Γενικά Σε πόσους μήνες αποκτούν τα μικρά λίζαρντ το κανονικό χρώμα τους;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lizard
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lizard

PB Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.731
Πόλη
Καλλιθέα
γεια σας θα ηθελα να μου πειτε αμα ξερετε σε ποσους μηνες τα μικρα λιζαρντ αποκτουν το κανονικο χρωμα τους δηλαδη τα λεπια που φτιαχνουν τα πουπουλα τους.
 
Τα λέπια ή το χρώμα; έχει διαφορά. Το χρώμα περίπου στους 8 μήνες.
 
Κατά την πρώτη πτερόροια. Αλλά χρειάζεται αρκετή προσοχή για την γενική εικόνα του πτηνού, αν αυτό προορίζεται για έκθεση, για να μην χαλάει το φόντο απο υπερβολικά άσπρα στίγματα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Δηλαδή Γρηγόρη τι εννοείς να προσέξει ο εκτροφέας απο τα υπερβολικά άσπρα στίγματα, μπορεί να επέμβει και με ποιό τρόπο.
 
Λάζαρε συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Στα λίζαρντ τα άσπρα στίγματα, που μας δίνουν όλο το ραχιαίο σχέδιο, εμφανίζοντε κατά τον εξής τρόπο: σε κάθε απώλεια φτερού που γίνεται το επόμενο νέο φτερό που βγαίνει στο τέλος του αποκτά λευκό χρώμα και έτσι συνολικά εμφανίζεται όλο το ραχιαίο σχέδιο. Υπάρχει ένας εμπειρικός κανόνας που λέει οτι το λίζαρντ ''δεν πρέπει να χάσει φτερό'' (πράγμα που δεν γίνεται φυσικά), έτσι χρειάζεται προσοχή στην διαχείρηση του κατά την πτερόροια (αρκετή βοήθεια με πολυβιταμίνες, αυγοτροφές, μπάνια κτλ) για την περάσει όσο πιο ομαλά και γρήγορα γίνεται. Όλα αυτά γίνοντα φυσικά σε περιπτώσεις εκθέσεων που πρέπει το ραχιαίο σχέδιο να φαίνεται αρκετά αλλά όχι να είναι υπερβολικό. Συνήθως λίζαρντ 3-4 ετών φαίνεται απο το ραχιαίο του σχέδιο μιας και έχει την τάση να ''γερνάει'' (ασπρίζει) όσο περνάει ο καιρός. Να προσθέσω οτι πάντα ζευγαρώνουμε gold(χρυσό) χ silver (ασημένιο) και πάντα εναν καθαρό σκούφο και με έναν σπασμένο για να πέρνουμε 50% ασημί 50% χρυσά.

Φιλικά
 
Ένας απο τα μικρά φετεινά λίζαρντ, δεν έχει δείξει ακόμα αν είναι gold ή silver και μια θηληκιά του 2004 (φαίνεται το πέρασμα του χρόνου πάνω της).
Φιλικά
 
Ωραίο σκουφί το μικρό μπράβο Γρηγόρη. Έχεις παρατηρήσει κατά πόσο επηρρεάζεται κληρονομικά το σκουφί των Lizard; Αν έχεις δοκιμάσει κάποιους συνδυασμούς (πχ. broken cap X over cap) και έβγαλες συμπεράσματα για τον τρόπο που βγάζεις καλυτερο σκουφί πιστεύω θα ενδιέφερε όσους ασχολούνται με τη ράτσα.
 
Σε ευχαριστώ Βασίλη έχει ξεχωρίσει απο τα αλλά για αυτό και το έβαλα. Απο την μικρή μου πείρα με τα λίζαρντ (3 αναπαραγωγικές χρονιές) διαπίστωσα οτι σπασμένο σκουφί με καλυπτικότηκα περίπου 30% της συνολικής επιφάνειας χ ολόκληρο σκουφί αποδιδεί τα βέλτιστα στον καθαρό σκούφο. Χωρίς βέβαια αυτό να είναι κανόνας φυσικά. Με σπασμένο σκούφο κατα το ήμισυ χ ολόκληρο δεν πήρα πχ τα επιθυμητά αποτέσματα.
Φιλικά
 
Όταν λες 30% υποθέτω περίπου σαν της θηλυκιάς που έβαλες πριν έτσι;
Είχα διαβάσει σε ξένα site παλιότερα ότι τα καλύτερα αποτελέσματα τα παίρνουν με broken cap X over cap. Παρόμοιο με τον συνδυασμό που έκανες κι εσύ. Καλό είναι τις παρατηρήσεις μας να τις γράφουμε πιστεύω κυρίως όσον αφορά στην κληρονομικότητα για να βγάζουμε πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα. Άλλο να βλέπεις και να παρατηρείς 5 ζευγάρια και άλλο 25+ :)
 
Ακριβώς Βασίλη όσο της θηλυκιάς. Ο κανόνας είναι αυτός που λές, σπασμένο χ καθαρό και gold x silver. Βασικό ρόλο πιστεύω παίζει και η κληρονομικότητα που αναφέρεις, αλλά μόλις θα τα κάνω 25+ τα ζευγαράκια σίγουρα θα έχω καλύτερη εικόνα και άποψη :) τώρα αρκούμε στα 6 ;) Δυστηχώς απο το σαίτ λείπει ο μέτρ (για μένα) του είδους, και ο άνθρωπος που με μύησε στα λιζαρντ, αυτός θα μας βοηθούσε αρκετά σε πολλές μας ερωτήσεις

Φιλικά
 
Σου εύχομαι να τα κάνεις και πολλά περισσότερα! Με το 25 εννοούσα ότι αν έχεις 5 εσύ και γράφεις παρατηρήσεις και 5 εγώ και άλλα τόσα κάποιοι άλλοι τότε τα συμπεράσματα που βγάζουμε είναι από τις παρατηρήσεις όλων των ζευγαριών μαζί. Έτσι κερδίζουμε όλοι σε γνώση βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι ο καθένας.
 
παιδια η συζητηση σας με ενδιεφερε παρα πολυ και μπορω να πω οτι μου ελεισε και απορεις αφου θελω να ασχοληθω με τα λιζαρντ αλλα θελω να ρωτησω και κατι αλλο γινετε απο ζευγαρι gold να παρεις μικρο silver;
 
παιδια η συζητηση σας με ενδιεφερε παρα πολυ και μπορω να πω οτι μου ελεισε και απορεις αφου θελω να ασχοληθω με τα λιζαρντ αλλα θελω να ρωτησω και κατι αλλο γινετε απο ζευγαρι gold να παρεις μικρο silver;

Άρη λογικά δεν θα πρέπει να πάρεις silver απο 2 γονείς gold. Όμως τα κληρονομικά στοιχεία, που αναφέρει και ο Βασίλης, παίζουν τρελλά παιχνίδια μερικές φορές οπότε τίποτα δεν αποκελιεται.
Φιλικά
 
φιλε μου χωρις να θελω να σε προσβαλω αυτα που εβαλες απο πανω ειναι τα δικα μου καναρινια.
 
φιλε μου χωρις να θελω να σε προσβαλω αυτα που εβαλες απο πανω ειναι τα δικα μου καναρινια.
Έχω την εντύπωση οτι όποιος πατήσει στη σύνδεση αυτή, τον μεταφέρει στις δικές του εικόνες! Κι εγώ τη δικιά μου φωτό είδα!:D
 
Back
Top