Φροντίδα Σε πόσο χρόνο θα κερδίσω την εμπιστοσύνη του παπαγαλου μου;

Sandykoko

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαϊ 2020
Μηνύματα
1
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα! Απέκτησα εδώ και 15 περίπου μέρες έναν plum headed δαμασκηνοκεφαλο. Είναι περίπου 7-8 μηνών. Από την 5η Ημέρα ξεκίνησα να του ανοίγω το κλουβί Και κατ´επιλογη του ξεκίνησε να βγαίνει. Παρατηρεί γενικώς κάνει τις βόλτες του κ μετά μπαίνει μόνος του ξανά στο κλουβί. Δεν μας πλησιάζει όμως ακόμα. Οι αντιδράσεις του δεν δείχνουν να φοβάται ιδιαίτερα αλλά αν πλησιάσω πολύ συνήθως αλλάζει δρόμο. Έχω την άνεση να του καθαρίζω το κλουβί ή να βάζω φαγητό με ανοιχτές τις πόρτες του χωρίς να νιώθει φόβο αλλά δε με πλησιάζει ακόμα. Είναι πολύ νωρίς; Συνήθως σε ποσό χρόνο, με δεδομένο ότι ασχολούμαι καθημερινά μαζί του, αποκτά εμπιστοσύνη και τι θα βοηθούσε σε αυτό; Διάβαζα κάπου ότι μετά τις 40 ημέρες τον βγάζεις εκτός κλουβιού για να συνηθίσει πρώτα. Εγώ του άνοιξα από τις πρώτες ημέρες. Μόνος του βγαίνει μόνος του μπαίνει αλλά για να με πλησιάσει ούτε λόγος ακόμα. Μέρα με τη μέρα όμως βλέπω γίνεται πιο κοινωνικός.
 
Εγώ προσωπικά που τώρα πρόσφατα πήρα ένα κοκατιλ ακολούθησα την συμβουλή μια ξένης γιουτιουμπερ να προσπαθήσω να εξοικειωθεί από την πρώτη μέρα κιόλας. Την πρώτη μέρα το άφησα να ηρεμήσει λίγο αλλά έμεινα ώρες δίπλα από κλουβί χωρίς να κάνω απότομες κινήσεις (διάβασα, έφαγα, είδα ταινία) για να συνηθίσει την παρουσία μου. Νομίζω γνώμη μου είναι όσο περισσότερο σε βλέπει τόσο καλύτερο. Την δεύτερη μέρα δοκίμασα να το προσεγγίσω με μια μακρυά πατιθρα αργά και μαλακά έκανα την πατυθρα προέκταση του χεριού μου και λίγο λίγο μικραινα την απόσταση χεριού και μήκος πατιθρας λίγο από εδώ λίγο από εκεί εξοικειώθηκε μέσα σε 4 μέρες χωρίς να πιέσω την κατάσταση. Το μιλετ είναι θαυματουργό (το άφησα για λίγη ώρα μέσα στο κλουβί για να το δοκιμάσει και μετά το απομάκρυνα). Γενικά αν ξέρεις τι του αρέσει πολύ να τρώει χωρίς να είναι ανθυγιεινό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να έρθεις πιο κοντά μαζί του. Σήμερα 20 μέρες περίπου μετά δίνουμε γλωσσοφιλα 😀. Εμένα αυτές είναι οι συμβουλές μου από το πολύ λίγο που έχω μάθει, σίγουρα κάποιος από εδώ μέσα θα σου δώσει πολύ καλές συμβουλές. Καλή τύχη και όλα με υπομονή γίνονται!
 
Σήμερα 20 μέρες περίπου μετά δίνουμε γλωσσοφιλα 😀.

Tα οποία είναι επικίνδυνα να αρρωστήσουν το πουλάκι με βακτήρια του ανθρωπινου στόματος, ακίνδυνα μεν για ανθρώπους αλλά εν δυνάμει επικίνδυνα για πουλιά. Όλα τα υπόλοιπα που περιέγραψες τα βρίσκω πολύ σωστά κι ωραία. :)
 
Back
Top