεια. Εκτός αυτού εκτίθεται και σε ρεύματα.
Όπου το τοποθετήσεις, πρέπει να έχεις εξασφαλίσει ότι δεν το πιάνουν τα ρεύματα αέρος, η βροχή, ο ήλιος και δεν είναι εκτεθειμένο στα αρπακτικά.
Στο σπίτι χρειάζεται αρκετό φως και όχι ρεύματα, όχι καπνό από τσιγάρα, όχι υγρασία της κουζίνας και ήσυχο ύπνο από την δύση μέχρι την ανατολή.
 
ειναι ακριβως στο παρα8υρο το επιπλακι, εχει ηλιο, απλα αν το βαλω σε τοιχο τοτε δε 8α εχει τοσο ηλιο, αυτο σκεφτομουν.
απλα οταν το βγαζω εξω του αρεσει πολυ και το χω σε καλο σημειο προστατευμενο, γωνιτσα ειναι. Το βγαζω μονο οταν εχει καλο καιρο.
σκεφτομαι να παρω ενα ψηλο σταντ για ζευγαρωστρα που χω δει για μεσα στο σπιτι.
 
φοβάσαι να το καρφώσεις στον τοίχο για να μην λερώνεται; Μπορείς να καλύψεις την πλευρά του κλουβιού που ακουμπάει στον τοίχο πάντως.
Αν στο έπιπλο που το έχεις το βλέπει ο ήλιος δεν υπάρχει πρόβλημα, μόνο μην είναι ελαφρύ τραπεζάκι και σας πέσει κατά λάθος κάτω, διαφορετικά είναι εντάξει.
 
Το μέσα έξω ακόμη και με καλό καιρό μπορεί να κάνει κακό και να σου κρυώσει και είναι κρίμα. Γιατί για εμάς 1-2 βαθμοί διαφορά δεν τους καταλαβαίνουμε.. Αλλά αυτά που είναι το πολύ 30 γραμμάρια η αλλαγή της θερμοκρασίας είναι αισθητή! Οπότε προσοχή!

Τα καναρινάκια ιδανικά θέλουν 2 πλευρές του κλουβιού να υπάρχει τοίχος για να νιώθουν ασφάλεια.. Τώρα που έχει μάθει μέσα μπορείς να το έχεις μόνιμα μέσα! Για να σε συνηθίσει κιόλας το πουλάκι και να μη σε φοβάται πρέπει να είναι στο ύψος των ώμων σου το κλουβί. Προσοχή με το παράθυρο στα ρεύματα αέρα και όπως είπε η μαρία τσιγάρο, αναθυμιάσεις και όλα αυτά. Τέλος κάτι πάρα πολύ σημαντικό είναι το πουλάκι να κοιμάται όταν νυχτώνει και να ξυπνάει με το φως του ήλιου γιατί αλλιώς μπορεί να υπάρχουν διαταραχές στο βιολογικό του ρολόι..

Τώρα την άνοιξη που ανοίγει ο καιρός μπορείς να το βγάλεις έξω για μόνιμα όμως... Όχι μέσα-έξω. Ώστε να έχει το οξυγόνο του και το άπλετο φως του ήλιου. Για μένα έξω είναι ιδανικά για ένα καναρινάκι με τις προυποθέσεις να είναι προστατευμένο απο ρεύματα αέρα και βροχή και φυσικά τα αρπακτικά! Εμένα ένα αρπακτικό έχει επιτεθεί και έχει σκοτώσει ένα καναρινάκι μου σε σημείο που δεν φαινόταν! Οπότε να μην τα υποτιμάμε! Είναι πανέξυπνα και πεινάνε... Όσο για το σταντ κι γω διαφωνώ.. Δε θα νιώθει ασφαλές το καναρινάκι σου... Καλύτερα στον τοίχο.

Αυτά τα "λίγα" 😛 Ό,τι απορία έχεις μην διστάσεις!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Joy
Τοιχο ηθελα κι εγω... Ελα ντε που ο σπιτονοικοκυρης δε θελει καρφωματα, απλα το επιπλακι ειναι χαμηλο, αυτο με ανησυχει και θελω να το σκεφτω καλα πριν του βαλω κατι αλλο.
Δηλαδη να μη το βγαλω ποτε εξω; Φοβαμαι να το αφηνω μονιμως εξω γτ δεν εχουμε και τεντα!
 
Θα το έχεις ή μόνιμα έξω ή μόνιμα μέσα.

Προσωρινά έχετο μόνιμα μέσα... Αρκεί να κοιμάται και να ξυπνάει με το φως του ήλιου και να είναι σε ένα ήσυχο μέρος που να μην έχει πολύ φασαρία και στρεσάρεται :)

Μόλις ανοίξει ο καιρός και αποφασίσεις ότι θες να το έχεις μόνιμα έξω διάβασε μερικά θέματα εδώ στο φόρουμ για να δεις πως θα το προστατέψεις. Μπορείς να βάλεις είτε σίτα είτε τοδίχτυ προστασίας που βάζουμε και στα μπαλκόνια!

Προστασια απο αρπακτικα
 
καλησπερα σας!
εχω ενα καναρινακι και του εχω 2 8εσεις... Μια για εξω σε ενα σταντ που κρεμεται το κλουβι και μια μεσα πανω απο ενα επιπλακι που δεν ειναι και πολυ ψηλα. Πρεπει να το βαλω πιο ψηλα οπωσδηποτε;
"Οπωσδήποτε" δεν υπάρχει στη φροντίδα των ζώων. Αυτό που λειτουργεί καλύτερα στα ζώα που φροντίζει ο καθένας μας, είναι συνήθως αδιαπραγμάτευτο. Στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχει ένας κανόνας που λέει ότι η καλύτερη θέση για να τοποθετηθεί ένα κλουβί, είναι σε τοίχο για να έχει μια πλευρά καλυμμένη και να βρίσκεται περίπου στο ύψος του ματιού ενός ανθρώπου σε όρθια στάση.

Ένα σταντ για κρεμαστό κλουβί θα το επέλεγα προσωπικά αν δεν μπορούσα να βρω ούτε πάτωμα για να αφήσω το κλουβί κάτω.
 
"
Ένα σταντ για κρεμαστό κλουβί θα το επέλεγα προσωπικά αν δεν μπορούσα να βρω ούτε πάτωμα για να αφήσω το κλουβί κάτω.

Και που θα ακουμπούσε το σταντ αν δεν υπήρχε πάτωμα;
😛

Ας σοβαρευτώ τώρα. Αυτή η προτίμηση των καναρινιών είναι επίκτητη ή από τη φύση; Η λογική μου έλεγε ότι κρεμαστό θα αισθανόταν πιο άνετα. Δεν το αμφισβητώ, αντιθέτως επειδή σας πιστεύω ήθελα παραπάνω πληροφορίες.
 
Χεχε... Εγω δεν το θελα... Εχε χαρη... Εγω ειμαι του παραδοσιακου :καρφακι και τοιχο... Μπορει να παω να δω τη θεςη για ζευγαρωστα που ειχα βρει γιατι ετςιι κι αλλιως σκεφτομαι να παρω και δευτερο πουλακι!
Να στε καλα! Ευχαριστω πολυυυ
 
Ναι εχω κανει ερευνα στο φορουμ σας ειδικα, που ειναι πολυ χρησιμα ολα αυτα που γραφετε, αλλα ρωταω για να δω αν τα χω καταλαβει καλα! Ναι ναι... Θα υποβαλω και τις αποριες μου και σε αυτα τα πεδια!
 
Back
Top