Ασθένειες Σε ποια φάση της ασθένειας βγαίνουν τα σπυράκια ευλογιάς σους παπαγάλους;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ameli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ameli

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιουν 2021
Μηνύματα
312
Πόλη
Ιωάννινα
Μπορεί η περίοδος επώασης να διαρκεί 5 με 10 μέρες αλλά αν το κουνουπι τσιμπήσει πχ ενα cockatiel θα βγάλει κατευθείαν σπυρί η θα εμφανιστεί με τα πρώτα συμπτώματα μετά την περίοδο επώασης του ιου? Απλά από απορία... Ευχαριστώ.
 
Δεν έχουν όλοι οι παπαγάλοι τα ίδια συμπτώματα, τα κλασικά συμπτώματα της δερματικής ευλογιάς παρουσιάζονται στους παπαγάλους μεσαίου μεγέθους.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Όπως πχ οι Amazon? Μέσα στα συμπτώματα όμως που πρώτο εμφανίζονται περιλαμβάνεται και το εξάνθημα η κατευθείαν μετά το τσίμπημα όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους?
 
Χωρίς να γνωρίζω πολλά πάνω στο θέμα, ο Brock στο Βιολογία Μικροοργανισμών, λέει ότι ο κύκλος ζωής των χλαμυδίων ολοκληρώνεται σε περίπου 48 ώρες. Διακρίνονται δύο τύποι κυττάρων στο βιολογικό κύκλο: το στοιχειόσωμα που αποτελεί το μέσο διασποράς και το δικτυόσωμα που αποτελεί τη βλαστική του μορφή. Τα στοιχειοσώματα δεν πολλαπλασιάζονται, εξειδικεύονται όμως στη μολυσματική μετάδοση. Αντίθετα, τα δικτυοσώματα είναι μη μολυσματικές μορφές που πολλαπλασιάζονται μέσα στα ξενιστικά κύτταρα ώστε να σχηματίσουν ένα μόλυσμα προς μετάδοση.

241804522_232887288853227_3697635977109181890_n.webp
 
Όπως πχ οι Amazon?
Όχι, σε αυτούς παρουσιάζονται αναπνευστικά συμπτώματα (ρινίτιδα, φαρυγγίτιδα), επιπεφυκίτιδα, οίδημα των βλεφάρων και ανορεξία.
παρουσιάζονται στους παπαγάλους μεσαίου μεγέθους.
Στα Lovebirds
Μέσα στα συμπτώματα όμως που πρώτο εμφανίζονται περιλαμβάνεται και το εξάνθημα
Δεν γνωρίζω την χρονική σειρά των συμπτωμάτων.

Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από το βιβλίο ''Παθολογία των πτηνών αναψυχής'' του Π.Ι. Ιορδανίδη.
 
@Sonikoly Κάτι κατάλαβα. Θα με βοηθήσει στην βιολογία αυτό. Ευχαριστώ. Να πω την αλήθεια θέλει αρκετή μελέτη αυτό το θέμα.

Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από το βιβλίο ''Παθολογία των πτηνών αναψυχής'' του Π.Ι. Ιορδανίδη.
Πρέπει να είναι πολυ ενδιαφέρον αυτό το βιβλίο. Θα το ψάξω!
 
Back
Top