Γενικά Σκέφτομαι να πάρω παπαγάλο

iliassace

PB New Member
Εγγραφή
15 Σεπ 2021
Μηνύματα
16
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας! Είμαι ο Ηλίας. Πριν χρόνια είχα ένα κοκατίλ και αργότερα ένα καναρίνι για 9 χρόνια. Τώρα ψάχνω να βρω ένα παπαγάλο. Σκεφτόμουν για monk ή parrotlet. Ο παπαγάλος θέλω να είναι ήμερος γιατί δεν πρόκειται να τον έχω στο κλουβί όλη μέρα. Επίσης επειδή δεν ζω μόνος σκεφτόμουν για ένα parrotlet επειδή θα είναι πιο ήσυχο και ίσως αργότερα να πάρω ένα μονκ .
Οπότε όπως καταλαβαίνετε ψάχνω για εκτροφέα. Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι θα με βοηθούσε πολύ :)
 
Τα μόνκ είναι αρκετά πιο έξυπνα, με πιο καλή δυνατότητα ομιλίας και προφανώς κάνουν περισσότερα πράγματα, μαθαίνουν και εκπαιδεύονται πιο εύκολα. Αλλά όπως και να έχει τα παροτλετ είναι καταλληλότερα για αρχαριο και για διαμέρισμα γιατί είναι πολύ πιο ήσυχα ενώ τα μόνκ κάνουν πολύ φασαρία. Επίσης το μέγεθος των παροτλετ είναι πολύ μικρότερο, για την ακρίβεια είναι το μικρότερο είδος παπαγάλου που σημαίνει πως χρειάζεται μικρότερο κλουβί, ενώ για μόνκ ίσως δυσκολευτείς να βρεις κατάλληλο και οικονομικό κλουβί. Για Θεσσαλονίκη δεν γνωρίζω κάποιον εκτροφέα.
 
Οπότε όπως καταλαβαίνετε ψάχνω για εκτροφέα. Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι θα με βοηθούσε πολύ :)
Ηλία, σχετικά με αυτό το θέμα πρέπει να κάνεις αγγελία/ες που να ζητάς συγκεκριμένα πράγματα, όπως το είδος του πουλιού, σε ποια περιοχή βρίσκεσαι κλπ.

 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Θα ανοίξω αγγελία ναι ..Απλά είναι το πρώτο μου ποστ οπότε είπα να ξεκινήσω εδώ :) Νομίζω δεν με πειράζει το που βρίσκεται ο εκτροφέας αρκεί να βρούμε ένα τρόπο να έρθει ο παπαγάλος με ασφάλεια . Ακόμα είμαι στο ψάξιμο για το είδος που θα διαλέξω .Ο Κλέος έχει δίκιο σε αυτά που λέει σχετικά με την φασαρία και το μέγεθος και είναι ακριβώς αυτά που σκέφτομαι . Ευχαριστώ !
 
@iliassace Αυτός στην Ορεστιάδα πρέπει να έχει σίγουρα κοκατιλ και η μόνη λύση είναι να σου το στείλει με ΚΤΕΛ, οντως είναι δύσκολο να βρεις ήμερο κοκατιλ. Ο εκτροφέας αυτός είναι ένας από τους καλύτερους πάντως, γράφεις εκτροφέας Ορεστιάδα στο google και η πρώτη σελίδα σου βγάζει το fb του. Αν αποφασίσεις για παροτλετ μπορείς να βρεις και εδώ Αθήνα, ο ένας εκτροφέας είναι και εδώ μέλος στο φόρουμ με όνομα χρήστη jk1980, ο άλλος λέγεται Nikolas Forpus στο fb. Είναι και οι 2 αξιόπιστοι, και από τους δύο έχω ακούσει πολλά άτομα που έχουν αγοράσει και έμειναν πολύ ευχαριστημένοι.
 
Back
Top