Φροντίδα Σκέψεις για άμεση αγορά cockatiel

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vagbou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vagbou

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιουν 2008
Μηνύματα
53
Πόλη
Καβάλα
Γειά σας φιλόπτηνοι-ες,

Είμαι κάτοχος δύο καναρινιών και μετά απο πρόσφατη επίσκεψη στο pet shop μου μπήκαν ιδέες για παπαγάλο cockatiel.Απο μικρός είχα διάφορα κατοικίδια, παπαγάλο όμως ποτέ και αφού είδα και απο κοντά τον φτερωτό φίλο (cockatiel) που τόσο καιρό άκουγα να σφυρά δυνατά απο γειτονική πολυκατοικία είπα να ασχοληθώ. Με συγκινεί βέβαια και το οτι είναι κοινωνικός, χαϊδεύεται, εκπαιδεύεται σε αντίθεση με τα καναρίνια.
Έχω πάμπολες απορίες όπως και οι περισσότεροι που ξεκινούν με ένα νέο κατοικίδιο και ήδη έχω λύσει (πιστεύω) πολλές απο το φόρουμ και το ίντερνετ όμως θα ήθελα και την άμεση βοήθεια σας στο τι να προσέξω με την αγορά του όπως: πως εξακριβώνεται η ηλικία του (ο μαγαζάτορας λέει 6 μηνών, είναι όμως) ; Το κλουβί πρέπει να είναι κάποιων στάνταρντ διαστάσεων;απαραίτητα αξεσουάρ; Εάν τον βγάζεις έξω δεν υπάρχει κίνδυνος να φύγει απο παράθυρο ή πόρτα κλπ; Μέχρι να εξημερωθεί και με συνηθίσει πρέπει να τον έχω στο δωμάτιο μου; Εάν τον σκεπάζω το βράδυ να κοιμάται(συνθήκες ημέρας)θα τον ενοχλούν οι ήχοι του Η/Υ και αυτοί που κάνω εγώ; Τον χειμώνα εάν του έχεις σπίτακι μπορείς να τον αφήνεις και στο μπαλκόνι;ένα λευκό μου το δίνει στα 55 ευρώ είναι καλά ή κάτι βρωμάει;
Σας ευχαριστώ πολύ...
 
Καλως ορισες στην παρεα μας! Τα κοκατιλ θεωρουνται ιδανικα για αρχαριους ιδιοκτητες! Ειναι παιχνιδιαρικα και χαδιαρικα! Καλο ειναι να παρεις κοκατιλ ταισμενο στο χερι, εξημερωμενο, αν θες να το βγαζεις και εξω! Διαβασε μερικες πληροφοριες για τα κοκατιλ εδω.
https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Κοκατίλ-cockatiel-nymphicus-hollandicus.1431/
 
- Ένα στοιχείο για την ηλικία του είναι το δαχτυλίδι που έχει στο πόδι, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις την ακρβή του ηλικία παρά μόνο το έτος.
- Θα πρέπει να επιλέξεις ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο κλουβί με οριζόντια κάγκελα για να μπορεί να ικανοποιεί την τάση του για σκαρφάλωμα. Τα στρογγυλά και με καμπύλες κλουβιά δεν είναι και τόσο κατάλληλα. Όσο δυνατόν μεγαλύτερο τόσο και καλύτερο.

Ένα σχετικό άρθρο: Κλουβιά για πουλιά, ποιο είναι το καταλληλότερο;

- Τα αξεσουάρ που πρέπει να έχει το κλουβί του είναι: ταϊστρες, δοχείο νερού, πατήθρες, παιχνίδια κι απαραιτήτως στο κλουβί να έχεις κάτι για να ακονίζει την μύτη του, όπως ένα mineral block κτλ.
- Απ' το κλουβί είναι καλύτερα να το βγάλεις μόλις έχει εξοικειωθεί με το καινούριο του περιβάλλον, έχει μάθει τους θορύβους του σπιτιού και τα άτομα που που το περιβάλλουν. Όταν θα επιχειρήσεις να το βγάλεις απ' το κλουβί του εννοείται πως θα πρέπει να έχεις κλείσει πόρτες, παράθυρα, κουρτίνες, να έχεις απομακρύνει αντικείμενα, τρόφιμα και ροφήματα που μπορεί να φανούν επικίνδυνα για το πουλί.
- Καλό είναι το πουλάκι να το έχεις σε έναν χώρο όπου περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου, για να εξοικειωθεί με την παρουσία σου.
- Όταν το βάζεις για ύπνο θα πρέπει στον χώρο όπου το έχεις να μην έχει φώτα, φασαρία κτλ. Καλό είναι να σκεπάζεις ένα μέρος του κλουβιού του με κάτι και να έχεις ένα ανοιχτό φωτάκι στον χώρο του γιατί τα cockatiel παθαίνουν night fright, δηλαδή τρομάζουν την νύχτα και χτυπιούνται χωρίς να έχει συμβεί κάτι το ιδιαίτερο.
- Στο μπαλκόνι μπορείς να το αφήσεις μονάχα αν είναι σε σημείο όπου δεν το χτυπάει ο αέρας, η βροχή κτλ και είναι προστατευμένο από επιθέσεις άγριων πουλιών.
 
55 ευρω δεν ειναι και η τιμη κοκατιλ ... Βρισκω με 45 ευρω. 10 ευρω λιγοτερα (παντα μιλαμε για 6 μηνων, μη ταισμενο στο χερι ) Θα συμφωνησω με τη Μαρια, παρε κοκατιλ ταισμενο στο χερι, μονο η τιμη μπορεις να μη σου αρεσει... 100 ευρω - 150 ευρω.
 
Back
Top