Γενικά Σκέψεις για αγορά cockatoo από Ολλανδία ή Ελλάδα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Shadow9
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Shadow9

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2020
Μηνύματα
203
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Εδώ και λίγο καιρό σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός μεγάλου παπαγάλου, κυρίως cockatoo..galah ή ducorps. Ωστόσο έχω δυσκολευτεί αρκετά στο να βρω μία προσιτή τιμή την Ελλάδα. Έχω ακούσει και διαβάσει πολλές φορές πως οι περισσότεροι έχουν πάρει cockatoo από Ολλανδία, έτσι έκανα μία έρευνα αγοράς και για εκεί. Κατέληξα σε ένα μεγάλο εκτροφείο (https://www.papegaaien.nl/birdexport ...Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα με το λινγκ) με όλα σχεδόν τα είδη παπαγάλων και...φυσιολογικές τιμές! Ενώ από ΄κει ένας galah κοστίζει 400 ευρώ και ένας ducorps 690...εδώ στην Ελλάδα οι τιμές για galah πάνε από 1000 και πάνω! Βέβαια μάλλον θα ήταν λίγο εγωιστικό να ταλαιπωρήσω ένα πτηνό όντας για πόσες ώρες σε αεροπλάνα και λεωφορεία μόνο και μόνο για να έρθει από Ολλανδία εδώ..Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε αν ξέρει κανείς κάποιο αξιόπιστο εκτροφείο εδώ στην Ελλάδα με είδη cockatoo και καλές τιμές όπου θα μπορούσα να πάρω έναν..Επίσης αν έχει κάποιος εμπειρία από cockatoo, ποιο είδος από αυτά τα δύο πιστεύετε πως έχει πιο ιδιαίτερη προσωπικότητα?
 
Χωρίς μεταφορικά θα έρθει το πουλί απο Ολλανδία? Δεν εκτρέφουν και πολλοί κοκατού στην Ελλάδα. Θέλω να πω μια αναζήτηση στο γκουγκλ θα σου βγάλει όλες τις επιλογές που έχεις. Οι τιμές της Ελλάδας δεν είναι κακές πάντως. Αν ακούσετε πόσο πουλιούνται εδώ στον Καναδά ακόμη και τα μικρότερα κοινά είδη πουλιών/παπαγάλων θα καταλάβετε. Σκέψου επίσης ότι το κλουβί κι ο εξοπλισμός του κλουβιού και οι τροφες μπορεί να σου βγουν άλλα 300 περίπου.

Απο τα 2 αυτά είδη δεν έχω προσωπική εμπειρία πέρα απο λίγες επαφές μόνο με ένα Ducorps οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω. Το κάθε πουλί έχει επίσης διαφορές στο χαρακτήρα του απο τα υπόλοιπα. Π.χ. εγώ έχω ένα Umbrella που δεν δαγκώνει και δεν κράζει δυνατά ενώ άλλα και δαγκώνουν και φωνάζουν πολύ. Αγοράζοντας ένα κοκατού να έχεις στο μυαλό σου ότι ο κανόνας λέει ότι θα ζεις με πολλές δυνατές κραυγές και πιθανότατα δαγκωνιές.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τώρα κοίταξα τις τιμές στο site που μας παρέθεσες. Με 400 ευρώ παίρνεις όπως το λέει "young" και μάλλον εννοεί άγριο (όχι μεγαλωμένο στο χέρι). Δεν αξίζει καθόλου καθώς θα σε δυσκολέψει πολύ ένα άγριο πουλί. Και οι φωνές τους όταν είναι άγρια είναι 10 φορές πιο τρομαχτικές.
 
Η αλήθεια είναι πως δεν είδα τα μεταφορικά, ωστόσο είδα πως παρέχουν όλα τα χαρτιά και πιστοποιητικά. Επίσης έχω βρει ένα πολύ μεγάλο κλουβί, αν και μεταχειρισμένο, σε πάρα πολύ καλή κατάσταση με 120 ευρώ και για τον εξοπλισμό δεν ανησυχώ, καθώς όλα τα παιχνίδια κλπ τα φτιάχνω εγώ, οπότε όλα καλά. Συμφωνώ με την τιμή του galah γιατί όντως είναι άγρια, όμως τα ducorps τα έχουν ήμερα. Ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως! 😊..ελπίζω να βρω και εδώ στην Ελλάδα σε αντίστοιχη τιμή, κάτι που βέβαια δεν έχω καταφέρει ακόμα.
 
@Shadow9 εγώ πάντως που μπήκα και έριξα μια μάτια είδα ότι υπάρχει
cockatoo,s :

gallah :

tamed € 590

Για να λέει tamed θα είναι ήμερο. Δεν γνωριζω αν σας ενδιαφέρει η ηλικία του.
Καλές μου φαίνονται οι τιμές, σε μερικά είδη, αλλά αν είχατε την οικονομική δυνατότητα να το επισκεφτείτε θα ήταν καλύτερο, και γιατί όχι να γυρίσετε μαζί😊
 
@christina07 Χαχα ισχύει! Η αλήθεια είναι πως έτσι το σκέφτηκα και γω😋. Ώστε και να μπορέσω να το επιλέξω και να το προσέχω στο ταξίδι. Επίσης πλιζ.. όχι πληθυντικός..φιλικά🙂(μου ακούγεται πολύ περίεργο)..μια παρέα είμαστε όλοι!
 
Για τον όρο tamed επιφυλάσσομαι. Διεθνώς όσοι εκτρέφουν πουλιά χρησιμοποιούν τους όρους hand reared και hand raised. Οπότε μην ορκίζεσαι ότι θα είναι μεγαλωμένο στο χέρι με προσοχή για να γίνει καλό πετ.

Βάλε μας μια φωτο αν θέλεις να δούμε το κλουβί που βρήκες.
 
@Φοίβος ναι δεν ξέρω πως το χρησιμοποιούν σε κάθε χώρα. Σε ομάδα του εξωτερικού στην οποία είμαι μέλος το tamed είναι το ήμερο/εξημερωμένο . Για αυτό πρότεινα να τα επισκεφτεί και από κοντά, να τα δει και πιστεύω θα καταλάβει για τι παπαγάλο πρόκειται.
 
Για αυτό πρότεινα να τα επισκεφτεί και από κοντά, να τα δει και πιστεύω θα καταλάβει για τι παπαγάλο πρόκειται.

Συμφωνώ, αλλά αν το θέμα του ήταν η τιμή και σε αυτήν προσθέσει και το αεροπορικό εισιτήριο στην Ολλάνδία, θα του βγει ο κούκος αηδόνι που λέμε. 😀 Και φαντάζεσαι να πάει, να δει ότι είναι ψιλοήμερα-ψιμοάγρια και να φύγει? Δεν είναι κι εδώ δίπλα.
 
@Φοίβος πω πω φαντάζεσαι; Θα κάνει διακοπουλες τοτε! Αλλά ενταξει 3 ώρες είναι και ξεκινάν από 80 ευρώ τα εισιτήρια.Τώρα ο κάθε άνθρωπος τα βάζει κάτω τα υπολογίζει και «ρισκάρει»
 
Το κλουβί είναι αυτό...και για τον παπαγάλο θα δω πως πάνε τα πράγματα και θα αποφασίσω..
Κλουβι παπαγάλου

Αυτό είναι και το λιγκ: https://www.car.gr/xyma/view/30732493-kloyvi-papagaloy
Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.. Αλλά εφόσον δεν έχει κατέβει η αγγελία, μάλλον ναι..ελπίζω!
 
@Shadow9 To κλουβί είναι ωραίο. Αν ήμουν αποφασισμένος για την αγορά μεγάλου παπαγάλου θα το έπαιρνα ώστε να έχω χρόνο να το καθαρίσω καλά κτλ. Έτσι δεν θα σου πέσουν κι όλα τα έξοδα μαζεμένα.
 
@Shadow9 δεν ξέρω αν κάνω καλά που το λέω, συγχωρέστε με αν δεν κάνει, δίνεται ένα gallah στην Θεσσαλονίκη, από πετ σοπ, εγώ δεν το βλέπω και πολύ καλά αλλά αυτός υποστηρίζει ότι είναι μια χαρά και ήμερο, και ότι η κοπέλα έχει ασχοληθει πολύ μαζί του. Βέβαια η τιμή καμία σχέση με αυτην που βρήκες.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top