Αναπαραγωγή Σε 2 γέννες καναρινιών 5 στα 5 αυγά ήταν άσπορα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosT
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nikosT

PB New Member
Εγγραφή
27 Φεβ 2017
Μηνύματα
88
Πόλη
Ιωάννινα
Καλησπέρα στην παρέα.
Έχω το παρακατω θέμα και παρακαλώ για γνώμες. Σε ζευγάρι κοινα καναρινια αρσενικός του 2018, δικό μου το οποίο δεν είχε ζευγαρώσει παλι και θηλυκό του 2020 αγορασμενο μου συμβαίνει το εξής: Σε 2 γέννες και τα 5+5 αυγά είναι ασπορα. Έχω αλλα 2 ζευγάρια με επιτυχημένες γέννες και σε όλα ακολούθησα την ίδια προετοιμασία και διατροφή οπότε θεωρώ ότι δεν προκειται για κάποιο λάθος σε αυτό το κομμάτι.
Αυτό που σκέφτομαι να κάνω σαν είναι να χρησιμοποιήσω το 2ο κοινό αρσενικό που έχω και να το βάλω με τη συγκεκριμένη θηλυκιά για να καταλάβω αν πρόκειται για θέμα του θηλυκού η αρσενικου.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το 2ο αυτό καναρίνι είναι ζευγάρι με θηλυκό που κλωσαει και σκέφτομαι αν θα καταφέρει αυτό να μεγαλώσει τα μικρά μόνο όταν με το καλό βγουν.
Συμφωνείτε με αυτή τη προσέγγιση; Η καλύτερα να αφήσω το ζευγάρι που κλωσαει ανεπηρεαστο και το 1ο ζευγάρι να το απομακρυνω από την αναπαραγωγή για φέτος;
 
Αρσενικό είναι σίγουρα γιατί κελαηδεί και δεν έχει γεννήσει ποτέ. Οπότε θεωρώ επικρατέστερο να μην είναι έτοιμο.
Να δοκιμάσω με το 2ο αρσενικό που αποδεδειγμένο είναι έτοιμο για ιναι μια λύση η απλά θα δημιουργήσω προβλήματα και στο θηλυκό που κλωσαει;
 
Back
Top