Αναπαραγωγή Σε τι κλουβι να βαλω τις καρδερινες για να ζευγαρωσουν;

Κατάσταση
Κλειστό.

giannhs birds

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2014
Μηνύματα
10
Πόλη
Σαλαμίνα
παιδια θελω μια βοηθεια... εχω μια καρδερινα αρσενικια 2 χρονων που εχει ζευγαρωσει με καρδερινα... Την πηρα απο ενα φυλο μου... σκεφτομαι να την βαλω για ζευγαρει τωρα με μια καρδερινα θυλικια, σε τι κλουβι να τα βαλω και θα εχω επιτιχια; η θυλικια καρδερινα πρεπει ειναι μεγαλη σε ηληκια;
σας παρακαλω βοηθηστεμε λιγο γιατι πρωτη φορα θα ζευγαρωσω καρδερινες.
 
από τους http://petbirds.gr/help/terms απαγορεύοντα τα greeklish
ααα ok
η καρδερίνα η θηλυκιά πρέπει να είναι χρονιάρα ή πιο μεγάλη;
 
θα την αγορασω ή θα μου δωσει καμια κανενας φιλος μου... Αλλα πρεπει να ειναι χρονιαρα ή πιο μεγαλη;
 
Όχι, από τα πιασμένα η πλειοψηφία πεθαίνει πριν τον 1ο χρόνο κυρίως από αύξηση κοκκιδίων λόγω του στρες.. Και από όσα επιβιώνουν, πολύ λίγα θα έρθουν σε αναπαραγωγική διαδικασία... Και από όσα λίγα έρθουν, θα πρέπει να ξέρεις να τα διαχειριστείς γιατί σπάνε τ'αυγά, παρατάνε η πετάνε τα μικρά από τη φωλιά, τ'αφήνουν ατάϊστα και άλλα πολλά.
Αν θέλεις λοιπόν να ασχοληθείς με καρδερίνες η θα ψάξεις να βρεις εκτροφής η καλύτερα να ασχοληθείς με άλλο -πιο εύκολο- είδος (π.χ. καναρίνια).
 
με καναρινια ασχολουμε καιρο και ξερω να ζαυγαρωνω... απλα θελω να ασχολιθω και με κατιι αλλο οπως τις καρδερινες γι'αυτο ρωταω τι καρδερινα πρεπει να ειναι... Πιασμενη ή κλουβισια και ποσο χρονων πρεπει να ειναι;
 
θα πρεπει να ειναι γεννημενη σε κλουβι, τουλαχιστον 11 μηνων. Θα πρεπει και ο αρσενικος σου να ειναι γεννημενος σε κλουβι. Οταν λοιπον,ξαναλεω,θα εχεις ενα ζευγαρι γεννημενο σε κλουβι,θα μπορεις και απο τωρα να τα βαλεις μαζι αν θες να περασουν πτερορροια. Θα πρεπει να καθαριζεις το κλουβι συνεχεια γιατι οι καρδερινες δεν ειναι καναρινια ειναι υπερβολικα ευαισθητα στην καθαριοτητα. Απο νοεμβρη αρχιζεις μια διατροφικη κυριως προετοιμασια εχοντας τα πουλια ακομη μαζι η τα χωριζεις τοτε για ενα μηνα και αν δειξουν σημαδια απο γεναρη οτι θελουν να ειναι μαζι τα ξαναενωνεις.
 
Εκτροφη με πιασμενα δεν γινεται, λοιπον πας και παιρνεις ενα ζευγαρι εκτροφης το βαζεις σε 90-120 ποντων τουλαχιστον, προσφερεις μια πλουσια διατροφη και βλεπεις.
Λύσε μου και μια απορια πως ο αρσενικος αφου δεν εχει ντυθει ακομα εχει ξανα ζευγαρωσει με καρδερινα;
 
φετος ζαυγαρωσε τον Ιουνιο νομιζω, αλλα οτι ζευγαρωσε, ζευγαρωσε με καρδερινα και αυτος ειναι 2 χρονων τωρα... Και δεν ειναι κλουβισιως αυτοσ ο αρσενικος που εχω απο εχμαλωσια ειναι... και η θυλικια η οποια ειχε ζευγαρωσει με αφτον απο εχμαλωσια ηταν αλλα τωρα εχει ψωφισει...
 
φυσικά και ψόφησε. Ένα άγριο πουλί στα χέρια αρχάριου!

Καλύτερα να απελευθερώσεις το αρσενικό και αφού πρώτα μελετήσεις καλά τότε να ψάξεις να βρεις 1-2 ζευγάρια κλουβίσιες καρδερίνες.
Οι καρδερίνες δεν είναι καναρίνια και χρειάζονται διαφορετική μεταχείριση
 
Δε νομίζω ότι έχει νόημα η συζήτηση, όταν το μέλος γράφει ''και η θυλικια η οποια ειχε ζευγαρωσει με αφτον απο εχμαλωσια ηταν αλλα τωρα εχει ψωφισει...'' και θέλει να συνεχίσει με την ίδια νοοτροπία και τακτική.
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top