Γενικά Σκέφτομαι να κόψω τα φτερά στο Κοκατίλ μου

Ντέιβιντ

PB New Member
Εγγραφή
23 Σεπ 2017
Μηνύματα
54
Πόλη
Αθήνα
Έχω ένα κοκατιλ και τον έχω βγάλει 3 φορές από το κλουβί του. Την πρώτη έπεφτε σε τοίχους τη δεύτερη απλός καθόταν στο κλουβί και τη τρίτη ίδια με τη δεύτερη. Όταν καθόταν στο κλουβί πρόσεξα όμως ότι δεν ανέβαινε πια στο χέρι μου. Λέτε να του κόψω τα φτερά και να τον εκπαιδεύσω ή να συνεχίσω να προσπαθώ;
 
Καλησπέρα. Την πρώτη φορά που βγήκε από το κλουβί έπεσε με δύναμη στον τοίχο. Δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Εγώ πάλι έπαθα ένα καρδιακό. Την επόμενη μέρα έπεσε πολύ χαλαρά στο τοίχο. Βγαίνει κάθε μέρα έξω από το κλουβί για να πετάει. Οπότε εγώ θα σου πρότεινα να μην τα κόψεις. Όπως μου είπε κι εμένα άλλο μέλος από εδώ, θέμα χρόνου είναι να μάθει να πετάει σωστά.
 
Α οκ τότε.

Τότε Άγγελε όταν θα τον βγάζω και θα τον αφήνω είπα ότι δεν ανεβαίνει πια στο χέρι μου. Πώς να τον ξαναβαλω μεσα στο κλουβί; Δηλ χωρίς βία
 
Εγώ έχω το αντίθετο πρόβλημα. Βγαίνει, κάνει την βόλτα της στο δωμάτιο και επιστρέφει στο κλουβί της. Προσπαθώ να την κάνω να μείνει εκτός κλουβιού αλλά είναι δύσκολο. Ο μόνος τρόπος που θα βγει περισσότερα από όσο θέλει είναι αν με δει να τρώω η αν κάνω ότι τρώω κάτι. Φαντάζομαι με το φαγητό μπορείς να τον κάνεις και εσύ να έρθει στο χέρι σου ή προς το κλουβί
 
Καλησπερα Ντέιβιντ. Να σου ζήσει ο παπαγάλος σου και να περάσετε μαζί πολλές όμορφες στιγμές!
Ο παπαγάλος είναι στην κατοχή σου σχεδόν μια εβδομάδα, πολύ μικρό χρονικό διάστημα ώστε να συνηθίσει το νέο του χώρο, πόσο μάλλον να φτάσει σε σημείο να βγει από το κλουβί του. Μιλάμε για άγριο παπαγάλο και χρειάζεται χρόνος και υπομονή, ώστε να σε εμπιστευτεί και να τον εκπαιδεύσεις για να βγαίνει εκτός κλουβιού.
Έχω ένα κοκατιλ και τον έχω βγάλει 3 φορές από το κλουβί του. Την πρώτη έπεφτε σε τοίχους τη δεύτερη απλός καθόταν στο κλουβί και τη τρίτη ίδια με τη δεύτερη. Όταν καθόταν στο κλουβί πρόσεξα όμως ότι δεν ανέβαινε πια στο χέρι μου.
Θεωρώ λοιπόν ότι έχεις βιαστεί, ότι δεν του έδωσες το χρόνο που έπρεπε, ότι δεν έχτισες μια σχέση με σταθερά βήματα και ότι η ενέργεια σου να του επιτρέπεις να βγει εκτός κλουβιού είναι λάθος.
Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χτυπήσει. Επειδή δε σε έχει συνηθίσει μια κίνηση σου μπορεί να το τρομάξει και να κάνει μια άτακτη πτήση. Αν ο παπαγάλος δεν επιστρέψει στο κλουβί του και εσύ τον πιάσεις με τη βία, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η σχέση σας να πάει πίσω, γιατί θα αρχίσει να σε φοβάται.
Επίσης, ρίξε μια ματιά στο άρθρο εδώ https://community.petbirds.gr/threa...λιά-που-πετούν-ελεύθερα-μέσα-στο-σπίτι.17945/.
Λέτε να του κόψω τα φτερά και να τον εκπαιδεύσω ή να συνεχίσω να προσπαθώ;
Προσωπικά λέω να συνεχίσεις να προσπαθείς. Βοήθεια μπορείς να πάρεις από αυτό το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Εκπαίδευση-παπαγάλων-εξημέρωση.5707/.
Οπλίσου υπομονή και επιμονή και θα περιμένουμε τα νέα σας.
 
ντειβιντ καλησπερα. Παρακολουθω απο την αρχη τα θεματα που ανεβαζης για συζητηση. σου εχω απαντηση σε ολα. μαλιστα σου τονιζω οτι οπου μπορω να βοηθησω θα το κανω. Οπως και οτι καλα κανεις και ρωτας. Ολοι απο την αρχη σου ειπαμε χτησε σχεση εμπειστοσυνης. μεσα σε χρονο μηδεν θες να του κοψεις τα φτερα για να καθετε στο χερι σου. μεσα σε χρονο μηδεν τον εβγαλες εκτος κλουβιου. Θα σου προτεινα μεσα σε χρονο μηδεν να πατε και για καφε. Ποια ειναι η ηληκια σου. Θα σου πω κατι σκληρο. Νομιζω οτι ησουν εντελως ανετιμος να παρεις παπαγαλο. Διαβαζης καθολου τις απαντησεις που σου δινουν τα μελη του φορουμ. Βιαζεσε σε οτι κανεις μαλιστα επικυνδινα. Να χερεσε τον φιλο σου και αυτος εσενα. Οι ερωτησεις σου προσωπικα αρχιζουν και με εκνευριζουν, γιατι απλα αυτες οι σχεσεις με κανουν να λειπαμε αυτες τις ψυχες. και σε ξαναρωτο. Διαβαζης καθολου τη σου γραφουν τα μελη. καταλαβενης τι σου λενε. συγνωμη για το υφος δεν γουσταρω που το κανω αυτο, αλλα τα καταφερες.
 
Αγορια καντε λιγη (πολυ δηλαδη) υπομονη. Οι παπαγαλοι δεν ειναι σαν τα φοβικα σκυλια που σε λιγες μερες/ ωρες θα σε αφησουν να τα χαιδεψεις κλπ. Υπομονη θελουν και καταλληλη προετοιμασια του χωρου που θα μενει και που θα πεταει για να νιωθει ανετα και για τυχον τραυματισμους.
Το καθε πουλι ειναι διαφορετικο αλλο θα χρειαστει λιγες μερες αλλο λιγες βδομαδες αλλο λιγους μηνες κλπ για να εξικιωθει με το εξω με το να καθεται πανω σου με το να τον χαιδευεις.
Σε ενα μηνα κλεινουνε 2 χρονια ειναι ελευθερος απο την πρωτη μερα. Ανεβαινει πανω μου δινουμε φιλακια μιλαει αλλα για χαδια ουτε λογος ακομη!
 
Σε ενα μηνα κλεινουνε 2 χρονια ειναι ελευθερος απο την πρωτη μερα. Ανεβαινει πανω μου δινουμε φιλακια μιλαει αλλα για χαδια ουτε λογος ακομη!

Νομίζω ότι το ίδιο θέμα θα έχω κι εγώ με την λινκ αν και μου πήρε ένα μήνα για να την αφήσω να βγει από το κλουβί της
 
.. Σε ενα μηνα κλεινουνε 2 χρονια ειναι ελευθερος απο την πρωτη μερα. Ανεβαινει πανω μου δινουμε φιλακια μιλαει αλλα για χαδια ουτε λογος ακομη!
Σ΄ένα μήνα εμείς θα κλείσουμε 9 χρόνια κοινής ζωής και στον Μάριο ποτέ δεν άρεσαν-αρέσουν τα χάδια... Κάθε πουλί έχει την προσωπικότητα του και τις ανάγκες του (ή όχι)
 
Μεγάλε εγώ απλός ρώτησα για να ξέρω τι να κάνω στο μέλλον. Όχι τώρα
Ντέιβιντ, δεν πειράζει καθόλου να ρωτάς ό,τι θέλεις και όποτε νιώθεις ότι έχεις την οποιαδήποτε απορία. Επειδή όμως κάνουμε συζήτηση εδώ μέσα, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να μας ενημερώνεις είτε ότι το ερώτημά σου αφορά στο μέλλον είτε ότι είναι δυνητικό είτε ακόμα και για την πορεία των ενεργειών σου - σχετικά με τα ερωτήματα που έχεις θέσει, ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Στα γράφω αυτά, διότι κι εμένα μου δόθηκε η εντύπωση ότι δεν ακούς - δίνεις σημασία στις απαντήσεις που λαμβάνεις π.χ. σε πολύ λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του πτηνού σου, μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι αυτό βγήκε βόλτα σε κάποιο δωμάτιο κλπ.
Εννοείται ότι με το πουλάκι που φιλοξενείς, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, στα πλαίσια του λογικού και της ανθρωπιάς φυσικά, χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν, εφόσον εσύ είσαι ο υπεύθυνος για το καλώς έχειν του φτερωτού σου φίλου. Απλά, επειδή δεν μπορουμε να τα γνωρίζουμε όλα ανά πάσα στιγμή, και διαρκώς μαθαίνουμε και εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας και με την ευκαιρία των ερωτήσεων που τίθενται στο συγκεκριμένο φόρουμ, είναι πολύ χρήσιμο να ρωτάμε, ώστε να πράττουμε διαρκώς καλύτερα.
 
οκ σεβαστο, καταλαβα λαθος ντειβιντ συγνωμη. η γνωμη μου ειναι να μην του κοψης τα φτερα. Δεν νομιζω οτι θα υπαρχει προβλημα στο να γυριση στο κλουβι του. Οπως σου ξανα ειπα, θα προσαρμοστη στον χορο, και στην παρουσιασου. Παρτο χαλαρα, χωρις βιασυνες και θα δης τα αποτελεσματα. Ο σενεγαλης μου, αγριος στην αγορα του, εκανε εξι μηνες στο να προσαρμοστη στην παρουσια μου, τωρα κανει τουμπες.
 
Back
Top