Φροντίδα Σκέφτομαι να φτιάξω μεγάλη κλούβα ενιαία για 4-5 αρσενικά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης StathisS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

StathisS

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2019
Μηνύματα
521
Πόλη
Βέροια
Καλημέρα φίλοι μου. Είμαι στη διαδικασία προετοιμασίας για αναπαραγωγή ενός ζευγαριού και σκέφτομαι όταν πλέον τα βάλω να ζευγαρώσουν να φτιάξω μια νέα κλούβα για τα καναρίνια. Η ερώτηση είναι η εξής: Αν κάνω μια κλούβα με ένα ενιαίο χώρο και βάλω μέσα τα τρία αρσενικά που έχω συν όποια αρσενικά προκύψουν από το ζευγάρωμα, θα κελαηδάνε; Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη συμβίωση ή θα μουγγαθούν όλα μαζί; Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω; Ενημερωτικά να πω πως έχω ένα μαλινουά και τα υπόλοιπα λιποχρωμικά.
 
...Αν κάνω μια κλούβα με ένα ενιαίο χώρο...
Διαστάσεις;
Κλούβα είναι ένα κλουβί 1.00×0.50×0.50 και ένα δωμάτιο 3.00×2.00×2.50 τι έχεις κατά νου;
 
IMG_20200215_122533_362.jpg
Αυτή τη στιγμή έχω αυτό. Είναι τρία διαφορετικά κλουβιά πολυκατοικία θα έλεγα. Ο Κάθε όροφος έχει πλάτος 1 μ ύψος 50cm και βάθος 60cm. Ο κάθε όροφος φιλοξενεί ένα καναρίνι. Αν αυτή η κλούβα λοιπόν ήταν ενιαία και είχε πέντε καναρίνια μέσα θα υπήρχε πρόβλημα στη συμβίωση και στο κελάηδημα;
 
... Θα κελαηδάνε;
Πιθανότατα ναι αλλά όχι σαν να ήταν το καθένα στο δικό του ατομικό κλουβί.
Κάτι που είναι λάθος ειδικά για το μαλινουά...
Προτείνω στην όποια κλούβα να έχεις τα θηλυκά και την νεολαία μέχρι το τέλος της πτερρόροιας ή άντε και να ξεχειμωνιάσουν... Την Άνοιξη θα πρέπει να αποσύρεις τα αρσενικά πουλάκια σε ατομικά κλουβιά.
 
Θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει χώρος να πετάνε τα πουλιά γιατί πραγματικά πιστέυω ότι τους κάνει καλό. Τα δικά μου τουλάχιστον δείχνουν πολύ δυνατά και παρατηρώ ότι ειδικά το πρωί πετάνε συνέχεια. Αυτό είναι και ο λόγος που δεν θέλω να περιορίσω το χώρο τους. Θα δω τι θα κάνω ευχαριστώ πάντως!
 
Αν καταλαβαίνω σωστά έχει 3 πατώματα...
Δεν θα την έκανα ενιαία...
Δεν κερδίζεις κάτι σε μήκος...
Θα άφηνα έτσι τους ορόφους, έναν για τα ενήλικα θηλυκά, έναν για την νεολαία και έναν με επιφύλαξη για τα ενήλικα αρσενικά και θα είχα πολύ καλύτερη διαχείριση...
 
Απλά σκέφτηκα να βγάλω τα ενδιάμεσα πατώματα οπότε αν γυρίσω την κλούβα κατά 90 μοίρες τότε το συνολικό ύψος της πολυκατοικίας που είναι 1,5 μέτρο θα γίνει μήκος και η ενιαία διαχείριση καθαριότητα κλπ θα είναι και πιο εύκολο για μένα και καλύτερο για τα πουλιά. Αυτό σκεφτόμουν!
 
Τα καναρίνια πετούν από το σημείο Α στο αντικρυστό σημείο Β, οριζόντια πτήση, εκμεταλλεύονται το μήκος, το οποίο δεν μπορείς να αλλάξεις κι όχι το ύψος...

Για να μην φαίνεται κάπως θα πω ότι απαντούσα πριν δημοσιευτεί το κείμενο πχ στην φωτο... 😉
[automerge]1581763472[/automerge]
Απλά σκέφτηκα να βγάλω τα ενδιάμεσα πατώματα οπότε αν γυρίσω την κλούβα κατά 90 μοίρες τότε το συνολικό ύψος της πολυκατοικίας που είναι 1,5 μέτρο θα γίνει μήκος και η ενιαία διαχείριση καθαριότητα κλπ θα είναι και πιο εύκολο για μένα και καλύτερο για τα πουλιά. Αυτό σκεφτόμουν!

Νάτο πάλι...
Στάθη μου αλλάζεις τα δεδομένα αλλά το νόημα μένει το ίδιο...
 
Πρακτικά δεν έχεις κάποιο όφελος για το λόγο που θέλεις, δηλαδή την εκγύμναση των πουλιών. Το ένα μέτρο δεν είναι λίγο, αρκεί οι υπόλοιπες διαστάσεις να είναι τέτοιες που να του επιτρέπουν να μπορεί να πετάξει από τη μια άκρη στην άλλη. Το παραπάνω από αυτό σε ύψος δεν βλάπτει αλλά δεν είναι και απαραίτητο. Μην ξεχνάς ότι με τις αναπαραγωγές χρειάζεσαι χώρους. Κάποια στιγμή ένας επιπλέον χώρος θα σου φανεί χρησιμότερος από οτιδήποτε.
 
Επίσης καλύτερη διαχείριση δεν είναι μόνο η καθαριότητα αλλά και οι διαφορετικές ανάγκες του κάθε πληθυσμού, οι συμπεριφορές, οι αρρώστειες, το bulling κτλ.
 
Back
Top