Αναπαραγωγή Σκέφτομαι να κάνω αναπαραγωγή στα κονουράκια μου (green cheek conure)

Despina grigo123

PB New Member
Εγγραφή
21 Δεκ 2020
Μηνύματα
191
Πόλη
Περιστέρι
Καλησπέρα σε όλους όπως σας είχα αναφερθεί και σε προηγούμενο θέμα απέκτησα μία conure θηλυκιά η οποία συνέχεια μου δείχνει δείγματα για αναπαραγωγή και σκέφτομαι να την ζευγαρώσω με το αρσενικό μου... Επειδή έχω ακούσει ότι θέλουν ησυχία και να ξυπνάνε με το φως της μέρας και να κοιμούνται με το φως της νύχτας θα το πάρω το κλουβί από το σπίτι μου και θα το πάω σε ένα σπίτι ενός οικογενειακού μας φίλου που έχει ένα ένα δωμάτιο ξεχωριστό...που έχει και ένα μεγάλο παράθυρο που μπαίνει φως και έχει και περισσότερη ησυχία από εμένα και σκέφτομαι να τους αφήσω εκεί ..και να τους βάλω και φωλίτσα μήπως και καταφέρουμε τίποτα .. επειδή έχω δει και από τα δύο ανταπόκριση..και το σκέφτηκα σαν λύση .. εσείς τι λέτε..
 
Στις αναπαραγωγές γενικότερα καλό θα ήταν να έχουμε τη δυνατότητα της άμεσης επαφής με τα πουλιά όσο το δυνατό συχνότερα για παν ενδεχόμενο. Αυτό δεν σημαίνει ότι διαρκώς πηγαίνουμε κι ενοχλούμε το ζευγάρι, αλλά έχει την έννοια ότι αν δούμε και κάτι στραβώνει, π.χ. άσχημη συμπεριφορά σε νεοσσούς, είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το αυγό...το οποίο θα πρέπει να αλλάζει, στην περίπτωση που το προσφέρουμε κατά την αναπαραγωγή, κάθε λίγες ώρες. Με άλλα λόγια το μέρος στο οποίο στεγάζεται το κλουβί, ακόμα και η θέση αυτού, πρέπει να είναι κατά το δυνατό προσβάσιμα από εμάς σε μια ματιά, ανά πάσα στιγμή.
Επομένως, στη θέση σου, θα εξέταζα το ενδεχόμενο το ζευγάρι να μείνει στο σπίτι μου.
Σύμφωνα με το https://www.beautyofbirds.com/greencheekedconurebreeding.html είναι έτοιμα προς αναπαραγωγή στο ένα έτος.
 
@ianos θα είναι σε σπίτι δικού μου ανθρώπου δν μπόρεσα να κρατήσω την θηλυκιά οπότε την έδωσα στους οικογενειακούς μου φίλους εγώ το πουλάκι αυτό όπως αναφέρθηκα το πήρα από έναν πολύ καλό μου φίλο για τον λόγω ότι δν μπορούσε να του αφιερώσει χρόνο για αυτό και το πήρα και το έδωσα επειδή είχα θέμα με τους γονείς μου ..το κλουβί θα μεταφέρω εκεί και το αρσενικό για να είναι και άνετα ..είναι προσβάσιμος ο χώρος που θα τα βάλουμε και θα μπορεί να είναι εκεί άνθρωπος ανά πάσα στιγμή δν τα κρατάω σπίτι .. επειδή διάβασα πως στην περίοδο αναπαραγωγής θέλουν τον χρόνο τους και την ησυχία τους κάτι που σπίτι μου είναι δύσκολο για αυτό και πήρα αυτή την απόφαση .. προσπαθώ να κάνω το καλύτερο .. ελπίζω να το πετύχω ...😩
[automerge]1615071651[/automerge]
Το ζευγάρι μου φαίνεται ότι είναι έτοιμο
 

Συνημμένα

Καλησπέρα παιδιά έχω κάποιες απορίες τα ζουζούνια τα πάνε παρά πολύ καλά καθαρίζονται φιλιούνται είναι πολύ αγαπημένα η θυλικια όπως είχα ξανά πει στο προηγούμενο θέμα είναι έτοιμη μπορεί να φανεί χαζό αυτό που θα πω αλλά δν ξέρω ο αρσενικός προσπαθεί να ανέβει πάνω της για να ζευγαρώσει αλλά δν ανεβαίνει βάζει το πόδι του το ένα ...και κάνει την κίνηση της αναπαραγωγής και ακουμπάει το ξύλο η ουρά του ...τους έχω βάλει και φωλίτσα και κάθονται μέσα για καμιά ώρα και ξανά βγαίνουν... Αυτό τι σημαίνει ..? Θα με βοηθούσε πολύ να μου λέγατε την γνώμη σας 😁
 
@Despina grigo123 προσπαθω και εγω να αναπαραγω ενα ζευγαρι που εχω (3χρονων το κοριτσι 4 το αγορι). Ενω ολα πανε καλα μεταξυ τους δεν βλεπω σχεδον κανενα ενδιαφερον για τη φωλια. μπαινει το αγορι καποιες φορες το βραδυ. το κοριτσι καθολου. πανω στα κλαδια ειναι ολη την ωρα φιλακια, ταισματα και παιχνιδια. Δεν εχουν ζευγαρωσει ακομα βεβαια. Μηπως κατι δεν παει καλα με τη φωλια? μου εδωσαν απο το πετσοπ φωλια για κοκατιλ. μηπως δεν κανει? Τη φωλια την εχω ηδη 10 μερες περιπου? κατι δεν κανω καλα μηπως?
 
@Christos1964 η φωλιά που αναφέρεις είναι λίγο πιο μικρή για το συγκεκριμένο είδος ,όμως δεν φταίει αυτό, τα πουλάκια αν όντως είναι ζευγάρι,θα ζευγαρώσουν, όταν θα έρθει η ώρα τους.Υπομονή!
 
@Vada σκεφτομουν μηπως ειναι μικρη η φωλια και δεν τους κανει. Εσυ τι φωλια προτεινεις?
 
προσπαθω και εγω να αναπαραγω ενα ζευγαρι που εχω...
Μηπως κατι δεν παει καλα με τη φωλια?
μου εδωσαν απο το πετσοπ φωλια για κοκατιλ. μηπως δεν κανει?
Τη φωλια την εχω ηδη 10 μερες περιπου? κατι δεν κανω καλα μηπως?
Χρήστο, άνοιξε σε παρακαλώ ένα δικό σου θέμα με τα ερωτήματα που έχεις για το δικό σου ζευγάρι. Το συγκεκριμένο αφορά το ζευγάρι της Δέσποινας και την πορεία του.
 
Back
Top