Αναπαραγωγή Σημερα ειδα το 1ο μου αβγο

giannaros1989

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιαν 2014
Μηνύματα
9
Καλησπερα παιδιά! Έχω λιγο καιρό να σας επισκεφτώ μιας και οι απορίες μου λιγοστέψανε διαβάζοντας το εξαιρετικής ποιότητας φορουμ που έχετε δημιουργήσει!
Θέλω να σας αναφέρω πως για πρώτη φορά... είδα ένα αβγό απο καναρίνι... Μέχρι και σήμερα στα 24 μου χρόνια... Δεν έχω δει ποτέ πως είναι ένα αβγο καναρινιού!

Αυτό όμως άλλαξε σημερα απο το ζευγάρι που μόλις ούτε μήνα ανέλαβα να φροντίζω!
Λοιπόν το "πύρωμα" των μικρων μου φίλων είχε δείξει πετυχημένο... Και μόλις προ ολίγου βρηηκα στην φωλιά που ειχε φτιάξει η καναρα ενα μικρο αυγουλάκι...
ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ!

Ποια ειναι τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω τωρα;
Απο το αγχος μη κατι δν παει καλα... σας ρωταω γιατι προτιμω τις απ ευθειας συμβουλες!
Ευχαριστω!
 
Φυσιολογικά, θα σου κάνει κάθε μέρα κι από 1 αυγό, μέχρι να φτάσει στο τελευταίο (π.χ. 3ο, 4ο, 5ο κλπ). Η δικιά μου έκανε πρόσφατα 4 και είναι όλα έξω και... Πεταρίζουν! Χαμός! Θέλει προσοχή. Δεν πιάνεις τα αυγά, δεν καθαρίζεις τίποτα, δεν ενοχλείς τα πουλιά κοιτώντας από πολύ κοντά και για ώρα τη φωλια και τα αυγά. Μόλις η θηλυκιά καταλάβει πότε είναι η ώρα, θα κάτσει να τα επωάσει.. Αν έβαζες αυγό βραστό ως τροφή, σταμάτα το και άσε μόνο αυγοτροφή και σπόρους, για να μπορεί με ευκολία ο αρσενικός να ταϊζει τη θηλυκιά! Εγώ έτσι έκανα και τώρα έχω 4 πουλάκια! Καλή συνέχεια να έχεις.
 
Back
Top