Γενικά Σκέφτομαι να αγοράσω δυο gloster

Fotis_K

PB Known Member
Εγγραφή
5 Ιουν 2008
Μηνύματα
3.116
Πόλη
Αθήνα
λοιπον σκεφτομαι να μεγαλωσω λιγο την οικογενια αγοραζωντας 2 gloster και θελω να σας ρωτησω κατι!1)αφου τα παρω θα ηθελα την επομενη σεζον να τα βαλω για ζευγαρωμα! Τι θα πρεπει να κάνω;να τα βαλω στην ζυγαρωστρα απο τωρα και να βγαλω το χωρισμα οταν θα ειναι η ωρα η να τα βαλω σε ενα μεγαλο κλουβι μαζι;η να τα βαλω ξεχωριστα χωρις να βλεπονται; Και κατι αλλο απο τα καταστηματα της Αθήνας απο που μου προτεινετε να τα αγορασω; Αν δεν θελετε να μου απαντησετε δημοσια στειλτε μου πμ
 
Καταρχήν τί κλουβιά ή κλούβες διαθέτεις; Αν έχεις κάποια κλούβα μετά την πτερόροια τα θηλυκά στην κλούβα για να γυμνάζονται. Σε διαφορετική περίπτωση πιστεύω κάθε πουλί σε ένα ευρύχωρο κλουβί είναι το ιδανικό. Αν τα βάλεις με χώρισμα σε ζευγαρώστρα θα έχει πολύ περιορισμένο χώρο κάθε πουλί. Αυτό δεν είναι καλό κυρίως όταν τα πουλιά προορίζονται για αναπαραγωγή. Στην ανάγκη αν δεν υπάρχει η δυνατότητα για πολλά κλουβιά μπορείς να βάλεις τα 2 θηλυκά μαζί σε μια ζευγαρώστρα. Στη ζευγαρώστρα με χώρισμα τα ζευγάρια θα μπουν πριν την αναπαραγωγή ώστε να γίνει η προετοιμασία και να γνωριστούν. Μόλις τελειώσει η προετοιμασία λογικά θα είναι και έτοιμα για ζευγάρι (θα φιλιούνται ήδη). Για καταστήματα δεν ξέρω καθώς είμαι από Θεσσαλονίκη αλλά πρόσεχε γιατί τέτοια εποχή είναι και λίγο ρίσκο να πάρεις πουλιά. Τα μικρά ακόμη αλλάζουν τα πρώτα τους πούπουλα και δεν ξεχωρίζουν αρσενικά από αρσενικά.
 
περιμενε μεχρι σεπτεμβρη- οκτωμβρη και τοτε θα βρεις πολλα και πιο καλα πουλια απο οτι τωρα και αν σου αρεσουν παρε το 1 consort (χωρις σκουφο) και 1 κορωνα( με σκουφο)
 
οκ! Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας! Να ρωτησω κατι μου εχουν πει κι αλλοι οτι δεν μπορω να δεχτω πμ. Γιατι;
 
Μάλλον έχεις επιλέξει να μην δέχεσαι από τις ρυθμίσεις σου (στο προφίλ σου)
 
οχι! Μονο 2 μυνηματα εχω... Και αυτα ειναι που εχω στειλει εγω...
 
Αν δεν θέλετε να στέλνετ ή να λαμβάνετε προσωπικά μηνύματα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το σύστημα προσωπικών μηνυμάτων. Ενεργοποίηση προσωπικών μηνυμάτων

Μάλλον αυτό δεν το έχεις ενεργό
 
το ζευγαρι που θα αγορασεις πρεπει να ειναι οπωσδηποτε ενα κορωνα με σκουφο και ενα consort χωρις σκουφο για τον λογο οτι αμα ζευγαρωσεις κορωνα με κορωνα τα μικρα θα εχουν μεγαλη θνησιμοτητα.
 
οτι στα 4 μικρα τα 3 θα πεθανουν και το ενα δεν θα ειναι καλο απο αποψη σωματος και οργανισμου δηλαδη μπορει να μην ειναι γονιμο η διαφορα τετοια.
 
φωτη θα σου προτεινα να αγορασεις αν βρεις αυτη την εποχη μονο ενα ωστε στην πορεια να εισαι σιγουρος για το φυλλο του και να ξερεις γιατι θα ψαξεις μετα. Μαλιστα θα σου προτεινα τωρα που ειναι μικρα και πιθανο φθηνοτερα να διαλεξεις corona (με την κορυφη του σκουφου οσο γινεται στο κεντρο του κεφαλιου) και το μικροτερο σε μεγεθος πουλακι(εχει σημασια αν θελεις να ασχοληθεις περισσοτερο με τα προτυπα της ρατσας).

*αν θελεις να μαθεις οσο γινεται περισσοτερα για την ρατσα(και αν τον πεισεις οτι πραγματικα αγαπας αυτα τα πουλια)στην παρεα μας υπαρχει ο dimitris που σιγουρα θα σου δωσει απαντηση σε οτι θες. Ειτε εδω, ειτε με ετοιμες πληροφοριες που εχει σε μια εξειδικευμενη στην ρατσα ιστοσελιδα οπου συμμετεχει http://www.glostercanary.gr οπως βλεπεις και εδω https://community.petbirds.gr/threads/glostercanary-forum.392/
 
Στις κυρίαρχες μεταλλάξεις πολλές φορές παρατηρείται και ο παράγων θνησιμότητας. Αυτό το φαινόμενο προκαλεί ελαττωματικούς γενετικά νεοσσούς που δεν επιβιώνουν. Συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που έχουμε ομόζυγο το κυρίαρχο γονίδιο.
Παράθεση από http://www.birdsworld.gr

Όταν και οι δύο γονείς έχουν σκουφί (είναι κυρίαρχο με παράγοντα θνησιμότητας) οι νεοσσοί που θα κληρονομήσουν το γονίδιο και από τους δύο δεν θα επιβιώσουν. Αυτό σε ποσοστό είναι 25% πιθανότητες σε κάθε έμβρυο να μην επιβιώσει.
 
θελω να ασχοληθω παρα πολυ! Και ηδη εχει αρχησει ο κουμπαρας να γεμιζει...χεχε! Ειχα καποτε ενα πολυ μεγαλο γκλοστερ αρσενικο με κορωνα που κελαηδουσε υπεροχα... (αυτο πριν 4 χρονια)ημουν και αρκετα ανευθυνος και ηταν σ/κ και ειχε τελειωσει η τροφη! Κυριακη του βαλω αχλαδη και τον χασαμε απο κοψιμο(σορρυ για την εκφραση)
 
Κοίτα φίλε μου Φώτη. Για μένα πριν ασχοληθείς με αυτήν την ράτσα και γενικά με οποιαδήποτε ράτσα πρέπει να το ψάξεις πρώτα μέσα σου. Μπορείς να διαχειριστείς τις όποιες ιδιαιτερότητες αυτής της ράτσας;Έχεις χρόνο να ασχοληθείς και με άλλα δύο πουλιά επιπλέον; Αν κατασταλάξεις ότι μπορείς να ανταποκριθείς τότε προχώρα στην αγορά τους.
Η γνώμη μου είναι τέτοια εποχή να μην αγοράσεις τίποτα. Τα περισσότερα πουλιά είναι από ζευγάρια που έχουν κάνει αρκετές γέννες και είναι ταλαιπωρημένα.Απο την άλλη είναι εποχή πτερρόροιας. Καλύτερα θα ήταν να προχωρήσεις στην αγορά τους από Σεπτέβρη-Οκτώβρη που και τα μικρά είναι σχηματισμένα και κελαιδούν.Από κατάστημα της Αθήνας να σου πω την Αλήθεια δεν πολυεμπιστέυομαι κανένα
Ένα πολύ καλό βιβλίο που μπορείς να μάθεις για την ράτσα και τις ιδιαιτερότητές της είναι το καναρίνια έγχρωμα τύπου και ωδικά του walker και avon.
 
ναι μου το παν και τα αλλα μελη του φορουμ οτι δεν ειναι καλη περιοδος ακομα για αγορες γι αυτο αι θα περιμενω και μαλλον κατα το σεπτεμβριο θα αρχισω να το ψαχνω! Οσο για το βιβλιο που λες το χω αλλα δεν ειχα βρει τιποτα για τα γκλοστερ! Μαλλον δεν κοιταξα καλα! Θα το ξαναδω!
 
Διάβασε προσεκτικά τις σελίδες 202-219.Λέει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για τα γκλόστερ.
 
Back
Top