Αναπαραγωγή Σημερα βρηκα τα πουλακια 1 εβδομαδας ψοφια στη φωλια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stelfi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

stelfi

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαρ 2009
Μηνύματα
25
Πόλη
Ζαγκλιβέρι
δυστηχως σημερα βρηκα τα πουλακια 1 εβδομαδας ψοφια στη φωλια. τι μπορει να φταιει γιατι θα τρελαθω. Πριν 20 μερες εχασα παλι ετσι 1 εβδομαδας απο αλλο ζευγαρι αλλα εκεινα τα ειχα στο λεβητα και τα εδινα κοκκινο αβγο κ μου ειπατε οτι ηταν απ αυτο. αυτα τωρα τα εβραζα καθε μερα φρεσκο αβγο και τα εχω σε δωματιο με κανονικη θερμοκρασια. ηταν τεσσερα και ειχα μονο την μανα μεσα επειδη ο καναρος ειναι πολυ αγριος κ τον εβγαλα. τα ταιζε κανονικα μια εβδομαδα η μανα. υπαρχει πιθανοτητα να ψοφησαν απο ψειρα και αν ναι, επειδη βγηκε χθες το πρωτο πουλακι απο αλλο ζευγαρι κανει να ψεκασω τι φωλια με σπρει που πηρα απο pet shop με τα πουλακια μεσα;
 
τι εννοεις τα εχεις στο λεβητα; Φως εχει στο δωματιο; Εννοειται οτι αν εχεις ψειρα τους "ρουφαει" το αιμα και πεθαινουν. Εξαρταται τι σπρευ και ποσο ηπιο ειναι.
 
to χειμωνα τα ειχα στο λεβητα για ζεστη. Τωρα τα εχω αλλου εχει φως οχι ομως αρκετο, κανονικα.
 
αν τα πεθαμενα πουλακια τα εχεις ακομα και μπορεις να το δεις ή το θυμασαι οτι ειχαν τροφη σαν μπαλιτσες μικρες κιτρινες εσωτερικα του λαιμου τους, τοτε ηταν ταισμενα.σε αυτη την περιπτωση ψαξε κατω απο το νημα για ψειρες σε πρωτη φαση. Αν ηταν αταιστα για καποιο λογο δεν τα ταισε. Τον αρσενικο που τον ειχες βαλει; Σε οπτικη επαφη; Μονο του ή με καποιο αλλο πουλι;

αν βρεις ψειρες βαλε σκονη ειδικη κατω κυριως απο το νημα της φωλιας. Μην ψεκαζεις καλυτερα.
 
υπαρχουν ειιδικα σπρευ με τα οποια μπορεις να ψεκασεις και στα κλουβια και πανω στα πουλια. Αν παρεις τη φωλια στα χερια σου και σηκωσεις τις κλωστες σιγουρα θα καταλαβεις οτι εχεις ψειρες γιατι θα τις δεις να περπατανε ακομη και πανω στο χερι σου... Αν εχεις ομως ψειρες. Αν δεν εχεις μαλλον μειναν αταιστα και πρεπει να κοιταξεις αυτο που λεει ο δημητρης πιο πανω για να το διαπιστωσεις.
 
Μην ψεκασεις καλυτερα. Ριξε Raff σκονη οικολογικη που δεν πειραζει τους νεοσσους.
 
εψαξα τη φωλια και τελικα ειχε ψειρες. εχθες πηρα απο ενα pet shop σκονη αλλα μου ειπε οτι δεν κανει να βαλω στη φωλια με τα μικρα μεσα.
 
H Raff απο ο,τι γνωριζω κανει και δεν εχει κανενα προβλημα. Εγω ο ιδιος την εχω χρησιμοποιησει με νεοσσους. Για ποια μαρκα σου ειπαν εσενα οτι δεν κανει;
 
εγω παιδια βαζω στα μικρα σκονη pinex κ δν εχω προβλημα αρκει να μην βαζεις πανω στα μικρα να βγαζεις τα μικρα κ να βαζεις μεσα στη φωλια
 
το pinex ειναι παρα πολυ καλο παρολο που δεν ειναι τοσο διαφημισμενο οσο η raff.υπαρχει και σε σπρευ το οποιο ειναι καλυτερο απο τη σκονη γιατι μπορει να ψεκασεις και πανω στα πουλια. Το γραφει και στη συσκευασια. Το ειχα χρησιμοποιησει πιο παλια και εγω και εκανε παρα πολυ καλη δουλεια.
 
χρησιμοπιω κ τη σκονη κ το σπρει ειμαι πολυ ευχαριστημενος γιατι κανει πολυ καλη δουλεια δν την αλαζω την μαρκα pinex
 
οταν εγραφα κυριως κατω απο το νημα το εγραφα για λογους προστασιας των νεοσσων απο υπερβολικη αμεση επαφη. Πραγματι εχω χρησιμοποιησει τα προιοντα και τα δυο της pinex περυσι γιατι ειχα προβλημα σε μια φωλια.στις φωλιες την σκονη και στα πουλια (οχι στους νεοσσους) το σπρευ αλλα προσοχη, οχι στο κεφαλι!
 
παιδιά προσοχή επειδή αναφέρατε τη λεξη ''λέβητα'' ήθελα να πω κάτι επειδή γνωστός μου την πάτησε με πολλά ζευγάρια φέτος χάνοντας 20-25 καναρινάκια, συνήθως τα έβρισκε κουρνιασμένα μέσα στα αυγά! Στο χώρο που υπάρχει ο λέβητας και τα έχετε για ζεστασιά μην κάνετε το λάθος και δεν έχετε παράθυρο μόνιμα ανοιχτό ακόμη και φλεβάρη μήνα που είναι κρύος ο καιρός ακόμη (με σίτα για προστασία) γιατί από τις αναθυμιάσεις και την έλλειψη υγρασίας κυρίως θα έχετε σίγουρες απώλειες σε νεοσσούς μπορεί και σε μεγάλα πουλιά!
 
Back
Top