Γενικά Σκέφτομαι να κρατήσω έναν μονκ απ' αυτούς που πετούν στην πόλη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Giopant
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Giopant

PB New Member
Εγγραφή
30 Αυγ 2020
Μηνύματα
239
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά. Τις τελευταίες δυο εβδομαδες, καθως πηγαινω στο γήπεδο εχω παρατηρήσει 3 παπαγαλους μονκ και απο της 7 του μηνός του ακούω και τους βλέπω συνέχεια εκει τριγύρω. Αποφασισα λοιπον απο σήμερα να τους αφήνω λίγο φαγητό και σιγα σιγα να αρχίσω να τα πλησιάζω. Να σημειωθει εδω οτι ειναι αρκετα φιλικοί και προσπαθω να δω αμα εχουν δαχτυλίδι. Αμα ποτε λοιπον έρθουμε σε επαφή σκέφτομαι να κρατήσω εναν. Φυσικα θα το παω στον γιατρο, θα έχει ενα ευρύχωρο κλουβι και ολα τα σχετικά. Εσας ποια ειναι η γνώμη σας?Επίσης περα απο τους σπορους και τα αμύγδαλα τι αλλο προτιμανε?
 
Αμα ποτε λοιπον έρθουμε σε επαφή σκέφτομαι να κρατήσω εναν.
Καλύτερα να τα αφήσεις ελεύθερα στην φύση και να προσπαθήσεις να βρεις ένα από εκτροφέα που θα μπορέσεις να εκπαιδεύσεις και δημιουργήσεις μια καλή σχέση μαζί του.
 
εκπαιδεύσεις και δημιουργήσεις μια καλή σχέση μαζί του.
Δηλαδη αυτα δεν εκπευδευονται? Επίσης προσπαθώ να δω αν εχουν δαχτυλίδι για να καταλαβω αν ηταν με ανθρώπους παλιότερα
 
Δηλαδη αυτα δεν εκπευδευονται?
Αυτά πλέον είναι άγρια, κατάφεραν να προσαρμοστούν στο περιβάλλον της πόλης μας και να αναπαράγονται σε διάφορα πάρκα.
Η γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση εξημέρωσης, ενώ οι παπαγάλοι εκτροφής εξημερώνονται με αρκετή προσπάθεια και υπομονή, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο.
 
Ειναι παντου πλεον! Μαζι και τα ringneck...Προσωπικά θεωρω έγκλημα να κλεισω ενα τετοιο πουλακι σε κλουβι!Δε προκειται να βρεις δαχτυλίδι εχουν μετανάστευση απο αλλες χωρες και ειναι αγρια!Στο σχολειο μου εχουμε φωλιες και βλεπουμε τα μωρακια να βγαζουν κεφαλακι απο τις ταξεις!Ετσι σαν ομαδα εχουμε φτιαξει σαν δεξαμενές με φαει και εχουν εξοικειωθεί σε βαθμο οπως τα περιστέρια! Μπορεις να κανεις κατι παρόμοιο οχι ομως να το κλεισεις σε ενα κλουβι...😕
 
@giannisvlg δεν ειχα κακο σκοπό μια καλη ζωη ηθελα να του δώσω. Πραγματι σε ενα σχολείο που πηγαινω για μπασκετ καμια φορα στο Μοσχατο έχουν κανει φωλιές και ειναι πολυ εντυπωσιακό!
 
Μπορείς να ψάξεις για ένα ήμερο μονκ μεγαλωμένο στο χέρι. Γίνονται εξαιρετικά κατοικίδια αν εξαιρέσεις την διαπεραστική τους φωνή.
Ωραια θα το ψαξω και θα το σκεφτώ
 
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται περισσότερη σκέψη. Απλά, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
Σταύρο θα το ψαξω και θα το σκεφτώ ειπα στον Φοίβο που μου προτεινε να ψαξω για ημερο απο εκτροφεα
 
Back
Top