Σκέφτομαι να προσθέσω λάδι σολωμού στη διατροφή του σκύλου μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Toliscr7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Toliscr7

PB Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2020
Μηνύματα
571
Πόλη
Λάρισα
Καλησπέρα σε όλους σκέφτομαι να προσθέσω στην διατροφή του σκύλου μου κάποιο λάδι Σολωμού και σκέφτομαι το συγκεκριμένο της φωτό εσείς ποιο μου προτείνετε?
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2023-01-18-19-53-50-467_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.webp
    Screenshot_2023-01-18-19-53-50-467_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.webp
    32,3 KB · Προβολές: 5
Αν το έχει συστήσει ο κτηνίατρος για θεραπευτικούς λόγους, τότε θα πρέπει ίσως να σας κατευθύνει - προτείνει και το ανάλογο σκεύασμα.
Αν το κάνετε από δική σας πρωτοβουλία επειδή έχει αυτό που έχει, νομίζω θα πρέπει να ρωτήσετε πρώτα τον κτηνίατρο για το αν θα πρέπει να του δώσετε (γενικά).
Αν πάλι του δίνετε συσκευασμένη σκυλοτροφή (και όχι μαγειρευτό φαΐ από εσάς), τότε να ξέρετε ότι οι περισσότερες περιέχουν συστατικά που βοηθά στο τρίχωμα (λάμψη - στιλπνότητα), όχι όμως τόσα αν χρειάζεται θεραπεία.
 
@Zamarias Antonis μας το είχε προτείνει ποιο παλιά (προ καραντίνας) και εγώ δεν του έδωσα καθόλου θα τον ξαναρωτήσω αλλά να ρωτήσω και κάτι άλλο τι μπορώ να συμπληρώσω στην τροφή του σκύλου ώστε να μην δίνω σκέτη κροκετα?
 
Νομίζω ότι η κροκέτα είναι μια ¨πλήρης και ισορροπημένη" τροφή. Δεν χρειάζεται κάτι έξτρα.
Εκτός, ξαναλέω, αν ο κτηνίατρος θεωρεί ότι πρέπει να του συμπληρώσετε και κάποια άλλα... λόγω λόγων που γνωρίζει αυτός καλύτερα από εμάς!
Για ποιο λόγο του είχε δώσει προ καραντίνας;
Είχα (εδώ και σαράντα χρόνια ανελλιπώς) κυνηγητικά σκυλιά και ποτέ δεν τους έδωσα κάτι παραπάνω από την τροφή τους. Και πάντα καθαρό νερό. Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (κύηση - περίοδος κυνηγίου) η τροφή τους είχε και κάποια άλλα συμπληρώματα αλλά ΠΑΝΤΑ έπειτα από υπόδειξη του κτηνίατρου που τα παρακολουθούσε.....
 
τι μπορώ να συμπληρώσω στην τροφή του σκύλου ώστε να μην δίνω σκέτη κροκετα?
Αν δίνεις ένα καλό μείγμα κροκέτας δεν χρειάζεται τίποτα.
Επειδή έτσι δε βοηθάς ώστε να σου δώσουμε μια γνώμη εμπλουτισε μας με λίγες λεπτομέρειες ακόμα.
Πάντως το σολομελαιο από μόνο του δεν κάνει τίποτα απολυτως.
 
@Zamarias Antonis μου το πρότεινε λόγο ότι έχανε τρίχα πολύ και ακόμη χάνει τρίχα και ότι έχει αραίωση συν ότι μου το πρότεινε λόγο ότι είχε διαταραχές με το στομάχι του
[automerge]1674071695[/automerge]
@PantelisTs επειδή παίρνω χύμα τροφή (χαζομάρα μου και το ξέρω ειμαι νεαρός σε ηλικία (17 ετών) και επειδή τα βγάζω τα λεφτά μόνος μου και για αυτό παίρνω χύμα) και γνωρίζω ότι δεν παίζει να είναι πλήρης τροφή από μόνη της και για αυτό ρώτησα με τι μπορώ αν εμπλουτίσω την τροφή του (με φυσικα προϊόντα)
 
@Toliscr7 για τι σκυλο μιλάμε;;Που τον εχεις;;;στο χώρο που ξαπλώνει χρησιμοποιείται παχυρευστη χλωρίνη;;
 
@PantelisTs μίνι πινσερ τον έχω μέσα στο σπίτι είναι 4 ετών είναι 3 κιλά ξαπλώνει στο κρεβατάκι του και παχύρρευστη χλωρίνη δεν χρησιμοποιούμε καθόλου εκτός στο μπάνιο όπου δεν πηγαίνει καθόλου
 
@Toliscr7 πρόσεξε τα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται μέσα στο σπίτι γιατί τα κοντοτριχα σκυλιά βγάζουν δερματικά. Στα δερματικά του δικου μου σκύλου χρησιμοποιουσα Dermafil(κόκκινη συσκευασία) αλοιφή. Είναι 100% φυτική και μπορείς και εσυ να τη χρησιμοποιείς.
Το τρίχωμα είναι ξεκάθαρη έλλειψη ιχνοστοιχείων. Μπορείς να δώσεις ωμή σαρδέλα χωρίς το κόκκαλο αν θες να συμπληρώσεις Ω.
Όπως και σολομό.
1 σαρδέλα τη βδομάδα ή μια καλή μπουκιτσα σολομού τη βδομάδα θα βοηθήσουν.
Αλλά αν δεν πάρεις καλή τροφή δεν κανεις τίποτα.
 
@PantelisTs σκέφτομαι να αγοράσω ή την acana ή την royal canin σε τροφή αλλά μπορώ να δώσω σαρδέλα κονσέρβα?
 
@Toliscr7 Μπορείς να αγοράσεις ότι τροφή θέλεις με βάσει το πορτοφολι σου. Κονσέρβα δεν σου ειπα ποτε να δώσεις.
Μίλησα για ώμο ψάρι σε συγκεκριμένη ποσοτητα.
Διάβασε καλύτερα.
Καλο βράδυ.
 
@Zamarias Antonis μου το πρότεινε λόγο ότι έχανε τρίχα πολύ και ακόμη χάνει τρίχα και ότι έχει αραίωση συν ότι μου το πρότεινε λόγο ότι είχε διαταραχές με το στομάχι του

Θα έπρεπε να ακολουθήσεις τότε τις συμβουλές που σου είχε δώσει....
Ελπίζω να μην είναι δεμοδήκωση https://www.iatronet.gr/ktiniatriki/ygeia/article/3101/i-demodikwsi-ston-skylo.html η οποία ΔΕΝ λύνεται - θεραπεύεται με σολομούς, ρέγγες, σαρδέλες και όλα τα συναφή εδέσματα.......
 
@Toliscr7 καλο θα ηταν να παρεις μια συσκευασμένη τροφή, κι οπως προειπαν οσο αντεχεις οικονομικά δε χρειάζεται να ειναι η πιο ακριβη! Οι τροφές κατηγοριοποιουνται με βαση το μεγεθος και την ηλικία. Θα διαλέξεις μια που να ταιριάζει στις ανάγκες του δικου σου κατοικιδίου. Οσο για το ψαρι οταν θα του δώσεις παρατήρησε το σκυλακι σου μηπως εμφανίσει αλλεργία (ηταν η συμβουλή του δικου μου κτηνιάτρου λογω δερματικών που ειχε το σκυλακι μου). Παντα με καθοδήγηση κτηνιατρου η ποσότητα και το ειδος ψαριου που θα δωσεις σε συνδυασμο με την τροφη που θα επιλεξεις.
 
Δεν είμαι ειδικός όμως ένας φίλος που είχε έναν επαγγελματία σκύλο εργασίας έδινε . Του το είχε προτείνει κτηνίατρος του Στρατού για υγεία και για να φτιάξει το τρίχωμα του . Δεν ξέρω όμως οδηγία για δοσολογία , συχνότητα κλπ , όλη η κουβέντα είχε γίνει επειδή το ζωντανό έκανε στράκες , ήταν ζωγραφιά . Το απέδιδε στο λάδι σολομού .
 
Φίλε @Toliscr7 εγώ έχω 3 σκυλάκια δύο μεγάλα και ένα μικρό, αυτά που δίνω και μου έχει προτείνει και ο κτηνίατρος είναι: μαζί με τη κροκετα απλά βάζω δύο κ.σ ελαιόλαδο και μία κ.σ μηλόξυδο και τα ανακατεύω καλά, προσθέτω και plaque off για την πλάκα των δοντιών και μια φορά την εβδομάδα τους δίνω και αυγό βραστό δύο στα μεγάλα ένα στο μικρό όπως και ανά δύο εβδομάδες παίρνω νωπό κόκαλο με δέρμα,λίπος και μεδούλι, ίσως άμα θες μπορείς να πάρεις μια ιδέα και να μη προβείς σε αγορά ελαίου σολωμού, τώρα αν είναι πρόταση γιατρού γιατί όντως το έχει ανάγκη ναι πάρτο (ρωτά και για μουρουνέλαιο), αν απλά θες να τρώει καλά το σκυλί πιστεύω το ελαιόλαδο κάνει καλή δουλειά
 
@Akanthillis το κοκκαλο που ανέφερες που μπορώ να βρω ώστε να δοκιμάσω να δώσω στον μικρό να ασχολείται?
 
Back
Top