Αναπαραγωγή Σε πόσο διάστημα ξεκινά η αναπαραγωγή στα πιγκουινάκια;

ParisSoulis

PB New Member
Εγγραφή
9 Απρ 2018
Μηνύματα
2
Πόλη
Ραφήνα
Έλαβα μέσω κάποιου γνωστού μερικά πιγκουινακια, πριν κανένα μήνα. Έχω κάνει Ιδικη κατασκευή στον κήπο, ενα κλουβί 4•6•2,1 έχω φτιάξει φωλιά απο πηλινες γλάστρες, τους παρέχω ψιλά χόρτα (απο το γκαζόν κλπ ) για να φτιάξουν την φωλιά. Θα ηθελα να μάθω σε ποςο διάστημα μπορεί να ξεκινήσει η αναπαραγωγή τους; Και τι θα ηταν καλητερο να τα ταΐζω εκείνη την περιόδω;
 
τι θα ηταν καλητερο να τα ταΐζω εκείνη την περιόδω;
Θα πρέπει να δείξεις λίγο περισσότερο υπομονή από το αναμενόμενο μέχρι να σου απαντήσουν οι περισσότερο γνωρίζοντες που λόγω ημερών.
Από μένα καλώς ήρθες στην παρέα μας... αλλά κυρίως γράφω για το παρακάτω ...
Έχω κάνει Ιδικη κατασκευή στον κήπο, ενα κλουβί 4•6•2,1 έχω φτιάξει φωλιά απο πηλινες γλάστρες
Είμαι ή σίγουρος πως πολλοί θα λατρέψουν αυτή την κατασκευή και ακόμη περισσότεροι θα την συμβουλευτούν σε κάθε παρόμοια δική τους προσπάθεια. Θα βοηθήσεις πολλούς αν μας κάνεις την παρουσίασή της εδώ https://community.petbirds.gr/forums/Ιδιοκατασκευές-Παρουσιάσεις-Εκτροφείων.21/
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Τα πιγκουινακια αναπαραγωνται συνηθως απο Απριλιο μεχρι τον Αυγουστο.
Βεβαια περισσοτερο ρολο παιζει η φυσικη τους κατασταση παρα η εποχη!

Εχω διαβασει πως ειναι καλυτερα να τα χωριζεις ενα μηνα πριν την αναπαραγωγή και οταν τα βαζεις παλι μαζι το ζευγαρι θα μπει πιο γρηγορα στο ρυθμο της αναπαραγωγης. Μετα απο 10-14 μερες αρχιζει η θηλυκια να γεννα.

Ριξε μια ματια εδω https://community.petbirds.gr/threads/Πιγκουινάκια-java-sparrow-lonchura-oryzivora.1697/
 
Καλησπέρα σε όλους και από εμένα και καλή χρονιά με υγεία..
Έχω τέσσερα πιγκουινακια και θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους της παρέας για το πως ξεχωρίζουμε το αρσενικό από το θηλυκό προκειμένου να ξεκινήσω σιγά σιγά την αναπαραγωγικη τους διαδικασία..
 
Back
Top