Γενικά Σε τι χρησιμευει το δαχτυλιδι στα πουλια;

christos1948

PB New Member
Εγγραφή
18 Μαρ 2014
Μηνύματα
229
Πόλη
Λευκωσία
μπορει καποιος/καποια να μου εξηγεισει σε τι χρησειμευει το δαχτυλιδη;
 
Βοηθούν στο να ξέρουμε τον εκτροφέα, τον σύλλογο του, τη χώρα προέλευσης και το χρόνο που γεννήθηκε το πτηνό.
 
αυτά τα δαχτυλίδια βάζουμε για να ξέρουμε την ηλικία του πουλιού, για να ξέρουμε ποιος είναι ο εκτροφέας του πουλιού. Και όταν τα πουλια έχουνε κάποιο αρρώστιες με τα στοιχεια στο δαχτυλίδι μπορούμε να βρούμε όλα τα στοιχεια του πουλιού (Εκτροφέας, Έμπορος, ιδιοκτητες κλπ ). Αν, χτυπα ξύλο, παίρνεις ένα πουλί που έχει πχ ορνίθωση, και τα βρει αυτό ο πτινιατρος, σε λιγότερο από 3 μέρες ξέρεις ποιος εκτροφέας έχει την αρρώστια στην εκτροφή του, και τον σταματάνε να πουλάει αλλα πουλια. Και αφού όλη η άνθρωποι που εκτρέφουνε παπαγαλάκιακαι αγρια πουλια πρέπει να έχουνε τα στοιχεια για όλα τα "δαχτιλομενα" πουλια γραμμένο στα βιβλία τους, μπορούνε να βρούνε όλα τα πουλια που είναι άρρωστος.Aλλο μια περιπτώσει. Όλα τα χαρτιά του πουλιού (Κάρτα DNA, βιβλιάριο υγείας, Συμβόλιο αγοράς κλπ) γράφουνε σαν στοιχεια το νούμερο του δαχτυλίδι. Και αν μια μέρα ξεκινήσουνε εδώ στην Ελλάδα να πάνε με τους νομους τις ΕΟΚ, πρέπει να φοράνε όλα τα παπαγαλάκια και τα αγρια πουλια που είναι στα σπίτια και στις εκτροφείς, δαχτυλίδια. Σε άλλες χώρες τις EOKS καταθέσουνε τα παπαγαλάκια και αγρια πουλια που δεν έχουνε δαχτυλίδια. Για αυτό έχουμε τα δαχτυλίδια και τα chip στα πουλια. Πηγή:Alexandros
 
ο δικος μου παπαγαλος δεν εχει δαχτυλιδη απο που μπορω να του βαλω και υπαρχη προβλημα αν δεν εχει δαχτυλιδη;
 
Συνηθίζεται να μπαίνουν στις πρώτες μέρες της ζωής του πουλιού, οπότε πλέον δεν μπορεί να μπει δαχτυλίδι κλειστού τύπου. Υπάρχουν και τα ανοικτού τύπου δαχτυλίδια, αλλά εφόσον έχεις μόνο ένα πουλάκι και δεν κάνεις εκτροφή, τότε δεν νομίζω να σ χρειάζεται πουθενά.
 
Είναι η ταυτότητα των πουλιών. Περνιέται στο πόδι τις πρώτες μέρες της ζωής των πουλιών από τον εκτροφέα (περίπου στις δέκα πρώτες ημέρες της ζωής του) και δεν μπορεί να αντικατασταθεί αργότερα.

Τα γράμματα και οι αριθμοί που υπάρχουν χαραγμένα πάνω του, αναφέρονται στη χρονολογία γέννησης, στον αριθμό μητρώου του εκτροφεα, στο σύλλογο ή/και την ομοσπονδία του.

Περισσότερα, Ανάγνωση δαχτυλιδιών ταυτότητας των πουλιών
 
Μπορεί να μπει ανά πάσα στιγμή δαχτυλίδι ανοικτού τύπου, αλλά στην περίπτωση που έχεις ένα, δεν έχει νόημα.
 
Αν ειναι δικο σου το πουλι ενοω απο γενα δικν σου πουλιων θα επρεπε αν ηθελες να του βαλεις οταν ηταν μωρο ακομη αν το αγορασες τοτε απλα δεν εχεις κανενα στοιχειο γιαυτο συνηθως χομπιστες δεν τα δακτυλιδωνουν αρκει αν παρουμε απο αυτους πουλι να τους ξερουμε ή να δουμε το χωρο που εχουν τα πουλια και το πρωτο καιρο να εχουμε μια επαφη μαζι τους οσο τουλαχιστο κρατα η καραντινα του πουλιου.
 
το πηρα απο εκτροφεα αλλα στον δικο μου δεν εβαλε. Το δαχτυλιδι ανοιχτου τυπου απο που μπορω να παρω και τη διαφορα εχει απο του κλειστου τυπου;
 
γιατι παπαγαλο μιλαμε;δαχτυλιδια ανοιχτου τυπου μπορεις να παρεις απο πετ σοπ.στη δικη σου περιπτωση δεν χρειαζεται ομως. Ασε που πρεπει να βρεις τη σωστη διασταση, αλλα και να βρεις το πουλι τωρα δεν θα δεχτει δαχτυλιδι και θα το βγαζει.
 
δεν υπαρχει περιπτωση(κατ εμε)να αφησει δαχτυλιδι ανοιχτο στο ποδι του. Οποτε προτεινω να μην βαλεις. (δεν προσφερει και τιποτα). Αρκει να θυμασαι τη χρονολογια γεννησης του πουλιου.
 
μπορει καποιος/καποια να μου εξηγεισει σε τι χρησειμευει το δαχτυλιδη;

Εκτός όλων των άλλων σωστών που ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω, χρησιμοποιώντας δαχτυλίδι στα πουλιά αποκτάς εκτροφική συνείδηση.
 
  • Like
Αντιδράσεις: groun
αν θελω να τον παρω εξωτερικο δεν χρειαζεται δαχτυλιδη;
ναι αλλα κλειστου τυπου το οποιο θα επρεπε να ειχε ηδη μπει λιγες μερες απο την γεννηση του. Αν εχεις οντως σκοπο να τον παρεις στο εξωτερικο θα πρεπει πρωτα να ενημερωθεις απο επισημη αρχη για το τι χρειαζεται.
 
ναι αλλα κλειστου τυπου το οποιο θα επρεπε να ειχε ηδη μπει λιγες μερες απο την γεννηση του. Αν εχεις οντως σκοπο να τον παρεις στο εξωτερικο θα πρεπει πρωτα να ενημερωθεις απο επισημη αρχη για το τι χρειαζεται.
ποιες ειναι οι επησιμες αρχες;
 
θα αρχισεις ρωτωντας την κτηνιατρικη υπηρεσια του υπουργειου αγροτικης αναπτυξης(η οπως αλλιως λεγεται). Νομιζω για ριγκνεκ δεν χρειαζονται πολλα χαρτια.σιγουρα χρειαζεται χαρτι απο κτηνιατρο ομως. Καλο ειναι να ανοιξεις θεμα στην καταλληλη κατηγορια.
 
Back
Top