Γενικά Σε τι ηλικία κελαηδάει κανονικά το καρδερινοκαναρινο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Zina92
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Zina92

PB New Member
Εγγραφή
7 Οκτ 2014
Μηνύματα
23
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας πριν μια βδομάδα ακριβώς αγόρασα ένα μωρό καρδερινοκαναρινο 3 μηνών περίπου από έναν που κάνει εκτροφή. Εμένα προσωπικά μου φαίνεται λίγο άγριο gt κάνει σπαστικές κίνησης όταν το πλησιάζουν άλλοι, εμένα με έχει συνηθίσει λίγο πολύ. το τάισα μαρουλάκι και το πήρε από το χέρι μου. Με έχουν φάει ότι επειδή δεν ήξερα τον κύριο που το πήρα μάλλον δεν είναι αρσενικό. Του βάζω "εκπαιδευτικά cd από καρδερίνες και βλέπω πως ανταποκρίνεται και όταν το βγάζω έξω τσιλημπουρδίζει. Ο πατέρας μου λέει ότι δεν έχει δυνατή φωνή και δεν πρόκειται να τραγουδήσει και σήμερα μου είπε ότι η "διαρρύθμιση του κλουβιού δεν είναι καλή. το κλουβί είναι μεσαίο προς μικρό αυτό μου είπαν να πάρω για να κελαηδήσει. έχει όμως μέσα κούνια την οποια δεν έβγαλα gt του αρέσει τα βραδια να πηγαίνει πάνω τις και να κοιμάται γι αυτό και δεν την έβγαλα. Ο πατέρας μου λέει ότι δεν θα κελαηδήσει ποτε και πρέπει να βγάλω την κούνια και να φτιάξω τα κλαδάκια του αλλιώς. έχουν όλα αυτά σημασία dld το πως είναι η διαμόρφωση του κλουβιού για να κελαηδήσει; Και αν κελαηδήσει σε τι ηλικία πρέπει να κελαηδάει κανονικά;
 
Γεια σου θα σου πω 2 πράγματα που ξέρω. Καλό είναι τα κλαδάκια να είναι κατά πλάτος του κλουβιού και το ένα πάνω το άλλο κάτω για να (πετάει) από το ένα στο άλλο και να έχει στην διάθεση του όσο περισσότερο χώρο γίνεται, γιαυτό το λόγο σου προτείνουν να βγάλεις την κούνια. Κατά την γνώμη δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Επίσης καλό είναι το κλουβάκι να είναι μεσαίου τύπου (30cm και πάνω) και να είσαι σίγουρη πως θα σου κελαηδήσει αν είναι αρσενικό. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω να σου απαντήσω αν είναι μικρό ακόμα για κελαηδίσματα θα σου πούνε τα άλλα παιδιά.
Τρομερή ορθογραφία για greeklish...
 
Εγώ πάλι πιστεύω οτι το κλουβί θα πρέπει να ειναι όσο το δυνατό μεγαλύτερο, με όσο το δυνατό πιο απομακρυσμένες πατήθρες, εννοείται όχι πάνω απο 2 ώστε να έχει τη δυνατότητα να πετάει και να ασκείται. Φυσικά, όσο πιο πολλα ερεθίσματα έχει τόσο περισσότερο του αποσπάται η προσοχή, από ενα ενδεχόμενο μάθημα κελαιδισματος. Εφόσον τσιλιμπουρδιζει, προφανώς ειναι αρσενικό και στη φάση που μαθαίνει, επομένως η φωνή του θα δυναμώσει και το τραγούδι του θα ξεκαθαρίσει στην πορεία, αρκεί να του κανεις καθημερινά και για ώρες μαθήματα. Να το χαίρεσαι, κι αν ειναι δυνατό, εξασφαλίσέ του την άνεση να πετάει.
 
Ειδικά τα καρδερινοκάναρα θέλουν μεγάλο κλουβί. έχουν το μέγεθος καναρινιού και την ενέργεια της καρδερίνας.
Αυτό με το μέγεθος του μικρού κλουβιού το θεωρώ μύθο. Πάντα τα καρδερινοκάναρα τα είχα σε 60άρια κλουβιά ή σε κλούβες και τραγουδούσαν δυνατά και ασταμάτητα!
 
Συνήθως τις κούνιες τις τοποθετούν στις παιδικές χαρές για να παίζουν τα παιδάκια και να καμαρώνουν οι μαμάδες τους.

Καμιά φορά τις βάζουν και σε κλουβάκια αλλά με παπαγαλάκια και μόνο. (δυστυχώς)

Με την κούνια στο κλουβάκι τσάμπα του βάζεις να ακούει κάποιες φωνές που σου αρέσουν γιατί το πουλί δεν συγκεντρώνεται σε αυτό που ακούει αλλά παίζει με την κούνια. (ούτε αυτό είναι κακό😛)

Βέβαια σ αυτή την ηλικία τσάμπα του βάζεις να ακούει φωνές γιατί δεν πρόκειται να πάρει τίποτα. Οτι είναι να μάθει το έμαθε... Πριν το πάρεις εσύ.

Αυτά τα ολίγα.

ΥΓ

Κελαηδάνε μόνο τα αρσενικά καρδερινοκάναρα.
 
Πόσο το πήρες; Ρωτάω γιατί από την τιμή μπορούμε να καταλάβουμε πολλά.
Αν θες απαντάς.
 
Αυτος ειχε τα χρονιαρικα 70 ευρω και τα μωρα οπως μας ειπε 30. Τωρα αυτο ειναι 3 μηνων και κατι συμφωνα με αυτον. Αν οτι ειναι να παρει το πηρε επρεπε να κελαηδαει ηδη δεν νομιζεις;
 
Υποτίθεται οτι στην πτερόρροια και για τα πρώτα 2-3 χρόνια, αποκτούν νέες φωνές. Από την άλλη μεριά, εφόσον ειναι ακόμη μικρο σε ηλικία, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τραγούδι του. Δοκίμασε κανένα μήνα με πρότυπες φωνές, να δεις αν θα βελτιωθεί, αλλιώς προσπαθείς πάλι στην πτερόρροια. Εινα στα σίγουρα αρσενικό;
 
Σε αυτήν την ηλικία, ίσως πέφτει έξω. Μακάρι να είναι αρσενικό. Έχεις συμφωνήσει σε περίπτωση που είναι θηλυκό να το αλλάξεις με κάποιο άλλο ή να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.
Πάντως πρέπει να κάνεις λίγο υπομονή ακόμη
 
ναι μου ειπε οτι σε περιπτωση που ειναι θηλυκο να το πας πισω και να μου δωσει αλλο. Αλλα εχει κιτρινακι κατω απο το ραμφος του οπως λενε οτι πρεπει να εχουν τα αρσενικα. και σε τι ηλικια εχει πτερορροια;
 
Νομίζω οτι στο δίμηνο περνά την πρώτη πτερόρροια και η επόμενη περίπου Ιούλιο, Αύγουστο, του χρόνου.
 
Παιδιά τελικά το πουλάκι κελάηδησε! Το πήγα στην δουλειά μου γιατί είμαι σχεδόν όλη μέρα εκεί και έχει πάρει μπρος. Επίσης άρχισε να παίρνει χρώμα και κάτω από το ράμφος το οποίο άρχισε και να μαυρίζει.
 
Back
Top