Γενικά Σκέφτομαι να αγοράσω μια καρδερίνα 6αρα ή 4αρα

Κατάσταση
Κλειστό.

carduelis

PB Member
Εγγραφή
17 Ιαν 2008
Μηνύματα
85
Πόλη
Λιβαδειά
Παιδια σκεφτομαι να αγοράσω μια καρδερινα 6αρα η 4αρα ταισμένες στο χέρι που κανεουν παπαδες στο κελαηδησμα από οτι με διαβεβαιωσε ο πετσοπας που είναι ανθρωπος εμπιστοσυνης μου. Επισης μπορω να Επιλεξω αναμεσα σε περσυνο κ προπερσυνο πουλι κ αν θέλω να έχει ζευγαρωσει έστω κ μία φορα. Ότι κ αν επιλέξω 150Ε. Εσεις τι συνδυασμό από τις επιλογές που έχω θα μου προτείνατε.Λέγοντας τι συνδυσμο μου προτείνετε εννοω με την προυπόθεση ότι επιλέξω θα λεει τέλεια κ θα είναι καλό πουλι, αν θα μου προτείνατε πχ να είναι έξαρα περσυνο πουλι κ να μην έχει ξαναζευγαρωσει.
 
Εγω θα προτιμουσα 6αρα περσυνο πουλι που να μην εχει ξαναζευγαρωσει. Ετσι θα την φερεις στα νερα σου και θα μπορεις να την βαλεις να ζευγαρωσει αν θες και με καναρα.Απο την αλλη παλι.. Ενα πουλι το οποιο εχει ζευγαρωσει ηδη σε συνθηκες κλουβιου..σημαινει οτι θα το επαναλαβει.. Και κατα καποιο τροπο εχεις μια σιγουρια.
Αρα το θεμα και η αποφαση ειναι δικη σου... Αν θελεις να την βαλεις για 1η φορα με καναρα παρε νεο (περσυνο) πουλι.
Αν θελεις απλα να την αναπαραξεις με καρδερινες παρε ενα πουλι που εχει ζευγαρωσει ξανα(με απλα λογια).
*Οτι και να αποφασισεις διαλεξε ενα πουλι εκτροφης. Θα αποφυγεις ολα τα παρατραγουδα(στρες...χτυπηματα στο κλουβι... Να μην θελει να ζευγαρωσει.. Να σου χαλαει την φωλια κ. Ο. Κ.).
*Γενικη τοποθετηση...
 
Καλησπερα και απο `μενα. Ηλια οπωσδηποτε ειναι καλο στοιχειο το οτι το πουλι εχει ζευγαρωσει γιατι δειχνει οτι ειναι εξοικειωμενο με το περιβαλλον της αιχμαλωσιας. Στο θεμα τεσσαρα η εξαρα δεν μπορω να πω οτι εχω δει καμια διαφορα τουλαχιστον στα δικα μου πουλια(κελαηδισμα, συμπεριφορα). Αλλα δεν μας ειπες αν το πουλι ειναι εκτροφης η πιασμενο. Και αυτο δεν το λεω για να σου την πω, εξαλλου και τα δικα μου δεν ειναι εκτροφης αλλα πιασμενα. Το λεω γιατι μου φαινονται πολλα τα χρηματα που τα διαθετει ο εν λογω κυριος. Με 150euro παιρνεις αρσενικη καρδερινα εκτροφης, δεν μπορει και η πιασμενη να κοστιζει το ιδιο.
 
Από ότι έχω καταλαβει πρέπει να είναι από φωλιές το΄λέω με κάθε επιφυλαξη καθως αυτό καταλάβα όταν μου είπε ότι είναι ταισμένα στο χέρι αλλά δεν ζήτησα περαιτέρω εξηγήσεις.
 
Δεν μιλα εδω η δικη μου τσεπη αλλα η δικη σου καθως και η επιθυμια του να αποκτησεις μια καλη καρδερινα. Ενα πραγματικα καλο πουλι δεν εχει τιμη αλλα επειδη στην τιμη των 150euro μπορεισ να παρεις ενα πουλι γεννημενο στην αιχμαλωσια και απο ανθρωπο με πραγματικη γνωση(εκτροφεα και οχι εμπορο)ο οποιος σιγουρα θα σου δωσει σωστες συμβουλες πανω στο πουλι αυτο και οχι εμπειρικες αρλουμπες που λενε οι παππουδες μας. Ενα πουλι εκτροφης κοστιζει περιπου τοσο γιατι πανω κατω αυτο ηταν το κοστος της εκτροφης του(προετοιμασια, φαρμακα, βιταμινες, προσωπικη εργασια κτλ, κτλ) ενα πουλι πιασμενο απο που κι ως που κοστιζει τοσα πολλα χρηματα. Αφου το κοστος εκτροφης ηταν μηδεν. Η δικη μου συμβουλη ειναι εφ οσον διαθετεις τοσα χρηματα για μια καρδερινα να βρεις εναν δυο εκτροφεις καρδερινας(εδω ειναι μερικοι) και να παρεις ενα πουλι εκτροφης. Σου ευχομαι μια καλη αγορα!
 
εξαλλου και τα δικα μου δεν ειναι εκτροφης αλλα πιασμενα.
Πιασμένα από ποιον;
Από ότι έχω καταλαβει πρέπει να είναι από φωλιές το΄λέω με κάθε επιφυλαξη καθως αυτό καταλάβα όταν μου είπε ότι είναι ταισμένα στο χέρι αλλά δεν ζήτησα περαιτέρω εξηγήσεις.
Ζήτησε και ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ
 
Συγνωμη απο ολους δεν ηθελα να αναφερθω σε αυτην την παρανομη ενεργεια. Σταυρο παρακαλω σβησε τις δημοσιευσεις μου. Οσο για το ερωτημα που μου εθεσες δεν γνωριζω απο πετ-σοπ τα ειχα παρει.
 
@carduelis
Δεν επιτρέπεται η παροχή πληροφοριών από το φόρουμ για πουλιά που αποκτήθηκαν με τον τρόπο που αναφέρεις.
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top