Ασθένειες Σιγανό κελάηδημα σε καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elsaki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Elsaki

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιαν 2021
Μηνύματα
12
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα στην παρέα, τα Χριστούγεννα μας έδωσαν έναν καναρινάκι, σήμερα που πήγα να καθαρίσω το κλουβάκι βρήκα έξι εφτα μικρά πουπουλάκια κάτω, επίσης τις τελευταίες μέρες κελαηδάει σε πολύ χαμηλό τόνο και όταν είναι μέσα δεν κελαηδάει καθόλου μόνο όταν τον βάζω στο παράθυρο και πιο αραιά από πριν. Η κοιλίτσα του είναι εντάξει και καρίνα δεν έχει. Αλλά με ανησυχησαν τα πουπουλάκια και ότι κελαηδάει πολύ σιγά.


USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1621006900114_6798995725178979119.jpeg
[automerge]1621009533[/automerge]
Εδώ κελαηδάει, φαίνεται να κελαηδάει δυνατά αλλά όχι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν είμαι ειδικός, και οπωσδήποτε όχι σε καναρίνια, αλλά είναι εποχή πτερόρροιας, που σημαίνει ότι μαδούν και καταναλώνουν πολλή ενέργεια για την δημιουργία νέων φτερών οπότε τραγουδούν/κινούνται λιγότερο. Άλλα συμπτώματα? Ειναι το σώμα του σεκάποιο σημειο τελείως γυμνό από πούπουλα?
 
  • Like
Αντιδράσεις: Elsaki
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ένα καναρίνι σταμάτησε να κελαδαει, και να ρίχνει φτερά εκτός εποχής πτερροριας.
Ενδεικτικά να αναφέρω, η ασθένεια, οι συνθήκες διαβίωσης ,η διατροφή, ορμονικές διαταραχές και άλλα.
Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα και ίσως καταλάβετε τι φταίει.

Thread 'Παθολογική πτερόρροια των πτηνών' https://community.petbirds.gr/threads/Παθολογική-πτερόρροια-των-πτηνών.17665/

Thread 'Γιατί δεν κελαηδάει το καναρίνι μου;' https://community.petbirds.gr/threads/Γιατί-δεν-κελαηδάει-το-καναρίνι-μου.27712/.
 
Ευχαριστώ πολύ, θα τα διαβάσω. Δεν μπορώ να πω όμως ότι δεν κελαηδάει, κελαηδάει αλλά πολύ σιγά σε σχέση με πριν... Θα δω και τις επόμενες μέρες αν χάνει πούπουλα...
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Τότε η Ίριδα είναι σε τελείως ανάποδο πρόγραμμα. Αν και νομίζω ότι μπορεί να διαφέρει ανά πτηνό, ακόμα και μεταξύ ατόμων του ιδιου είδους.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ναι κανονικά δηλαδή πιο δυνατα, μήπως για τα πουπουλάκια φταίει ότι του βάζω μπανιέρα μόνο μία φορά τη βδομάδα γιατί ο σύζυγος που είχε πουλιά παλιότερα λέει ότι μονο το καλοκαίρι θέλουν κάθε μέρα και επειδή το έχω μέσα μέτα από επίθεση γερακιού πριν ένα μήνα αλλά δεν του έκανε τίποτα. Από τότε όταν βάζω το χέρι να του βάλω μηλαρακι τρομάζει. Πάντως κινητικό είναι αρκετά και τελευταία πιο πολύ...
 
Μπανιέρα μπορεί να έχει όλον τον χρόνο καθημερινά, το πρωί.τη βάζεις, την αφήνεις περίπου 20 λεπτά και την αποσύρεις. Φροντίζεις το πουλάκι να είναι (νιώθει) μόνο του όσο του έχεις μπανιέρα, ώστε να μην διστάσει, λόγω φόβου και αίσθηση ευαλωτότητας να βραχεί.
 
Αν και νομίζω ότι μπορεί να διαφέρει ανά πτηνό, ακόμα και μεταξύ ατόμων του ιδιου είδους.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει. Τα πτηνά πρέπει να ακολουθούν το πρόγραμμα της εποχής που διανύουμε. Πρόγραμμα στα πτηνά αλλάζουν στις πτηνοτροφικές μονάδες, μόνο που εκεί τα πτηνά ζουν 40 μέρες.
 
@Stavros Εχω διαβάσει για διαφορές μεταξύ μπάτζι σε διάφορες καλές πηγές. Ομολογώ ότι με θορηβεί αυτό που λέτε, γιατί είναι σαφές ότι η Ίριδα έχει πτερόρροια και βγάζει καινούργια φτερά, και απότι μου είπαν, βγαίνει από αναπαραγωγική φάση λόγω της αλλαγής στον χαληνό της. Ίσως θα πρέπει να ανεβάσω φωτογραφία σε νέο θέμα.
 
Back
Top