Γενικά Σκέψεις για Cockatiel

Charlie

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιουλ 2017
Μηνύματα
80
Πόλη
Άγιος Δημήτριος
Καλησπέρα,
Σας παρακολουθώ πολλά χρόνια και έχω πάρει πολλές πληροφορίες για τους παπαγάλους. Το post μου θα είναι μεγάλο μιας και αυτά που σκέφτομαι είναι πολλά. Θα ήθελα τις απόψεις σας για να δω αν τελικά θα ήταν σωστό να πάρω ή όχι ένα Cockatiel.

Να πω ότι είμαι 29 χρονών και μένω σε δικό μου διαμέρισμα στο οποίο παλιότερα(μέχρι που έφυγα για φοιτητής το 2006) είχα ένα ζευγάρι lovebirds και ένα μικρό από δική τους γέννα(το μοναδικό που έκαναν στα 6-7 χρόνια που τα είχα). Αναγκάστηκα να τα δώσω γιατί σαν φοιτητής έφυγα σε άλλη πόλη και έμενα σε εστία. Το ζευγάρι δεν ήταν ήμερο αλλά το μικρό το είχα μάθει να βγαίνει από το κλουβί του και να κάνει βόλτες στο δωμάτιο αν και δεν ήθελε να έχει επαφή μαζί μου και με δάγκωνε. Πολύ πεισματάρικα πουλιά τα lovebirds. Έτσι και εγώ το δέχτηκα και απλά όταν ήμουν σπίτι του άνοιγα και έκανε τις βόλτες του.

Στο δια ταύτα. Ο πατέρας μου έχει χρόνια ένα ζευγάρι cockatiel(δεν μένει καν στην Αθήνα) και τον Ιούνιο του έκαναν 4 μικρά. Από την αρχή μου είπε αν θέλω ένα και άρχισε πάλι να μπαίνει το μικρόβιο...

Υπάρχουν όμως κάποια θέματα που θέλω να συζητήσω με κάποιους που σίγουρα μπορούν να μου δώσουν πιο σωστές απαντήσεις.
1) Είμαι νοσηλευτής και αυτό σημαίνει βάρδιες. Το θέμα μου είναι αν το πουλί μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτό το ωράριο.
Όταν είμαι πρωί φεύγω στις 6 από το σπίτι και γυρνάω στις 3.30. Φυσικά το πρωί το μόνο που θα προλαβαίνω είναι να του ανοίξω το πατζούρι για να μην είναι στα σκοτάδια όλη μέρα. Από όταν γυρίσω και μετά δεν έχω κάποια άλλη ασχολία οπότε θα μπορώ να ασχοληθώ.
Όταν είμαι απόγευμα(που πιστεύω θα είναι και το πιο δύσκολο) φεύγω από το σπίτι στις 2 και γυρνάω στις 11.30. Μπορώ να ασχοληθώ μόνο το πρωί πριν φύγω.
Όταν είμαι νύχτα φεύγω στις 10 και γυρνάω στις 7.30 και κοιμάμαι μέχρι περίπου στις 3. Οπότε μπορώ να ασχοληθώ μόνο το απόγευμα.
Φυσικά έχω 2, μπορεί και 3 ρεπό κάθε εβδομάδα.

2) Δεν υπάρχει κάποιος στανταρ να μπορώ να αφήσω το πουλί όταν θα φεύγω για διακοπές. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το σκέφτομαι ακόμα. Η άδειά μου είναι 2 εβδομάδες κάθε καλοκαίρι και αποτελούνται από ένα random νησί για 4-6 μέρες και το υπόλοιπο στο χωριό των κολλητών μου. Δεν θα ήθελα να το παίρνω μαζί μου στο όποιο νησί γιατί πιστεύω πιο πολύ θα το κουράσω και θα κουραστώ παρά θα ευχαριστηθούμε και φυσικά όταν πάω στους κολλητούς μου δεν μπορώ να υποχρεώσω τις οικογένειες τους να φιλοξενήσουν και το πουλί. Πιστεύω και μόνο από ευγένεια δεν θα μου πουν όχι αλλά ίσως δεν θα το θέλουν και μέσα στο σπίτι τους. Για έξω φυσικά ούτε λόγος, ειδικά σε χωριό.

Υπάρχουν και άλλα αλλά αν και μόνο αποφασίσω ότι μπορώ να το πάρω θα τα συζητήσουμε.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγγνώμη για το μεγάλο post.
 
Καλώς ήρθες Χρήστο!
Στο πρόγραμμά σου δεν βλέπω κάποιο θέμα, εκτός ίσως λίγο της βραδυνής βάρδιας, κυρίως τον χειμώνα που βραδιάζει νωρίς.
Όμως κατά την διάρκεια των "παραγωγικών" ωρών, έχεις πάντα 1-2 ώρες διαθέσιμες για το πουλί, που είναι υπεραρκετές.
Όσον αφορά τις διακοπές, θα σου έλεγα τον πατέρα σου αλλά λες πως βρίσκεται εκτός Αθηνών. Δυστυχώς αυτό είναι κοινό πρόβλημα των περισσοτέρων μας. Έχουν αρχίσει και λειτουργούν διάφορες πανσιόν που δέχονται πλέον και πτηνά ίσως είναι μια λύση αν δεν βρεθεί φίλος εμπιστοσύνης να αναλάβει αυτό το έργο.
 
Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Με αγχώνει πολύ το θέμα διακοπές καθώς αν δεν βρεθεί τρόπος απλά δεν θα μπορώ να πάω. Βρίσκεται εκτός Αθηνών και δεν ξέρω όταν σε 3 χρόνια συνταξιοδοτηθεί αν θα έρθει να μείνει μόνιμα στο σπίτι του στην Αθήνα(μένει κοντά μου) ή αν θα συνεχίσει να πηγαινοέρχεται τα καλοκαίρια στην Ρόδο.

Βραδύ δουλεύω περίπου 4 φορές το μήνα. Οπότε δεν είναι τόσο θέμα.
 
:)Καλώς ήρθες στην παρέα μας Χρήστο!
Χάρηκα που διάβασα το θέμα σου γιατί δείχνει πως είσαι υπεύθυνο άτομο 😉
Η γνώμη μου είναι πως, αφού σκέφτεσαι σοβαρά να 😛''μπλέξεις'', ν΄αποφασίσεις να πάρεις δυο πουλάκια ώστε να κάνουν παρέα και να μην ''ψάχνεσαι'' αργότερα (διότι πιστεύω πως όταν έχεις ένα παπαγάλο αργά ή γρήγορα έρχεται η ώρα που αναζητά παρέα). Σε σχέση με τα ωράρια της εργασίας σου κι εγώ (όπως η Μαρία) δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα. Σε σχέση όμως με τις διακοπές... Πραγματικά είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσεις να τα-το εμπιστευτείς είτε σε πανσιόν, είτε σε άτομα που κάνουν pet sitting🙄
 
Δεν ήξερα για το pet sitting. Ίσως να μπορώ να συμμετέχω και εγώ. Μόνος μου μένω εξάλλου και έχω χώρο.

Γενικά παιδιά σας ευχαριστώ που με ενθαρρύνετε. Το θέλω πολύ και γενικά είμαι άτομο που ψάχνει μέχρι εξαντλήσεως. Έχω ήδη διαβάσει άπειρα θέματα και οδηγούς εδώ. Ευτυχώς είχα και στο παρελθόν και έτσι ξέρω πως είναι το να εχεις. Αν δεν είχα, θα με άγχωνε κάπως.

Όταν με το καλό το πάρω απόφαση θα συζητήσουμε και για τα υπόλοιπα που με απασχολούν
 
Καλησπέρα,

Μόλις επέστρεψα και έχω νέα. Επιτέλους είδα τα μωρά από κοντά. Θα σας τα δείξω και θα σας πω πιο σκέφτομαι να πάρω.

Ας ξεκινήσουμε με το ζευγάρι.
rsz_2017-07-30_191610.webp

Στα δεξιά ο αρσενικός. Δεν τον νοιάζει τπτ οσον αφορά τα μικρά. Νομίζω ότι απλά περιμένει πότε θα φύγουν αυτοί που του πιάνουν τον χώρο.😛 Ενδέχεται να είναι ταισμένος στο χέρι. Η θυληκιά είναι σίγουρα άγρια αλλά με υπέροχο χρωματισμό.

Το μεγάλο. Νομίζω υπέροχος χρωματισμός. Δείχνει να είναι αρκετά προστατευτικός με τα αδερφια του. Τα βοήθησε πολύ να βγουν από την φωλιά.
rsz_2017-08-03_151326.webp
rsz_2017-07-30_191920.webp

Το δεύτερο και μάλλον αυτό που θα πάρω εγώ. Μου φάνηκε πολύ παιχνιδιάρικο και μάλιστα ήδη έχει βρει τον τρόπο να ανοίγει τις πόρτες(δέθηκαν με δεματικά καθότι το βρήκαμε να έχει αράξει στην σηκωμένη πόρτα). Επίσης του αρέσει να κρεμιέται με το ένα πόδι από το ξύλο αν θέλει να πιάσει κάτι. Εδώ είναι πάνω στο ασβέστιο.rsz_2017-07-30_191528.webp

Το τρίτο αν και ίδιο με το δεύτερο έχει πιο λίγο κίτρινο στα φτερά και πιο ανοιχτό κίτρινο στο πρόσωπο από ότι το δευτερο μωρό που έχει θαμπό κίτρινο στο πρόσωπο.
rsz_2017-08-03_151331.webp

Και τέλος το μικρό. Αυτό άργησε να βγει από το αυγό. Βγήκε περίπου 3-4 μέρες μετά το τρίτο μωρό. Όταν βγήκε από την φωλιά το ταιζε κανονικά η θηλυκιά. Αλλά σε κάποια φάση το παράτησε. Ήταν ήδη πάνω από 1 μηνα πουλί και έτσι ο πατέρας μου πήρε κρέμα και το ταιζει 3 φορές την ημέρα. Εγώ το βρήκα την μέρα που πήγα πολύ αδύναμο και σίγουρα θα πέθαινε. Παρακαλούσε συνεχώς την μάνα του για φαί και δεν μπορούσε να ανέβει ψηλά. Το μεσημέρι που το ταισαμε πρώτη φορά κρέμα ήταν δύσκολο γιατί δεν ήξερε το πουλί πως να φαει. Αλλά ήδη από τα πρώτα 3 ταίσματα πήρε τα πάνω του και τώρα είναι μια χαρά. Από το Σάββατο λοιπόν που το ταίζει με κρέμα νομίζω ότι αναπτύχθηκε έρωτας με τον πατέρα μου και τον βλέπω να του κάνει όλα τα χατήρια. :D

rsz_2017-07-30_191541.webp rsz_2017-07-30_191559.webp

Ελπίζω να σας αρέσουν και περιμένω να μου πείτε αν φαίνεται σε κανένα από τώρα το φύλο. Το πρώτο μωρό βγήκε στις 17 Ιουνίου.
 
υπεροχα πλασματα. Να σας ζησουν. Οι ωρες εργασιας σου ειναι οκ. Οσο για τις διακοπες, θα σου πω οτι με τον ενα παπαγαλο μου κανουμε διακοπες μαζι δεκαπεντε χρονια. κλουβι μεταφορας για αφρικαν γκρει, και μολις μπαινουμε στο μπλου σταρ για κω η πειραια ακους απο το προσωπικο γωγο που εισαι ρε. και αν σου φενετε περιεργο που τον ξερουν αρκει να σου πω οτι καθε δυο μηνες σχεδον κανουμε αυτη την διαδρομη. Νομιζω οτι πρεπει να ξερεις ποιος θα ειναι μαζι του αυτο το διαστημα, ειναι σοβαρο και νοιωθω οτι ειναι αυτο που ρωτας. σκεψου και τα ξαφνικά πρεπει να φυγω.
 
Back
Top