Γενικά Σκέφτομαι για αγορά παπαγάλου Blue head pionus

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Yasmin
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Yasmin

PB Member
Εγγραφή
28 Αυγ 2008
Μηνύματα
1.184
Το τελευταίο διάστημα σκέφτομαι την αγορά ενός Blue head pionus. Για την ώρα όσα έχω ψάξει δείχνουν ένα πουλί αρκετά ήρεμης ιδιοσυγκρασίας και όχι ιδιαίτερα φωνακλάδικο. Πιστεύω ότι είναι αρκετά καλόβολο πουλάκι και δεν θα έχω μεγάλα προβλήματα με τον ζηλιάρη σενεγαλέζο μου, με κατάλληλους χειρισμούς πάντα. Αν έχει κάποιος αντίθετη άποψη ας μου την πει. Επίσης, δεν γνωρίζω εκτροφείς στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο είδος και ούτε την τιμή του. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι, ας μου το πει
 
Πολυ καλη επιλογη, απ'οτι ξερω ειναι πολυ καλοι παπαγαλοι. Μπορεις να επικοινωνησεις μαζι μου με πμ για το τι ακριβως ψαχνεις!
 
πολυ καλη επιλογη σου εφη αλλα εχω να αντιπροτεινω και κατι αλλο. αφου εχεις ηδη σενεγαλης και ψαχνεις για ενα ησυχο πουλι και ΚΑΛΟΒΟΛΟ οπως λες γιατι δεν ριχνεις μια ματια στα jardine; Ειμαι σιγουρος οτι αν τα ψαξεις θα ξετρελαθεις (μετα τα μπατζυ και τα κοκατιλ ειναι το πιο καλοβολο, δεν κανει φασαρια και... Περνα και μονο του καλα αν δεν εχεις πολυ χρονο)
 
Η αλήθεια είναι ότι για jardine μου μίλησε και ένας άλλος έμπειρος και μπήκα σε σκέψεις.. Δεν με πειράζει να έχω ένα πιο απαιτητικό πουλί από θέμα φροντίδας, αλλα ήθελα ένα με ήρεμη ιδιοσυγκρασία επειδή ο σενεγάλης έχει έντονο ταμπεραμέντο και δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρω να χειριστώ τα πράγματα μεταξύ τους, οπότε ένα ήρεμο πουλί θα ήταν ακριβώς ότι έπρεπε. Έτσι ούτε θα ένιωθε ότι παραμελείται, ούτε θα προσπαθούσε να γίνει πιο διεκδικητικό. Σίγουρα ο καθένας θα έχει τον χώρο του και τον χρόνο του από εμένα.. Θα το ξαναδώ όμως γιατί δυο άτομα να μου πουν το ίδιο μάλλον κάτι σημαίνει... 😉
Ευχαριστώ!
 
τα jardine ειναι απο τα πιο ημερα. Πριν απο χρονια που εψαχνα για ενα πραγματικα ησυχο παπαγαλο και μαζευα πληροφοριες απο ξενα site ειχα καταληξει σε lesser jardine. λιγοι τα γνωριζουν σαν πουλια αν και τα φερνουν αρκετοι στην ελλαδα. Ο πρωτος που στο προτεινε θα ειναι σιγουρα καποιος που το εχει ζησει σαν πουλι και μετραει πιο πολυ η γνωμη του απο την δικη μου που απλως σου λεω τι εχω διαβασει. μαλιστα σε μερικα site περιγραφονται πιο ησυχα απο τα κοκατιλ! Διαβασε αυτο http://www.wingscc.com/aps/jardine.htm ! Θα ξετρελαθεις μαζι τους και στο ειπα πιο πανω επειδη εχεις σενεγαλης ειναι ιδανικο γιατι ανηκουν στο ιδιο γενος τα poicephalus, ειναι ξαδερφακια δηλαδη ο σενεγαλεζος με τα jardine!
 
Ευχαριστώ Δημήτρη.. Ναι το ότι είναι στο ίδιο γένος είναι καλό. Μου φαίνεται ότι τελικά μάλλον θα παραμείνω στα αφρικάνικα γενικότερα. Μόνο το κοκατιλάκι μου θα είναι ξέμπαρκο στο τέλος.
 
τα ζαρντινάκια είναι ίσως οι καλύτεροι κατοικίδιοι παπαγάλοι. Εγώ πριν χρόνια βρέθηκα μπροστα σ ενα καλαθάκι που είχε μέσα 2 Ηahns macaw και ένα jardine's μωρά... Τότε δεν ήξερα και πολλά και λίγο το όνομα μακάο λίγο το οτι το ζαρντινακι ήταν μονο με χνούδι επέλεξα το Hahns... Εντάξει τωρα δεν το μετανιώνω αλλά.. Οταν έμαθα κάποια πράγματα κατάλαβα ότι μαλλον κατι τέτοιο έπρεπε να πάρω. Πιστεύω οτι οταν ρωτάμε καποιους για τα είδη,ίσως... Πρέπει να αναρωτιόμαστε. Γιατί αυτός επιμένει; Μήπως θέλει να κερδίσει 'εξτρα χρήματα ή έχει αλλο λόγο που το λέει; Εκτός.. Τι να πω.. Αν έχουμε πολύ προσωπικούς λόγους να θέλουμε κάποιο συγκεκριμένο είδος.
 
Δεν το είχα δει δυστυχώς Κωσταντίνε.. ☹
Πάντως μου είπε αρνητικά για τον blue head! 😉
Διαφορετικά από αυτά που είχα διαβάσει! Η προσωπική εμπειρία μετράει περισσότερο, so... Jardine!
 
το jardine's της Αντας ήταν ονειρο, αλλά μια φορά που είχα πάει ήταν ένας άλλος εκεί και ζήτησε 1500 ευρώ! Πολύ ακριβά νομίζω.
 
Μου είπαν πιο χαμηλή τιμή.. Αλλά έμαθα ότι είναι δύσκολα στην αναπαραγωγή! Μου είπαν για εκτροφέα που στα έξι χρόνια έβγαλε δυο μωρά!
 
Ξέρετε πόσο κάνουν τα jardine? Τι μέγεθος έχουν; Σαν ένα sun conure ή μεγαλύτερο; Σαν πιο είδος μοιάζει σε μέγεθος;
 
Eιναι σαν μικρά αμαζονς στο μεγεθος ανάλογα το υποειδος βέβαια.
 
Πολύ όμορφο. Αν έχω καταλάβει καλά πρέπει νά ΄ναι σαν τα sun conures. Τα blue crown conures πιο μεγάλα είναι;
 
Αν όχι το ίδιο άντε να είναι λίγο μεγαλύτερα. Κάνε μια αναζήτηση σε αυτά που θέλεις και θα δεις τα σωματομετρικά τους μεγέθη. Η πήγαινε στο youtube να δεις και βίντεο και θα σχηματίσεις άποψη για αυτό που θέλεις.
 
Έχω δει τα μεγέθη τους, σε ίντσες, σε ξένα μεγέθη, αλλά το θέμα είναι ότι υπολογίζουν και την ουρά μαζί. Γι' αυτό. Μπήκα και στο you tube πριν λίγο κι είδα βιντεάκια.
 
Back
Top